måndag, mars 24, 2008

En human flyktingpolitik

Sverige tar emot 11 % av alla asylsökande i hela världen enligt TV4 nyheterna. Södertälje tar emot fler irakflyktingar än hela USA. Till Sverige har 97,500 irakier invandrat, 12, 000 väntar på uppehållstillstånd. De flesta har kommit hit under de senaste 2 åren, alltså under Alliansregeringens makttillträde. Anders Lago (S), Södertäljes starke man säger att situationen är kaotisk, 100 nya flyktingar kommer varje månad och till det kommer många anhöriga. Det finna inga bostäder enligt Lago, 15 personer kan bo i en liten lägenhet. Det är snudd på att Sveriges humana flyktingpolitik börjar bli en smula inhuman.


6 kommentarer:

Anonym sa...

15 personer i en etta! Det låter som på min morfars tid. Så nu dras alltså klockan tillbaka till tidigt 1900-tal. Den onda tid som de gamla Socialdemokraterna en gång tog oss ur. Det är ju förstås lite "poetiskt" och på något sätt inte mer än rätt att de gamla Socialdemokraternas ättlingar social(o)demokraterna spänderat arvet och återfört oss till detta tidevarv igen.

Arne sa...

Varför skriver du "flyktingpolitik"? Det rör sig inte om några flyktingar...

Robsten sa...

Whatever....

Trader sa...

Man skulle kunna tillägga att det troligen är 100% av världens asylturister som kommer hit, inget annat land är så slapphänt, kravlöst och masochistiskt. Inget nytt för de flesta, men tål att påminna om ibland.

Arne sa...

Vad då whatever?! Är du flyktingkramare eller vad FAN gäller saken?

Robsten sa...

Man blir lite trött på att hela tiden väga orden och uttrycken. Det rör sig i de allra flesta fallen inte om flyktingar man vad skall man kalla dem då? Säger man invandrare är det inte heller rätt ord då det ju inte rör sig om vanliga invandrare heller, de kommer ju hit och får uppehållstillstånd som just flyktingar.
När det gäller ordet "flyktingpolitik" är det faktiskt lättare, det rör sig faktiskt om vilken flyktingpolitik vi har när det gäller vilka vi skall kalla flyktingar och ge flyktingstatus. Kallar vi människor som kommer hit av ekonomiska skäl för flyktingar så är det i alla fall just en snedvriden "flyktingpolitik", om sedan denna politik innebär att en massa människor får uppehållstilstånd som egentligen inte skall ha det så är det likafullt någon sorts "flyktingpolitik", vad än denna politik går ut på. Fan vad trött jag blir på allt detta.