torsdag, februari 14, 2008

DO – folkets fiende


DO, diskrimineringsombudsmannen framstår mer och mer som folkets fiende och den främsta upprätthållaren av politisk korrekthet. I SvD läser vi hur socialtjänsten och försäkringskassan försökt bekämpa bidragsfusk genom att kräva ett intyg från en imam när muslimska par skiljer sig. Det har dessutom visat sig att man verklige lyckats få ner bidragsfusket och antalet "skenskilsmässor" när man krävt dessa intyg. Så här säger Ulrika Staaf från Socialtjänsten.

Det visade sig att det ibland var satt i system. Man skiljer sig och en av makarna skriver sig på en annan adress. I verkligheten fortsätter de att leva tillsammans men de plockar ut mer bidrag. Regeln har haft effekt. Vi har märkt att många som säger att de ska skilja sig inte gör de när de inser att "det är på riktigt".

Dessa skilsmässor som alltså är på låtsas har alltså minskat med denna enkla metod. Det har visat sig att de verkligen förekommer och det har betalats ut felaktiga bidrag. DO blir ändå djup upprörd och tycker att detta ändå är diskriminerande och skall tillsätta en utredning angående intygen. I Borlänge kommun har man redan upphört med krav på intyg sedan en imam uttalat sig kritiskt mot dessa intyg.

Den allmänna påsen med pengar är begränsad har vi lärt oss, om inte annat efter den kris vi hade i början på 90-talet. Det innebär att om några fuskar till sig pengar så får andra i förlängningen mindre pengar. Det svenska folket skulle tjäna en hel del pengar på att helt enkelt avskaffa DO. Dels frisätts pengar genom att tjänsten dras in och dels så sparas det pengar på att DO förhindrar bekämpning av fusk på olika områden. Vi läser då och då i media om att DO reagerar och kritiserar olika förhållanden. Det är ytterst få gånger där DO reagerar som folk i allmänhet verkligen tycker att en diskriminering ägt rum. Vi kan i långa loppet inte ha en statlig DO som tycker en sak och där uppemot 90 % av befolkningen tycker tvärt om, inte när detta sker gång på gång och har blivit till ett mycket tydligt mönster. Just detta är fallet med DO och dess agerande i dag. DO är indirekt en förlängning av riksdagen och dess makt. Klyftan mellan en bred folkmajoritet och det politiska etablissemanget visar sig allt tydligare.


Länk SvD

3 kommentarer:

Staffan V sa...

Frågan är väl varför det inte krävs intyg från en präst för kristna par som skiljt sig.

UltraV:s värld sa...

Staffan, det handlar om att muslimer skiljer sig enligt svensk lag, men imamerna har hand om den riktiga skilsmässan. Så om imamen godkänt skilsmässan är den förmodligen genomförd.
FK kollar även svenska par som separerar, men jag vet inte exakt hur. Det gjordes iallafall då jag skilde mig i början av -90-talet. Jag hade en granne som flyttade ihop med en man. De bodde på samma ställe, men anmälde inte det för att få ut bidrag, det kollades från FK.

Fenrisulv sa...

DO är en statlig organisation som på senare tid endast profilerat sig som ett lydigt redskap för diverse "kränkta" blattar när dom önskar bättra på sin ekonomiska status.

Vi läser idag att anmälningarna till sagda myndighet ökat dramatiskt under 2007. En uppgång på 27% från 2006 visar, enligt forskare, att "en ökad medvetenhet om regler och rättigheter" ligger bakom ökningen. Vilket jävla bullshit! Skriv som det är istället för att svamla. Det är en del av det framgångsrika "entrepenörsskapet" som våra driftiga asylparasiter sätter i system bara för att dom ser hur Sverige hukar i bänkarna så fort dom drar fram det outslitliga rasistkortet och därvidlag beredvilligt öppnar plånboken för att lindra den oerhörda "kränkning" det måste innebära att exempelvis vara tvungen att följa basala hygienregler vad gällande klädsel inom sjukvård och livsmedelsindustri. Jävla löss!