lördag, februari 02, 2008

Ändrad inställning från Migrationsverket

Vi skall inte bara vara negativa och ta upp dåliga saker på denna blogg. För att orka med måste man skriva om positiva saker också. Enligt DN så har andelen beviljade sjunkigt ganska dramatiskt, från 72 % i fjol till 42 % i januari i år. En orsak som Marie Andersson, Migrationsverket pekar på är det blivit lugnare i Irak. En annan orsak är det vägledande beslut Migrationsverket fattade i juli 2007, då beslutade myndigheten att det inte råder inre väpnad konflikt i Irak.

Detta styrker min tes att det är politiker som står bakom den massiva flyktingström som Sverige tagit emot. Det är snarast barnsligt att skylla detta på Migrationsverket som bara följer de signaler de får "uppifrån". Det blir lite som att trasslar dammsugarsladden så blir man jättearg på dammsugaren, inte på den som för tillfället sköter apparaten, vilket i dessa fall brukar vara en själv.

Vi får se om denna tendens håller i sig, det är inte säkert. Om denna tendens håller i sig så skickar det signaler till Mellanöstern och vi kan nog dessutom räkna med en avmattning på själva flyktingströmmen. Kanske någon politiker i regeringens närhet påpekat det enkla faktum att vi inte kan lösa Iraks problem genom att helt enkelt flytta delar av befolkningen, det är ju snarast att likna med etnisk (religiös) rensning. Irakierna måste lösa sina egna problem, stanna i sitt fosterland och bygga upp det till en nation de kan vara stolta över, lika stolta vi är över vårt eget fosterland.

Länk DN

5 kommentarer:

Quantrill sa...

dina ord: lika stolta vi är över vårt eget fosterland.
Jag är inte längre stolt över mitt fosterland. Jag skäms över den feghet som är satt som standard i det vardagliga samhället. Jag har varit på resa i världen i tjugo år och kommit hem till ett samhälle, som för mig, är helt obekant.
Svensken är självutplånande och låter sig lydigt ledas till slakt!
Vill inte svensken längre finnas som existerande folkslag med eget landområde?

Robsten sa...

Ja men låt oss jobba på en förändring, vi kan inte bara lägga oss ner för att dö.

Anonym sa...

Dina ord är mina tankar, alltid lika skönt att läsa uppfriskande ord.

Mvh Jens

Robsten sa...

Vi kan alla göra lite skillnad. Vi ser att Migrationsverket nu tillämpar hårdare praxis för irakflyktingar, det kan också ha att göra med en opinion mot vår flyktingpolitik.

Anonym sa...

Vad hjälper hårdare praxis om den inte omsätts i praktiken. Innan jag "jublar" över detta vill jag se RESULTAT. Allt annat är bara röstfiske, trodde inte att ni gick på såna grejor så lätt.