måndag, januari 28, 2008

Ännu ett missbruk

I dagens DN står det om ännu ett missbruk av våra märkliga regelsystem. Kvinnor från Tyskland och Portugal åker till Sverige och gifter sig med män från Afrika, Asien och Pakistan. Detta gör de för att få ett vigselbevis så att männen kan anhöriginvandra till Europa. Skatteverket har reagerat och skickat en skrivelse till regeringen. Skatteverket skriver att den Svenska vigselrätten missbrukas i "betydande omfattning". Nu har länder som Tyskland och Portugal börjar reagera på den svenska vigselrätten som tydligen ger vem som helst rätt att komma hit och gifta sig. Det fungerade för 40 år sedan, det fungerar inte i dag.

Varför skall Sverige alltid vara sämst i klassen. Våra politiker skall alltid visa sig mest naiva och blåögda. Det kanske gav något slags pluspoäng en gång i tiden, som ett tecken på humanism eller liknande. I dag är det snarare ett tecken på idioti och dumhet.

Länk DN

2 kommentarer:

Fröken Sverige sa...

Ja, det har ju i flera år kommit klagomål från i synnerhet Tyskland, men detta har givetvis tystats ner.

Även DF´s Pia K har åtskilliga gånger sagt att Sverige är en stor risk för Danmark, när det gäller säkerhet och välfärd. Och man kan ju inte annat än att hålla med, tyvärr.

Pia K´s önskemål om att stänga Öresundsbron instämmer jag i.

/FS

Anonym sa...

Skandal som vanligt. Sverige har de i särklass värsta politikerna och den mest folkfientliga median. Andra nationer som är nästan lika illa däran är Storbritannien och Nederländerna. Men varför måste vi just vara värst hela tiden? Jag tror jag vet, men om detta må ni icke berätta...

Fröken S, ledsen att vara lite petig, men i det svenska skriftspråket existerar inte apostrof. Det skall inte användas, någonsin. Det är ett oskick som spridit sig de senaste åren bara, och det är FEL. Antingen skriver man "Bertils smörgås", och inte "Bertil's" eller så skriver man "DF:s", inte "DF's". Inget illa ment och man skall väl inte klandra enskilda för att de fått en dålig undervisning i regimens skolor, men ändå. Jag blir TOKIG av att se apostrofer i svenska.