tisdag, mars 25, 2008

Nytt fenomen i vårt land

Ja det är ett alldeles nytt fenomen vi sett i stadsdelen Bergsjön. Ett mord begicks där i fredags och när en journalist kom till platsen så angreps han och misshandlades av boende i området. I går måndag så angreps en fotograf från TV4 och hans bildmaterial stals när han skulle filma på platsen för mordet. Ylva M Andersson, redaktionschef på TV 4 Göteborg säger så här i samband med händelserna.

Det är bekymmersamt att vi hindras i vår yrkesutövning.

Maken till lamt uttalande har man väl aldrig hört förut, inte efter att två medarbetare misshandlats när de försökt göra sitt jobb. Redaktionschefen Andersson tycker alltså att det är "bekymmersamt" att två av hennes underlydande blir misshandlade när de försöker göra sitt jobb. Men börjar nästan undra om det gått politik i frågan, inte ens en engelsk gentleman med sin berömda förmåga till underdrifter skulle ha uttalat sig på detta lama sätt.

Vi måste börja undra varför inte TV4 reagerar hårdare på dessa attacker mot deras egna journalister. Vi undrar varför inte media i övrigt slagit upp detta större än vad de gjort, journalister är annars inte långsamma att försvara varandra. För det kan väl inte vara så att man aktar sig för att peka ut någon minoritetsgrupp i samhället och att man därför ligger lågt? Annars är ju media och journalister mångkulturens främsta förespråkare, de själva har fått skörda en liten, liten del av det som de själva sått.

Länk SvD

3 kommentarer:

Realist sa...

Hade kristna eller SD gjort något liknande som araberna i Bergsjön (vilket ju naturligtvis aldrig skulle ske, lika lite som om Frälsis skulle göra det) skulle medierna blåst upp det till gigantiska mått och kampanjer mot SD och kristna, men nu är det några man i feghet hållit bakom ryggen -- i hög grad för att man anser de är anti-Israel och anti-USA, och därmed vänster och på rätt sida -- som agerar som om det är krig och då gör man allt för att trivialisera det.

Det kommer att gå rakt åt helvete detta. Jag ser ingen chans till att detta ska kunna sluta väl, så fullständigt vilsen och feg som medievänstern är, samt förstås "snälla", okunniga, oerfarna liberaaaler inom borgerligheten, i Timbro mm.

Skulle de plötsligt bestämma sig för att säga något kritiskt skulle de ju drabbas både av våld och hot från araberna samt vänsterkollegors anklagelser om rasism, så detta lär gå åt helsike. Demokrati ajöss, växande enklaver med kriminella gäng willkommen...

Anonym sa...

"Kommer från Landskrona" - då får vi gissa på vilken sorts Landskronabor detta gäller...

Skånskan

Tejpande tobakstjuv fastnade i klistret

17:34 KÄVLINGE
Tjuven gick in på kiosken i Kävlinge för att äta. I väntan på maten tejpade han över larmdetektorerna. Samma natt kunde han ostört bära med sig tobak för 50 000 kronor. Men hans fingeravtryck fastnade i tejpen.

Den 25-årige mannen åtalas nu vid Lunds tingsrätt för att ha brutit sig in i Lyckans kiosk på Storgatan i Kävlinge i mitten av maj förra året. Han ska ha utfört inbrottet tillsammans med tre eller fyra andra män.
Enligt åklagaren hade männen tejpat för två av kioskens larmdetektorer under dagen. Butikslarmet utlöstes först när polisen kom dit på morgonen efter. Då hade tjuvarna redan hunnit plocka med sig säckvis med cigaretter och andra tobaksvaror.

Uppträdde underligt
Kioskägaren berättar för polisen att fyra män varit inne i kiosken under dagen och beställt mat. Hon säger att de uppträdde underligt och gick in och ut ur butiken flera gånger. Hon kände sig inte trygg under tiden männen var i kiosken. När hon tillagade maten stod hennes son i kassan. Sonen säger också att männen gick runt i butiken och uppträdde konstigt.
Ett vittne på platsen säger i förhör att de fyra männen var klädda i arbetskläder och att en av männen visade ett särskilt intresse för larmdetektorerna. Mannen såg ut att undersöka platsen under tiden som de andra tre beställde mat. Kioskägaren säger också att männen verkade vara mellan 20 och 30 år och att en av dem sagt att han kom från Landskrona.

Fingeravtryck på tejpen
Den nu åtalade 25-åringen kommer från just Landskrona. Han fastnade i utredningen när hans fingeravtryck hittades på klistret i den tejp som användes för att täcka över larmet. Mannen förnekar brott och säger i förhör att han kan ha varit i Kävlinge i maj, men att han inte minns vad han gjorde den dagen inbrottet skedde. Han säger i förhöret att han inte har en aning om hur hans fingeravtryck kan ha hamnat på tejpen, och att han dessutom inte vet vad en larmdetektor är.
Kioskägaren kräver den åtalade mannen på ersättning för den stulna tobaken samt reparationskostnader för den uppbrutna dörren till kiosken. Sammanlagt drygt 60 000 kronor.

ola sa...

Realist,

min tanke också. Om till exempel ett mc-gäng eller nynazister hade gjort exakt samma sak så hade det blivit 3:e världskriget rubriker i tidningarna och tv dagen efter. Men nu är det ju invandrare och då är det ju den strukturella rasismen eller borgarnas ekonomiska politik som är den skyldige.