tisdag, februari 06, 2007

Ingen utvisning efter grova brott

I dagens EKO läser jag med förfäran att Hovrätten rivit upp ett utvisningsbeslut som Tingsrätten fastställde av en utländsk medborgare som begått en rad mycket grova brott, orsaken är att regeringen 2004 ändrade i utlänningslagen, ändringen innebär att större hänsyn skall tas till om den dömde har barn i Sverige.

Den nu dömde har begått brott såsom våldtäkt, misshandel och grova narkotikabrott. Enligt Hovrätten så skall alltså ingen utvisning efter avtjänat straff ske beroende på att den dömde har fem minderåriga barn. Åklagaren Gunnar Stetler har vänt sig till riksåklagaren som för bedöma om detta fall skall prövas i högsta domstolen. Stetler anser att det samhälliga intresset väger tyngre i detta fall, än mannens fem barn, om denna man slipper utvisning så innebär det i princip att ingen utländsk medborgare med barn i Sverige i framtiden behöver riskera utvisning längre, oavsett hur grova brott de gjort sig skyldig till.

Det är lätt att hålla med åklagaren, denna man kommer med stor sannolikhet att göra sig skyldig till nya grova lagöverträdelser, brott som kommer att drabba svenska medborgare mycket hårt. Hovrätten är i princip medskyldig till dessa framtida brott om denna dom står sig. Det är fullkomligt horribelt att utländska medborgare som gjort sig skyldig till dessa grova brott får stanna efter avtjänat straff. Sedan kan man fråga sig vad för föredöme denna man är för sina barn, han har för bövelen gjort sig skyldig till grova narkotikabrott, brott som sannolikt drabbar många ungdomar som befinner sig i riskzonen att börja missbruka droger. Frågan är varför han inte redan utvisas, sådana element är inte välkomna i vårt land, inte enligt mig i alla fall.

Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

jan sa...

"Det är lätt att hålla med åklagaren, denna man kommer med stor sannolikhet att göra sig skyldig till nya grova lagöverträdelser, brott som kommer att drabba svenska medborgare mycket hårt"

Och om detta har ju du naturligtvis inte den blekaste aning om. Skriv om sånt du vet i stället, men då är väl risken uppenbar att det inte blir mycket läsvärt.