fredag, januari 25, 2008

Dags att lämna LO?


En socialdemokrat som suttit i LO:s styrelse i Sölvesborg har konverterat och lämnat socialdemokraterna och gått med i SD. Detta med att socialdemokrater överger sitt parti och går över till SD är ju inget ovanligt, det ovanliga är ju att just denna socialdemokrat råkade sitta i LO:s lokala styrelse. Nu skall den f.d. sossen naturligtvis uteslutas i demokratins namn, det går ju inte att ha en otrogen i LO:s styrelse. Så här står det i DN.

LO:s lokala ordförande, Ewonne Månsson, säger till Sydöstran att hon varit i kontakt med LO centralt och fått beskedet att en Sverigedemokrat inte får företräda organisationen.

Gott! Jag uppmanar alla som inte delar LO:s demokratisyn eller politiska uppfattningar (som de på olika sätt gett uttryck för) att lämna denna organisation. Det är fullt möjligt att vara med i A-kassan samtidigt som man inte är medlem i det fack man borde tillhöra. Enda sätt att protestera mot LO och dess nomenklatura är att gå ur organisationen. De måste tappa medlemmar och inkomster för att det skall svida i skinnet på dessa politrucker.

Vill en än gång påminna om Kommunals strejk där de skulle "ta fighten" men efter att Ylva Thörn samtalat med Wanja Wedin som i sin tur varit i kontakt med Göran Persson så blåstes mjukisstrejken av och flera grupper som t.ex. brandmännen fick sämre löner efter strejken, trots att superbimbon Thörn beskrivit den som en utomordentlig framgång.

Länk DN

11 kommentarer:

Anonym sa...

LO's demokratisyn.... det är en privat förening, de har väl rätt att välja vilka som skall få representera dem.... Fast du kanske tycker att Sd har en bättre demokratisyn?

Marthin sa...

Man skall icke vara med i något som ger LO pengar, eller rättare sagt; Man skall icke ge pengar till Sahlins kommande valkampanj.

Inte svårare än så. Kliv ut alla, kliv ut!

Jonny sa...

LO: en privat förening... Jo, en väldigt speciell privat förening!

Nisse sa...

Visst är det intressant att syna LO:s demokratisyn lite noggrannare, eftersom de är en del av Rörelsen.
Så här skriver de om sin samverkan:

"LO samverkar därför med socialdemokraterna. Det gör vi för att vi delar samma grundvärderingar, nämligen den socialdemokratiska ideologin. (...)
Det är LOs förbundens medlemmar som genom sina valda ombud på LO-kongressen beslutar om vi ska fortsätta med den fackliga och politiska samverkan med socialdemokraterna. Hittills har ombuden tyckt det. Frågan tas upp och diskuteras i demokratisk ordning vid varje kongress."


Det är alltså fullt begripligt att de vill utesluta "vissa" ombud. Tänk om något av dem skulle ifrågasätta deras årliga miljonstöd till Partiet från medlemmar som vill ha allt annat än en sosseregering!

jonte sa...

Sluta lipa..
Alla fattar väl att man måste ha socialdemokratiska värderingar för att ha förtroendeuppdrag i LO.
Whats your point?
Nä. Sluta klaga o gör nått konstruktivt.

Ali sa...

jag håller med jonte... det är lika självklart som Svensk naringsliv (motpolen till LO) inte heller vill ha ombud eller representanter från andra politiska läger än de egna (borgliga).

som sagt vill du förändra, börja angagera dig...

Andreas sa...

Jonte och Ali>

Medan jag förstår er ståndpunkt, förstår jag inte era något barnsliga avslut av inläggen. Robsten driver en politisk blogg som är mer än hyfsat välbesökt, om jag förstått saken rätt. Han skriver om ämnen som berör honom, därmed inte sagt att han vill eller kan ta tag i det rent praktiska poltiska arbetet för att få till stånd förändringarna. Bloggen är däremot ett åsiktsgrundande verktyg som kan användas för att få till stånd attitydförändringar. Jag kan bara gissa hur mycket tid Robsten tar sig varje dag, för att skriva inläggen, men kanske mest för att läsa in sig på ämnena han skriver om, samt leta källor till sina hänvisningar. Och ni har mage att säga "Engagera dig"?

Robsten sa...

Ja Jonte, det är så nu att alla som får högre förtroendeuppdrag inom LO skall vara sossar. Nu har samhäller förändrats och framförallt så har det socialdemokratiska partiet förändrats. Så alla som inte är sossar tycker jag skall gå ut Lo, thats my point. Man stödjer indirekt (om inte direkt t.o.m.) det socialdemokratiska partiet med sitt medlemskap och sin månatliga avgift. Jag är innerligt trött på sossarnas självklara aukturitet på vissa områden, de företräder inte längre "den arbetande massan", det skall de bli jävligt klara över också.

Robsten sa...

Ja "Anonym", jag tycker att SD har en bättre demokratisyn än LO. vad är det som är så bra med LO:s demokratisyn? Förklara det för mig, min egen demokratisyn står förmodligtenm skyhögt över LO:s, jag respekterar att någon människa har en annan upfattning än min egen, jag tror inte jag sitter inne med alla svaren.

Quantrill sa...

"Anonym said...
LO's demokratisyn.... det är en privat förening, de har väl rätt att välja vilka som skall få representera dem.... Fast du kanske tycker att Sd har en bättre demokratisyn?"
Ja du lilla kommunist, har du någon twist....
LO är en "privat förening" som har förhandlingsrätten för hela Sveriges arbetsmarknad. Denna "privata förening" är helt kopplat till ett facistist parti som heter socialdemokraterna. Konceptet gör att Sveriges folk lever i en diktatur. I bergeppet socialdemokrater lägger jag samtliga partier i riksdagen, så allians eller sosse, miljöfacist, kommunist= same shit!!!
Det som är så otroligt är att det finns fortfarande svenskar som tror att dom lever i en demokrati.

Anonym sa...

Det är läskigt hur SACO´s (SSR)arbetsplatsombud mobbar sina medlemmar vid löneförhandlingar med chefen som förresten är rekryterad av denna ombud själv via fackliga kontakter. Ska man betala facklig avgift över 300 kr till en sådan organisation? Nej tack hellre betalar jag en livförsäkring så att mina barn får det bra om jag skulle goola vippen på jobbet. Det blir en nätt livförsäkring det! hälsningar Maja