måndag, juni 25, 2007

Har DN:s ledarredaktion ändrat kurs


Ja det är inte utan att man undrar när man läser dagens ledare där redaktionen (jag vet inte vem ur ledarredaktionen, förmodligen inte Brors i alla fall) plötsligt talar om att ställa krav på våra nya medborgare och att de lagar och regler vi har skall gälla alla utan undantag. Slut på snällismen således och det var ju på tiden. Nåväl ett ljus i mörkret är det förvisso, man skall inte gnälla i onödan. Redaktionen skriver också om att all undervisning skall gälla alla utan undantag och att även de som kommer från en främmande kultur får lov att anpassa sig. Den förmenta snällhet där vi tar överdriven hänsyn till främmande kulturer har med största säkerhet fått den konsekvensen att barn har drunknat i onödan då de inte deltagit i kommunens anordnade simundervisning. Den gamla sanningen kommer alltså till heders igen, är man snäll är man i det långa loppet elak och de elaka kan i förlängningen rädda livet på en genom sina "oresonliga"

krav.

Ledarredaktionen skriver,

- Det är inget konstigt att föräldrar från kulturer där flickor bär familjens heder på sin mödomshinna inte vill att deras barn ska förkovra sig i sexualitetens alla uttryck. Det konstiga är att vissa skolor viker sig, precis som andra viker sig när det gäller gymnastik. Det är inte att vara smidig, respektfull eller modern. Det är att vara konflikträdd, princip- och historielös. Det är att svika barnen. Och det är att svika de värderingar som vårt samhälle vilar på. Som att flickor faktiskt har samma rätt att få spela fotboll som sina bröder. Så länge vi har en skolplikt, så måste den omfatta alla barn, alla ämnen och alla aktiviteter.

Jag kan inte låta bli att småle lite grand, skulle denna artikel vara möjlig från DN:s ledarredaktion för ett par år sedan? Jag tror inte det, kan det vara så att ett paradigmskifte har skett trots allt? Ja det får väl ni kära läsare avgöra själva. Jag vill som jag tidigare skrivit gå ännu längre. Söker man asyl här i detta land så godtar man i samma stund de regler och lagar vi har, det skall ingå i asylprocessen. Är det så att man inte godtar detta så får man söka asyl någon annanstans eller åka hem. Detta skulle möjligen kunna bryta mot Dublinavtalet men det avtalet är det i ingen som bryr sig det minsta om i alla fall nuförtiden. Jag vet inte ens om ifall Migrationsverket eller regeringen är medveten om detta avtal och vad det innebär, det verkar inte så.

Länk DN


ᚴᛁᛘᛋᛚᚢᚾᚴᚦᛁᛦ

2 kommentarer:

Jan E sa...

På den punkten har du nog fel. Som gammal DN-läsare har jag nog uppfattat att tidningen alltid drivit den självklara linjen att rättigheter måste balanseras med skyldigheter.

Ola sa...

Om du menar att mainstreammedia på något sätt skulle bli hårdare i sin liberala flyktingpolitik så är nog svaret nej! Då och då låter etablissemanget nån artikel slinka igenom som är kritisk till flyktingpolitiken eller som kräver hårdare tag. Detta för att blidka den invandringskritiska opinion som media trots allt vet finns därute. Helt verklighetsfrånvända kan ju etablissemanget inte vara.

Dagen efter så allt som vanligt igen. Den idag förda flyktingpolitiken skall inte rubbas en millimeter. Minsta lilla förslag till skärpning stämplas som "rasism". Buissness as usual.

Tyvärr tror jag att systemet minst måste kollapsa innan etablissemanget ändrar sig. Eller att sverigedemokraterna kommer in i riksdagen och blir tungan på vågen.