tisdag, januari 22, 2008

Stoppad busstrafik återigen

I Södertälje har man stoppad trafiken på en busslinje återigen efter stenkastning. I går måndag beslutade man att återuppta trafiken efter eskort av ordningsvakter.
Åtgärder som Swebus och Södertälje kommun kommit överrens om är att bl.a. polisanmäla alla händelser. Redan nu vet precis alla att denna åtgärd nästan har ett löjets skimmer över sig. Polisen har inga resurser at utreda dessa händelser, det kommer att vara omöjligt att få fram namn på brottslingarna, om man ändå får framnamn kommer det vara omöjligt att bevisa något och om man mot förmodan ändå skulle kunna bevisa vilken lymmel det är som gjort sig skyldig till stenkastning vid ett speciellt tillfälle så gör gärningsmannens låga ålder alla konsekvenserna skrattretande ineffektiva. Det talas också om information och en speciell tipstelefon. Idén med tipstelefon är inte helt fel i sammanhanget.

Problemet är djupare än att några få ungdomar spårat ur. Vi har urholkat etik och moral i vår socialisation av det uppväxande släktet. Vi har ersatt normer och värderingar med någon slags smetig humanism. Vi har också blivit så ängsliga för att vara för hård i vår uppfostran av våra barn att vi inte längre kan sätta gränser för dessa. Dessutom har vi skapat etniska enklaver där normer och värderingar är helt andra än de vi vill ha i vårt samhälle, där i princip inte svensk lag och rätt gäller. Några lösningar på dessa problem har vi inte sett från våra politiker och vi lär inte få se några sådana förslag på genomgripande lösningar heller.

Länk DN

1 kommentar:

Anonym sa...

Från Kurtan,

Hej Robsten,

Visst är det fördjävligt det som nu sker i Sverige och för den delen resten av europa (tackvare Eu-maffian). Börjar mer och mer likna Gazaremsan...

Men jag reagerar på att du säger "vi" har urholkat etik etc !

Hade jag haft en viss religion hade jag nog genast anmält dig till DO och begärt några hundra tusen i skadestånd för kränkning.

Lägg skulden där den hör hemma nämligen hos de odugliga parasiterande och självmordsbenägna samt Sverigefientliga politiker som har vanstyrt Sverige de senaste 30åren.

DE, och inga andra, har försatt Sverige i den situation vi befinner oss i nu. Visserligen har väljarna valt fram dessa oduglingar men det beror på att stazimedian länge har och fortfarande förvanskar, mörkar, och rent ut sagt ljuger om verkligheten....

MVH