söndag, januari 27, 2008

Det mångkulturella exprimentet


Alla har de höjt rösten, alla de stora socialdemokratiska kommunordförandena. Det är Göran Johansson i Göteborg, det är Ilmar Reepalu i Malmö och nu har även Anders Lago i Södertälje sagt det som de flesta vet, att det mångkulturella experimentet inte fungerar så bra i de kommuner där det blivit verklighet. I en artikel i SvD så beskrivs situationen i Södertälje som tagit emot 1268 flyktingar med uppehållstillstånd 2007 som mycket besvärande. Så här beskriver Soheila Heidari situationen i kommunen.

Det är kö till barnomsorgen i Södertälje. Det är kö till Komvux för att läsa svenska och flertalet av våra flyktingar är inneboende.

Vi andra har läst om skottlossningar mot polisstationen i Ronna, upplopp och
småpojkar som springer fram och sparkar “etniskt svenska” flickor medan de står och pratar med poliser. Kommunledningen i Södertälje har gemensamt satt ner foten och balanserar väl på gränsen till det politiskt inkorrekta.

Läs resten på SD-blogg

Länk SvD

12 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, var ska alla desperata flyktingar ta vägen? när hyresrätterna räcker inte till i Södertälje. Man skapar frustation och sociala problem om man stuvar in alla i samma kommun. Tror makthavarna att människor mår bra att komma till det här landet med oviss framtid om ekonomi,arbete, bostad, skola och daghem. Min personliga åsikt är att flyktingmottaget måsta styras upp till områden som kan ge bättre trygghet till familjerna.Har man inte resurser att ta hand om flyktingar ska mottagandet stoppas.
/Maja

Anonym sa...

Bakomliggande orsaken till eländet är det pågående USA´s invasion av Iraq. Det är endast en presidentkandidat, Ron Paul, som är för tillbakadragandet av invasionstyrkor från Iraq.Han lär inte vinna valet, därför måste resten av väldens länder ta det sociala och ekonomiska ansvaret för människor i flykt. Konsekvensen är att mottagandeländernas ekonomi urholkas,socioekonomiska spänningar ökar och asylprocessen skadar ett antal människor som får negativa beslut i form av avvisningar.

Anonym sa...

Nu ska vi inte ta i så att vi spricker. Det rör sig om några få kommuner som fått ta emot en oproportiornerlig mängd assylsökande och flyktingar. Sverige som land klarar detta om vi bara förmår att bättre sprida på den initiala belastning som flyktingmottagandet innebär.

Jag är övertygad om att kommuner som Södertälje om några år kommer att kunna skörda frukterna av en stor invandrad kristen arabisk befolkning med ambitioner att klara sig, erfarenheter från en förtryckarregim att klara sig själva, nya sätt att tänka som i många avseenden kompletterar det svenska.

Sverige behöver på lång sikt invandring om vi ska överleva som nation. Det är inte en belastning om vi inte väljer att låta det bli så.

Vägen till ett inkluderande samhälle går genom arbete och för det måste vi anpassa våra system.

Om vi vill överleva som nation vill säga.

Robsten sa...

Om det nu hade varit så bra med denna massiva flyktingström så förstår jag inte att kommuner som tar emot dem säger nej och helst inte vill ha flera. Om det nu behövs sådan invandring så förstår jag inte varför alla andra europeiska länder säger nej, Sverige tar emot hälften av alla irakflyktingar som flyr till väst. Vill de andra europeiska länderna inte överleva som nation?
Den påstådda arbetsbristen har vi ännu inte sett i sinnevärlden, i den mån det rådigt arbetsbrist har det varit i sektorer där flyktingar inte kunnat fylla luckorna.
På ett plan har Sverige redan förlorat första ronden, vi har inte överlevt som den nation de flesta av oss vill ha, det scenariot är redan överspelat.

Magnus Andersson sa...

Anonym i den andra kommentaren: Irakkriget anses nu vunnet, och är en fördel för McCain i hans kampanj.

Framför allt så har irakiska folket vunnit, och när det var som värst oroligt (krig blir alltid det, men detta var inte heller alltid så bra skött) så menade 8 av 10 irakier att invasionen och det som sedan hade hänt var värt allt som hade skett (stor opinonsundersökning av World Public Opinion, pdf).

Att, som du, påstå att (den nu lyckade) Irak-insatsen är orsaken till invandringen är fel. Södertälje har på ett år tagit emot fler irakier än USA har ända sedan Irak-insatsen startade 2003.

Sverige har varit ett av de mer negativa länderna till invasionen, och inte deltagit i den.

Det är alltså en extremt felaktig orsak-verkan-samband du ställer upp, som verkligen visar att du är en riktig knäppgök!

För övrigt innebär mekaniskt (*) skyllande av problem på sådant som al-Qaida och terrorister skyller alla problem på -- förutom radikalvänstern, Ron Paul och vissa överidealistiska nyliberaler -- att man gagnar dessa militanta islamisters sak.


Ron Paul har för övrigt tidigare umgåtts med KKK och skrivit nyhetsbrev där han beskrivit svarta såsom odjur, och det finns mycket goda skäl att anta att han medvetet bejakar att han har många supporters i truthers-rörelsen, vilken anser att 911 är en konspiratoin och var ett inseiderjobb. Ett skitigare avlopp inom politiken än det finns knappast.

-

(*) Mekaniskt; Då det, enligt ovan, finns noll intelligens i ditt påstående beror ditt argument utifall du har någon intelligens på att du använder argumentet oberoende av om det är sant eller inte.

Anonym sa...

Invasionen är över, problematiken ligger i att Irak är en krutdurk vars enda gemensamma énande faktor är USA vid tillfället. Det är bäst du ber för att amerikanarna stannar, annars kommer det bli inbördeskrig och Sverige kommer behöva ta emot dubbelt så många "flyktingar".

Sverige håller på att förlora sin identitet och den svenska befolkningen håller på att bli minoritet i sitt eget land, det är vansinne. Hur ? Naitiviteten bland invandrarna är mycket högre än svenskars, om c:a 30 år beräknas de nuvarande utomeuropeiska invandrarna stå för en 30% av befolkningen (om invandringen fortsätter i samma tak). Gissa då hur det kommer se ut om 100 år, finns det ens några svenskar kvar då? Eller kommer våra politiker ha bytt ut hela den etniskt svenska befolkningen mot araber?

Har någon dessutom tänkt på den ekonomiska frågan? I danmark beräknas varje utomeuropeisk flykting kosta staten c:a -60 000 kr år/person (inräknat skatteintäckter, sjukvård, skola osv), varje dansk bidrar med c:a +25 000 kr person/år. Vad skulle hända om balansen var 1:3, hur tror ni den danska ekonomin skulle klara sig då? Jämför detta med den svenska så får du ganska skrämmande siffror.

Anonym sa...

Ta en titt på de kommuner och städer som tar emot flyktingar, vilka gemensamma faktorer ser du?

1. Ekonomisk tillväxt? Nej
2. Harmoni och integration? Nej
3. Jobbskapande? Nej

1. En kraftig ökning av den grova kriminaliteten (våldtäkter, personrån, mord)? Ja
2. Rasism mot svenskar? Ja
3. Extremism? Ja

oskar sa...

En förskönande nonsens artikel av svenskan. Skönt att prenumerationen av deras lögnaktiga smörja är nedstängd. Vad man verkligen skulle vilja läsa är.
-vad tycker de gamla södertäljeborna
-vem kastar sten och brandbomber på bussarna
-hur skall detta finansieras. Nu går vi in i en lågkonjunktur med nästan 2 m vuxna utan jobb. Hur kommer svenskar som får akassa på ulandsnivå för att alla skall behandlas lika reagera.
-vem hotar 1 av 3 poliser och varför
Vilka kommer in i landet . Är det inte risk att vi importarar terrorister också och vad händer i ett sådant scenario. Det blir nej tack till borgerlig och S röst.

Andreas sa...

Jag blir så orolig, får en sådan klump i magen när jag läser sånt här. Det ÄR inte det samhälle jag vill ha. Jag vet inte alls hur man ska göra för att vända den här enorma pansarbeklädda oceanångaren av mångkulturförespråkning inom politik och media. Det tycks mig som ett helt ogenomförligt arbete, och samtidigt ser de boende i dessa områden de verkliga effekterna av ohämmat flyktingmottagande. Detta medan politiker på regeringsnivå sitter i någon sorts drömvärld och tror att mångkulturalism endast inskränker sig till en meze-tallrik på den lokala libanesiska restaurangen. Fy fan =(
Det blir nog Norge- eller Danmark-flytt i framtiden för mig.

Rolf Hansson sa...

Allt fler ledande kommunpolitiker vågar vara politiskt inkorrekta och tala klartext om invandrar-/flyktingproblematiken. Det är förvisso ett steg i rätt riktning. Men inga förbättringar lär ske så länge den politiska korrektheten fortsätter att dominera rikspolitiken.

Magnus Andersson sa...

Anonym (för smart för att skriva ett namn?):

Du hade inga motargument för mina helt starka argument ser jag, men då du fortsätter vill jag fortsätta bemöta dig.


"Invasionen är över, problematiken ligger i att Irak är en krutdurk..."

Ja, invasionen är över, men Irak är i dag ingen krutdurk. Vidare hade Irak fler flyktingar under Saddam Husseins tid än idag. Det har skett och sker en nettoåterflyttning till Irak, som nu är ett förhållandevis lugnt område i regionen!


"Det är bäst du ber för att amerikanarna stannar..."

Vare sig demokraterna eller republikanerna avser att dra tillbaka alla trupper, utan talar om att behålla dem så lände det krävs, om så i ett sekel. Endast Ron Paul -- som verkar vara din favorit -- avser att göra ett snabbt tillbakadragande.

Det övriga i din nya kommentar handlar bara om invandring. Jag anser (1) att Sverige ska vara lika restriktiv som andra länder vad gäller irakier, (2) att de flesta som kommer hit från arabvärlden inte är flyktingar utan kanske oftast "betalande asyl-turister".

Jag håller helt och hållet med dig om riskerna med invandringen, och det är bra att du tar upp det. Ge gärna källor till dina påståenden också, och diskutera i andra fora än här, där de flesta läsare håller med. (Men fokusera då inte på Irak; USA och andra länder som deltog i befriandet har inte tagit emot invandrare därifrån, vilket Sverige har, helt naiva beträffande all invandring.)

Dexter sa...

Alltid denna imbecilla argumentation om att Sverige behöver invandrare pga arbetsbrist som eventuellt kanske möjligtvis kan uppstå i framtiden. OM det nu är så kan vi väl hantera detta problem när det uppstår? Det gick ju bra när industrin behövde arbetskraft på 60-talet, då går det väl lika bra i framtiden eller? Man skulle kunna tänka sig att öppna rekryteringskontor för att locka den arbetskraft som är av intresse och inte ett gäng kriminella opportunister.
För övrigt, Anders Lago är en politisk hora som inte gärna vill stänga av födkroken och därmed måste balansera på slak lina med högsta Sovjet bestående av Subbskog O Muslim på Sveavägen. Mer missljud än han redan har gett uttryck för skulle sannolikt leda till omedelbar avpolletering i bästa stalinistisk anda.