lördag, augusti 16, 2008

LÄS DETTA! Appropå domarskandalen i brottning

Ja läs vad som står i DN om Abrahamians skandalomsusade match i semifinalen.

Trots begäran från Mylläri vägrade domarna att specialgranska videoupptagningen. När filmen senare granskades visade det sig, enligt SOK, att domarna felaktigt berövat Abrahamian poäng.

Det är alltså fastslaget att domarna gjorde fel. Abrahamian fråntas bronset och rullas i tjära och fjäder. Jag undrar nu vad som kommer att hända med domarna som bevisligen gjorde fel?

Länk DN

6 kommentarer:

Anonym sa...

Å andra sidan: vem bryr sig? Det är ungefär som melodifestivalen - fel låt vann. OS är lika intressant som att se målarfärg torka.

Robsten sa...

Nä, jag gillar OS, men avskyr att pamparna förstör det.

Anonym sa...

Det hela är för jävligt först blir Ara överkörd av de korrumperade brottningsdomarna. Sen blir han överkörd av IOK som också tagit emot tvivelaktiga pengar i samband med valet av vilken stad som skall hålla OS.

Illwill sa...

Samma sak gäller i alla sporter där domarna kan få bestämma utgången. Proffsboxning är ett perfekt exempel där en boxare klart kan vinna matchen men ändå förlora. Kort sagt, låt det inte gå till domarna.

Sen finns det ju mängder av "sporter" där man får poäng för att man gör något sött. Jag har aldrig sett sådana "sporter" som sporter. Vem hoppar ner i vattnet på sötast sätt? Vem fan bryr sig? Vem som hoppar ner i vattnet snabbast, visst, vem som simmar snabbast från A till B, absolut...men "du höll in rumpan lite mer och du stänkte lite mindre när du landade i vattnet" etc är INTE SPORTER.

Anledningen till varför jag nämner detta är för att brottare har en möjlighet att vinna på riktigt sätt, att visa att det är en äkta sport och inte bara två svettiga män som bögar runt på en matta till andras förtjusning. Tacka vet jag MMA, de flesta matcher slutar med en äkta vinnare. Låter man någon annan subjektivt tycka till om vem som var bättre...då får man skylla sig själv. Ara skulle bögat hårdare, lagt snubben på hans rygg och behandlat italienaren på samma sätt som majoriteten av invandrarungdomar i Sverige behandlar svenska tjejer. Då hade han fått "respekt" av det svenska folket, blivit en hjälte och tagit OS-Guld!

Robsten sa...

"lagt snubben på hans rygg och behandlat italienaren på samma sätt som majoriteten av invandrarungdomar i Sverige behandlar svenska tjejer."

Hade inte det varit att gå LITE för långt? Frågan är väl om han inte blivit diskad då också;-)

peter a. sa...

Om den del av en poang som han "frantogs av misstag" skulle avgora hela matchen ar tveksamt. Italienaren kan ha vunnit utan den biten av en poang? Sag inte matchen sjalv. Men jag har inte sett en enda kommentar av en person som sag matchen som havdar att Ara skulle ha vunnit.

Det ar alltid felbedomningar, mest till forman for hemmalandet i detta fall Kina, det har jag sett. Och ar de Kinesiska gymnastern 16 ar, de ser ut att var 12-13?