måndag, juni 11, 2007

Denne Legrain igen

Ännu en gång förs idéerna fram som Philippe Legrain står för. Denna gång förs de fram i "Stockholm City" måndag den 11 juni 2007. I City står det,

- Hans argument är många. Mångfald inom en grupp främjar kreativitet. Människor som känner utanförskap har en brinnande önskan att lyckas. Det finns brist på arbetskraft i många välutvecklade länder.

Vi har alltid haft en kreativ befolkning i Sverige, vi står för många uppfinningar och har skapat många storföretag, detta innan massinvandringen startade. Det finns inget som säger att människor plötsligt blir kreativare bara för att de flyttar, det finns inga sådana belägg eller statistik. Det finns ingen brist på arbetskraft i Sverige, vi står mitt i en glödhet högkonjunktur och det är enbart inom vissa sektorer som det behövs arbetskraft. Vi har fortfarande en halv miljon arbetslösa som helst skulle sättas i arbete, varför inte skaffa jobb åt dem innan vi snackar om import av arbetskraft? Vidare skriver Legrain,

- Det vanligaste argumentet från människor som vill reglera invandring är att ”de tar våra jobb”.

Fel, helt fel, det var länge sedan jag hörde det argumentet, snarare att folk säger "de tar våra bostäder". Vidare säger Legrain om att det bildas etniska enklaver,

- Det är naturligt. Väldigt rika människor bor också ofta för sig själva. Det finns Chinatowns i många städer. Så länge folk följer lagarna och invandrarna inte hindras från att flytta till mer blandade områden så är det inte dåligt.

Att vi har Djursholm och Vellinge är väl inget skäl att vi skall skapa fler Rosengård, vad är logiken i det? Nu är det så att folk inte är så noga med att följa lagarna i Rosengård. Jag är svensk medborgare och jag vill inte ha fler Rosengård, Legrain kan flytta dit om han vill men jag tror inte det kommer på fråga. Jag tycker det är dåligt med enklaver som Rosengård. Legrain är ju engelsman, hur tas hans idéer emot i England? Jag tycker det är märkligt att en engelsman för fram sina idéer just här, arför inte i England? Är det kanske inte möjligt att föra fram dem där?

Länk City

Tyck till

ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

4 kommentarer:

Magnus Andersson sa...

Finns artikeln på nätet? Det vore kul att replikera den.

När han skriver "Det vanligaste argumentet från människor som vill reglera invandring" kan man ju undra vad han menar. Samtliga partier och politiker jag har stött på och sett har stött Sveriges reglerade invandring, om än den är relativt generös

(Den är generös bl a med vid definition av anhäriginvandring, och där kanske mindre än 1/2 eller så av den högsta antalet asylsökande per kapita i världen eller hälften stoppats; vad denna siffra än är så är som sagt asylsökandet rekordstort och de som kommer har knappast i högre grad ömmande flyktingskäl i jämföreles med mindre generösa länder?)


Nåväl. Om invandringen skulle vara fri, vilket är det både udda och extrema som Legrain tycks stå för, så kommer andelen människor som tar sig in i Sverige naturligtvis bli än bra mycket större än dagens tal (*) och Sverige lär nog upphöra som nation före år 2050.

-

(*) Alltså, bortsett från den fördubbling som kommer sig av att man inte avvisar någon av de som söker asyl i dag, så komemr flera människor att söka sig hit. En tre eller fyrdubbling av invandringen är möjlig -- i praktiken innebär det säg 3 miljoner invandrare från fattigare länder per decennium.

Legrain har ett och annat att förklara om han vill bli tagen på allvar!!!

Robsten sa...

Du hittar ju länkarna under min artikel.

Grue sa...

Sanslöst uselt. En sån personlighet som hade varit inkvisitor på 1400-talet, SS-man på 30-talet och nu PK-it. En medelmåtta som endast kommit fram för att han högröstat framför "rätt" åsikter. Motbjudande.

Anonym sa...

"- Det vanligaste argumentet från människor som vill reglera invandring är att ”de tar våra jobb”."

Stämmer ju inte alls. Det vanligaste argumentet är att invandrarna inte jobbar utan försörjs av bidrag. Om vi enbart hade haft arbetskraftsinvandring så hade det inte varit något tjafs om den.