fredag, februari 01, 2008

Irak vägrar ta tillbaka sina egna medborgare


Inte riktigt alla irakier som söker sig till Sverige får asyl. De som får avslag skall naturligtvis återvända till sitt hemland. Det är självklart och i enlighet med all folkrätt, dessutom lär Irak behöva sina medborgare för att bygga upp landet igen. Vad är en nation utan sina medborgare?

Nu vägrar Irak och enligt SvD speciellt den kurdiska provinsen att låta sina egna medborgare återvända. Så här står det i SvD.

Men förhandlingarna är långt mer komplicerade, visar intervjuer med nyckelpersoner som SvD gjort. Mot löfte om anonymitet ger källorna bilden av ett diplomatiskt spel om flyktingar och nationella intressen.
Irak vill att Sverige skyndar på den utdragna processen att etablera en ambassad i Bagdad och ett generalkonsulat i Arbil, huvudstad i regionen Kurdistan i norr. På förhandlingsbordet finns även ett bättre stöd till flyktingarna i form av utbildning som ger dem en plats i återuppbyggandet av landet.
Irakiska Kurdistan har även önskat att svenska myndigheter upphäver förbudet mot flygtrafik till Irak som rått sedan i höstas, vilket i går till slut skedde.

Det är alltså pengar Irak vill ha och en svensk ambassad i sin huvudstad. Vi hade förvisso en ambassad i Bagdad men den blev visst attackerad och till slut utbombad. De högavlönade ambassadtjänstemännen stack med svansen mellan benen (om de inte fick order från den svenska regeringen) när det ven kulor på gatorna. Den lågavlönade vaktmästaren stannade kvar och försvarade ensam ambassaden mot beväpnade ligistgäng. Kommer man från den liberala medelklassen i Sverige är väl en sådan ordning naturlig kan jag tänka mig. T.o.m. jag skulle kunna tänka mig att ge uppehållstillstånd till den irakiske vaktmästaren.
Att en nation vägrar att ta tillbaka sina egna medborgare är skamligt, de har naturligtvis ingen annan stans att ta vägen. Alternativet, som den kurdiska provinsen och den irakiska regeringen mycket väl vet om, är att de stannar i Sverige som redan tagit emot hälften av alla de irakier som sökt sig till väst. Sverige har traditioner att lösa det mesta genom förhandlingar, kompromisser och genom att ge efter väldigt mycket på sina egna krav. Problemet är att omvärlden lär sig detta märkliga nationella kynne och naturligtvis utnyttjar detta maximalt, konstigt vore det annars. Vi har nått vägs ände när det gäller eftergiftspolitik. De flesta politiskt intresserade medborgare har nog förstått detta, återstår för våra politiker och media att dra dessa logiska och i grunden ganska enkla slutsatser.

Länk SvD

4 kommentarer:

Blackfootnation sa...

Detta är vad jag och många med mig hela tiden har hävdat.
Våra sk "flyktingar" är spelet mellan flera intressen, b la affärsintressen, statliga intressen.

Glöm allt snack om "demokrati", medmänsklighet, "generös flyktingpolitik" osv.

Bilden kan inte framställas tydligare än så här.
Det är bara det att vår "kära" mediapparat inte rapportera om den omvända ordningen.
Dvs vad dessa länder vill ha eller vad våra industrier kan "få" om vi TAR emot si och så många.

Vi får ett bottenskrap från dessa länder, och våra "makthavare" är och har alltid varit medvetna om att detta kommer att ställa till stora problem för Sverige och svenskarna.
Härav den totala propaganda som körs för att "skrämma oss" i godhetens namn.
De mest frapperande är att så många köper skiten och blir till nyttiga idioter.

Skillnaden mellan den tid då Wallenberg smög in bakvägen till Sträng för att dra upp riktlinjerna för svensk politik (i arbetarklassens namn..(ironi)(dvs socialdemokratin sålde ut hela sin själ tillsammans med "storfinansen))var att dessa herrar kom från en tidsepok som värdesatte nationalstaten och sin egen befolkning. Dom skulle aldrig ha spelat ut Sverige som nation i detta spel.

Vi har ingen flykting politik, jo det har vi väl ..men den omfattar högst 1500-5000 person per år om ens det.
Vi är en veritabel soptunna av persona non grata, och vår strategi är att pröjsa dessa till (viss) passivitet) Dvs alla vi skattebetalare får pröjsa för att få vårat närområde totalförstört.

Här har alltså den "internationella politiken", "den tysta diplomatin" etc på ett nästan genant sätt blottlagts.
Detta är den krassa sanningen i totalt solsken oavsett vilken väg de sk "flyktingarna" är på dvs in eller ut.
Vad "vi" (politiker, bolag, flyktinglobby mfl)kan erhålla i denna del av världen dvs Mellan-östern om vi tar hand om ett visst antal personer/år.

Fy Fan

Anonym sa...

Ja det här börjar likna jas-försäljningar med tvingande motköp av landets produkter, eller andra investeringar i landet, motsvarande mer än själva köpeskillingen för flygplanen....

safflemannen.se

Peter sa...

Irak kan ju få behålla fallskärmen. Eller betala för att vi struntar i den överhuvudtaget.

Anonym sa...

Apropå fallskärmar: Nu när försvaret nästan försvunnit så finns det nog tillräckkligt många fallskärmar och hercules plan lediga för att återbörda allihopa via luften om så behövs.