tisdag, januari 29, 2008

Först försvaret och nu tullen


Försvaret lade även Alliansen sparförslag på, nu bantar de den svenska tullverksamheten. 300 tjänster och 500 miljoner kronor skall bantas bort enligt SvD. Det svenska gränsskyddet är inte överdrivet starkt i dag, innan denna bantning. Efter denna bantning blir den ett skämt. Enligt artikeln i SvD så kommer gränsskyddet norr om Stockholm i princip att försvinna.

Man kan undra om det är liberala principer om öppna gränser eller något förakt för den egna nationen som gör att man spar denna futtiga halvmiljard på det redan bantade Tullverket. Varje nation har något slags ansvar för att gränskontrollen sköts och att inte vad som helst kommer in i landet. Det är politikernas ansvar att tillse att skyddet vid gränserna upprätthålls så att vapen, kriminella personer och narkotika inte kommer rakt in i landet utan några som helst besvär. De som vill smuggla något av detta eller t.ex. ägna sig åt någon form av trafficking eller människosmuggling lär inte få några problem om allt gränsskydd norr om Stockholm försvinner. Ansvaret vilar tungt på vår regering för detta och liknande beslut.

Länk SvD

3 kommentarer:

Anonym sa...

Detta är helt sjukt och som medborgare vill man bara kaskadkräkas i ansiktet på makthavarna i det här läget. Alla bör skriva/ringa och protestera. Det har jag gjort. Tullverket ligger under fiansdepartementet så man kan vända sig dit. Om dom bryr sig överhuvudtaget är en annan fråga....

Anonym sa...

Det är del av planen, allt går som det ska. Dags för folk att vakna och inse att det inte kommer ta slut. Det kommer inte bli bättre, det kommer inte att ordna sig. Etablissemanget som styr idag kommer inte ge sig förrän det inte finns några svenskar eller andra vita européer kvar på den här planeten. DE VILL OSS INTE VÄL.

Taktiken är uppenbar, man har i åratal sparat in på allt som inte alla märker i sin vardag. Försvaret och tullen är tydliga exempel på verksamhet som vanligt folk inte ser så mycket av, det kan vi skära ner så vi har råd med mer nations- och folkförstörande verksamhet tänker regimen. Många viktiga funktioner i samhället har redan upphört att existera, saker som man inte saknar så länge solen skiner, men vars frånvaro kommer vara förödande den dag de verkligen behövs. Man vill ju bara slita sitt hår i ren förtvivlan.

Vänta bara tills Mona tar över, då blir det andra bullar. Kommer Sverige som nation att överleva det?! Enligt FN (som för övrigt inte vill oss väl heller) så måste en stat kontrollera sitt eget territorium och sina egna gränser. Somalia har därför upphört att existera som egentlig stat. Står Sverige på tur?

norbergssonen sa...

Sverige är tyvärr i totalt förfall. De grundläggande samhällsfunktionerna, som att värna våra gränser och att upprätthålla lag och ordning, negligeras till förmån för simpel partitaktik. Snart hotar total anarki. Frågan är om situationen i vårt land varit så illa någon gång sedan 1809.