fredag, augusti 15, 2008

Även du min Brutus

Nu kräver även Moderaterna en jämställd förskola och obligatorisk genusutbildning för blivande lärare. Fram till nu har sådana förslag kommit främst från vänsterblocket, nu vill inte delar av Moderaterna vara sämre. Annars klagar många nyutbildade lärare på att de blir dåligt förberedda på lärarhögskolan för den tuffa verklighet de möter när de väl kommer ut och skall börja arbeta. Även gamla rutinerade lärare anser att de nyutbildade svävar en smula i det blå när de möter verkligheten med bråkiga klasser där det är svårt att upprätthålla ordningen. I det läget går ledande moderater ut och kräver genusutbildning. Så här säger Ewa Thalén Finné i SvD.

I både skollag och läroplan är kravet på lika behandling mycket framträdande, men väldigt lite har de facto skett. Nu är det dags att gå från ord till handling.

I verkligheten är det en skriande skillnad på skolundervisningen mellan problemområden och lugnare mer välbeställda områden. Det finns friskolor som sållat bort alla problem där undervisningen är av mycket högre kvalité än i de kommunala skolorna som får ta hand om allt. Kommunerna skär ner de ekonomiska resurserna i fattiga kommuner där de egentligen behöver alla resurser de behöver. I detta läge kräver alltså ledande moderater en könsmässig jämställd skola med genusutbildning på lärarhögskolan. Det verkar som om våra politiker tappat all kontakt med verkligheten.

Länk SvD

5 kommentarer:

Usenet Rulez sa...

Mupperier tycks vara smittsamt

Anonym sa...

Är det skojigt eller idiotiskt? Det vore kanske ett bättre, enklare och effektivare sätt att åstadkomma jämlikhet genom att inte tillåta religiösa friskolor där barnen indoktrineras att kvinnor är mindre värda och hör hemma vid spisen...?

Carl sa...

För femtielfte gången bekräftas den accelererande femininiseringen/infantiliseringen av det västerländska samhället.

Kvinnlig rösträtt - http://sv.wikipedia.org/wiki/Kvinnlig_r%C3%B6str%C3%A4tt - ger till slut ett ohållbart och ostyrbart fittstim

Anonym sa...

Hej Robsten

Her er et tip - affødt af din kommentar om problemskoler. Prøv at undersøge hvad et barn på en "problemskole" koster pr. år - jævnført med prisen på et barn i en "lugn" skole.

Robsten sa...

i min kommun satsar de betydligt mer på problemskolor än på vanliga skolor redan. En mislyckad flyktingpolitik ligger bakom det också. De "normala" skolorna får därför alldeles för lite pengar. Att börja införa genustjafs i detta läge är ta mig fan brottsligt idiotiskt, gör de detta borde de ställas inför domstol för vanstyre av landet.