lördag, augusti 12, 2006

Kamalis utredning

Kamalis utredning börjar bli klar och skall snart lämnas in till regeringen. Innehållet har såklart börjat läcka ut, ja, d.v.s. ungefär vad rapporten kommer att innehålla har vi ju faktiskt vetat redan när den satte igång och Sahlin handplockade Kamali för att få det resultat hon ville. Nu har i alla fall SvD tjyvkikat på rapporten och den innehåller mycket riktigt hårresande förslag.

Polisens möjligheter att ”godtyckligt” stoppa personer och kontrollera dem skall begränsas, detta p.g.a. en oacceptabel diskriminering mot somliga medborgare. Jaha, de allra flesta av oss besväras av brottslighet i en allt ökande omfattning, inte av att vi blir stoppade av polisen, inte ens skötsamma invandrare blir stoppade godtyckligt av polisen. Vilka menar Kamali med ”somliga personer”, kriminella personer måhända?

Nästa vansinnesförslag är att statliga myndigheter med mer än tio anställda (det är i princip alla statliga myndigheter det) skall ha en personalsammansättning som motsvarar Sveriges etniska sammansättning. Det blir många finnar som lär bli efterfrågade på de statliga myndigheterna det. Vi normala skattebetalare vill ha de mest kompetenta på varje plats, redan i dag brister det kraftigt i kompetens p.g.a. alla de politiska tillsättningarna, med Kamalis förslag så får vi statliga myndigheter på bananrepubliknivå.

Vidare föreslår Kamali, i samma anda som det tidigare förslaget, positiv särbehandling. De med för minst en förälder från Asien, Afrika eller Latinamerika skall gynnas. Detta förslag skulle verkligen gynna ett ”vi och dom” tänkande, som Kamali i andra sammanhang säger sig vilja motverka.

Det kanske mest uppseendeväckande förslaget är väl i mina ögon att Kamali vill skrota skolans värdegrund, så här säger står det i SvD,

Utredaren vill även slopa den formulering i skollagen som talar om att skolan vilar på en värdegrund som förvaltas av kristen tradition och västerländsk humanism.

Genom att idén om värdegrund bygger på ett etablerat vi-och-dom-tänkande betraktas ´invandrare´ som ´förändringsobjekt´”

Men snälla Kamali, du vill ju motverka ett ”vi och dom” tänkande säger du här, varför föreslår du då positiv särbehandling, det finns sannolikt inget enskilt förslag som befrämjar ett sådant tänkande som just positiv särbehandling. Om vi skall slopa eller ändra värdegrunden så föreslår jag en folkomröstning i sann demokratisk ordning. Det är inte Kamali eller någon enskild minister som skall komma med sådant, då får i alla fall inte lagen något genomslag bland Sveriges befolkning..

10 kommentarer:

Magnus Andersson sa...

Bra jobbat Robban!

Robsten sa...

Tack! börjar kännas som att skjuta på en sittande fågel.

Robsten sa...

Jo, Magnus, hur gjorde du när du lade in blogglänkarna till höger i din blogg, funderar på att göra detsamma men har inte hittat någon funktion för det, vill inte börja kladda med html direkt i råkoden.

Magnus Andersson sa...

Har knackat html och lagt till länkar allt eftersom.

Kanske någon annan vet?

Oskorei sa...

Upptäckte just din blogg. Riktigt trevlig måste jag säga, kommentarerna om Erixon var riktigt roliga och Kamali tillintetgörs ju intellektuellt.

Vad gäller begreppet "högerradikal" förklaras det närmare här:
http://oskorei.motpol.nu/?p=48

MVH
Oskorei

Värdekonservativ blogg sa...

Bra skrivet Robsten. Värdegrunden är något vi måste KÄMPA för att behålla i dagens Sverige tråkigt nog. Något som var självklart för några år sedan kan snabbt förändras...

Robsten sa...

Jaha Oskorei, i stället för ordet "etnomasochism" kan du nu, om du vill, börja använda ordet "oikofobi", det kommer mer och mer, speciellt om någon drar till med uttrycket "xenofobi" returnerar man bollen direkt med "oikofobi", det är ett dödande slag, vederbörande får slå upp ordet först. Tack värdek...

Oskorei sa...

Hehe. "Vederbörande får slå upp ordet direkt" ;)

Såg att det dykt upp i en borgerlig tidning senast, inte illa: http://www.captustidning.se/index_magazine.php?page=article&id=344

Men jag kommer fortsätta med etnomasochist. Det svider mer.

Robsten sa...

Jamenförfan! hela artikeln var ju politiskt inkorrekt, författaren blir snart utrensad av Maudan. Testar att lägga in en länk här på artikeln,
Vågar de borgerliga ta värdekampen? Nä det verkar inte funka,
http://www.captustidning.se/index_magazine.php?page=article&id=344

Robsten sa...

Test
DN