torsdag, augusti 14, 2008

Ännu en skandal i OS

Jag har tidigare skrivit om skandalen då Lotfi Ayed blev klockrent bortdömd i Los Angeles. Nu har kanske samma sak hänt på brottarmattan. Ara Abrahamian var uppe i semifinal i brottningens grekisk-romerska stil och förlorade på ett mycket märkligt sätt i dag. Jag var uppe i morse och såg matchen. Jag fattade ingenting när Abrahamian fick sin varning, dessutom fattades beslutet om jag såg rätt, efter att italienska tränare varit framme och pratat med domarna. Reaktionen blev våldsam och omedelbar för Abrahamian, han slängde bort sitt nyligen påsatta bandage i ursinne framför TV-kamerorna. I DN och SvD pratas det om skandalen på ett öppet sätt tycker jag. Jag hade nog önskat samma debatt när Lotfi blev bortdömd i Los Angeles, men den gången blev debatten betydligt försiktigare. Jag kan mycket mer om boxning än om brottning så jag vet med säkerhet att Lotfi blev bortdömd. När det gäller brottning så är jag betydligt mer osäker, men nog verkade domslutet mycket märkligt. Reaktionen hos Abrahamian och andra verkar också tyda på att det verkligen var en klockren bortdömning även denna gång.

Vi har ännu ett stort problem inom idrotten och OS-tävlingarna. Det är inte bara dopning av idrottare som är ett stort problem utan också tveksamma domslut, för att inte säga direkt felaktiga ojusta domslut. Det är inte längre misstankar om mygel vi pratar om utan vi kan nu börja prata om fastslaget mygel. Under förra OS-tävlingarna bröt en amerikansk simmare som var en stor stjärna och favorit klockrent mot reglerna vid vändningarna, det fick passera, andra simmare blev avstängda. Listan kan förmodligen göras mycket lång på sådana konstigheter. Det är dags att sluta att enbart fokusera på dopningen som enda problem inom OS-idrotten, vi har ännu ett stort och allvarligt problem.

Länk DN


Länk DN2

Länk DN3

Länk SvD

3 kommentarer:

z999 sa...

Det var en klockren bortdömning och jag är glad att han reagerade.

HairySwede sa...

Abrahamians actions were a disgrace to sweden. the rest of the world sees him as just another spoiled athlete who didn't get his way.

om man ska spela spelet så ska man tåla spelet

Anonym sa...

Abrahamians actions were a disgrace to sweden pro corruption parties. people who doesnt know or care about wrestling sees him as just another spoiled athlete who didn't get his way.

sådär fixade det åt dig.

Sen tycker jag du kan viga ungefär 4 år av ditt liv till en sak du brinner för. För att sen bli stoppad pga nepotism/korruption/inkompetens, så jag kan ta ett kort på när du bara "tål" behandlingen.