tisdag, januari 29, 2008

Tullen bantas


Denna artikel kan väl snarast ses som en uppdatering av föregående artikel. Enligt SvD så är det tullverket själv som kommit fram till bantningen genom en egen utredning. Detta måste ha skett genom direktiv från regeringen, trots att det inte står i artikeln, annars vore det ju absurt. Fackförbundet som organiserar tullarna är starkt kritiska till neddragningen på 300 tulltjänstemän som kommer att innebära att stora delar av vår gräns kommer att stå vidöppen för införsel av allt möjligt. Tullverket försvarar sig mot kritiken och säger i så här i SvD.

Det är givetvis aldrig roligt att bli av med jobbet och jag har förståelse för att folk är oroliga inför framtiden. Men världen förändras, och Tullverket måste hänga med. Vi kan inte bedriva verksamheten på samma sätt som vi alltid gjort, säger Ted Stahl överdirektör på Tullverket, och den som lett utredningsarbetet.

Världen förändras och vi kan inte se några som helst skäl att dra ned på tullverksamheten i denna förändring, snarare det motsatta. Vi har massvis med hot såsom människosmuggling, narkotika och terrorism, för att inte tala om den ökade smugglingen av djur såsom hundvalpar som SvD haft flera artiklar om. Hur tänker du Stahl, minskar smugglingen eller hoten från omvärlden? Eller är det så att du fått ditt toppjobb för att göra en nedskärning på organisationen?

Länk SvD

Inga kommentarer: