söndag, augusti 10, 2008

Ligger Sverige i Europa?

Niklas Ekdal beskriver i en ledare den politiska diskussionen i Danmark efter att han själv har vistats där en vecka. Ett utslag i en EU-domstol har underkänt de danska reglerna om anhöriginvandring. En debatt om detta har utbrutit i Danmark, det är inte konstigt. Vi minns nog själva det s.k. Waxholmsmålet. Så här skriver Ekdal i sin ledare.

Kommer vi att gå samma väg (som Danmark min anm.), med ännu hårdare restriktioner på invandringen? Är det folkmajoritetens önskan? Ligger det i nationens intresse att stänga gränserna?

Ännu hårdare restriktioner? Just nu har vi Europas generösaste regler, det är därför flyktingströmmen från Irak vänds till vårt land naturligtvis. Vi har tagit emot hälften av alla irakflyktingar som flytt till väst. Det är INTE så att vi ligger i europatopp när det gäller restriktiva regler. Vad gäller folkmajoritetens önskan så får vi väl ta reda på vad den anser i frågan, det är liksom det demokrati handlar om, inte en massa tomma klyschor om att vi alla är lika. Sedan är ju en restriktivare flyktingpolitik knappast samma sak som att stänga gränsen. Har Danmark och Finland stängda gränser? Vidare skriver Ekdal.

Fredrik Reinfeldt borde vara lika kategorisk som oppositionsledaren. Sverigedemokraterna är inga harmlösa välfärdsnationalister som bara "kritiserar en misslyckad invandrar- och flyktingpolitik". Sverigedemokraterna graderar människovärde efter hudfärg och kolporterar en skruvad verklighetsuppfattning om "invandringens kostnader".

Ja varför inte be Reinfeldt att förbjuda alla partier som överhuvudtaget har en annan åsikt än den etablerade i flyktingpolitiken, i demokratins namn. Man får känslan av att det politiska och mediala etablissemanget glömt bort vad demokrati handlar om i grunden. Dyker en åsikt upp som inte omhuldas av det politiska etablissemanget är det ett hot mot demokratin, det var knappast tanken med vår representativa demokrati. Så det eviga "tugget" om rasism och invandringens kostnader. Flykting och asylpolitik har inget med rasism att göra, det är ett politiskt och praktiskt ställningstagande som alla jordens nationer gör. Alla jordens nationer har en politik på området och enligt Ekdal skulle väl hälften av alla jordens nationer vara rasistiska, däribland våra grannländer Danmark, Finland och Island. Det är i själva verket ett fult debattknep att så fort någon vill ha en restriktivare politik än det politiska och mediala etablissemanget så kommer beskyllningen om rasism med automatik. Vi kan helt enkelt inte fortsätta att ha det på detta vis. Vill Ekdal verkligen veta vad en folkmajoritet tycker i demokratins namn kan han inte anklaga alla som är för en stramare politik än han själv vill ha, för rasism. Frågan om kostnaderna är mycket svår och alla ekonomer kommer fram till olika siffror. Jag försökte studera vad olika ekonomer sagt och skrivit under flera månader och ägnade i princip all min fritid åt denna fråga. Jag har därför den goda smaken att lämna denna fråga då jag anser den vara mycket komplicerad och svår, även för utbildade ekonomer. Om etablissemanget ville skulle de säkert kunna göra mer för att bringa ljus i denna mycket komplicerade fråga. Till sist skriver Ekdal.

Sverige behöver även i framtiden injektioner av arbetsvilliga, företagsbenägna och utbildade invandrare. På den punkten kommer EU, tvärt emot vad Dansk Folkeparti och Sverigedemokraterna vill lura i oss, att visa sig vara en välsignelse

Nu skall det ju i princip vara flyktingar Sverige skall ha tagit emot. Enligt den politik regering och riksdag har slagit fast. Det blir svårt att i längden låtsas som om vi för en politik som vi inte gör i verkligheten. Ekdal vet också att många som fått asyl inte är flyktingar. Det är därför han pratar om framtida arbetskraftsbehov. Men det är ju INTE det vår flyktingpolitik bygger på. Enligt Ekdal skulle vi ju skrota vår flyktingpolitik och börja med arbetskraftsinvandring. Nu är det ju så att även under brinnande högkonjunktur så hade vi uppemot 290,000 arbetslösa. Att sia om framtida behov av arbetskraft måste vara en demokratisk fråga vi alla kan diskutera öppet. Eller är det så att om man anser att Sverige inte behöver så mycket importerad arbetskraft Ekdal anser så är man i grunden "främlingsfientlig"?

Länk DN

15 kommentarer:

FUBAR sa...

Det största felet etablerade politiker gjort är att ge utbildning i engelska till alla skolbarn i Sverige. För nu kan vi ju som vuxna ta del av olika undersökningar från t.ex. länder som Kanada, där t.o.m. professorer säger att immigrationen till Kanada inte lönar sig! Och då får man ju faktiskt tänka på att de personer som tas in till t.ex. Kanada är välutbildade med yrkeserfarenhet inom områden där arbetskraft saknas!

Om något så är de som kommer till Sverige en faktor 10 sämre i kvalifikationer än de som kommer till t.ex. Kanada.

Jag vill som svensk veta vart mina skattepengar går, det är min rättighet enligt mer än 2000 års genuin svensk demokrati.

P.S. om nu SDs argument är så dåliga är det ju bara att vissa siffrorna, så försvinner ju SD som ett troll i solljus! Inte sant?

Anonym sa...

Det är en avsevärd skillnad på svensk och dansk invandring dessutom.

"Det danska ministeriet för flyktingar, invandrare och integration publicerade i mars rapporten ”Tal och Fakta på udlændingeområdet 2007”.

I rapporten rapporteras om en ny ”invandringsvåg” till landet. Antalet beviljade uppehållstillstånd var ca 20 procent högre 2007 jämfört med 2006.
Per capita har Danmark nu en ungefär lika stor invandring som Sverige, men sammansättningen skiljer sig stort. 89 procent av beviljade uppehållstillstånd i Danmark 2007 var för arbete eller studier (motsvarande siffra i Sverige är ca 15 procent). I första hand härrör arbetskraftsinvandrarna från övriga EU-länder som Polen och Tyskland, men även Kina, Indien och USA finns bland de vanligaste ursprungsländerna.

Antalet asylsökande som anländer till Danmark är däremot fortsatt lågt. Medan Sverige registrerade 36 207 asylansökningar (4 asylsökande per 1000 invånare) 2007 var samma siffra i Danmark 2230 (0,4 asylsökande per 1000 invånare)."


Källa: TemaAsyl.se

Guds Basun sa...

Nu är ju problemet det att EU vill ha arbetsvilliga, företagsbenägna och utbildade invandrare. Och detta vill man ha med i förhandlingarna när man ska ta fram gemensamma regler för invandring. Men Sverige sätter sig på tvären. Tydligt är att vi vill bara ha,arbetsovilliga, lata och outbildade soffpotatisar.

Robsten sa...

Om vi vill ta emot outbildade människor med begränsad energi så faller Ekdals resoneamng dubbelt upp.

z999 sa...

"Nu är ju problemet det att EU vill ha arbetsvilliga, företagsbenägna och utbildade invandrare. Och detta vill man ha med i förhandlingarna när man ska ta fram gemensamma regler för invandring."

Låter synnerligen korkat. Om man trodde att det bara var att öppna för invandring för att få den effekten så kunde ju uländerna snabbt lösa sina problem enbart genom att öppna gränserna.

Jag tycker att det skulle stå i grundlagen att svenska politiker är valda i förtroende av svenskar och har som främsta uppgift att gagna svenskar. Det är en stor brist på mognad som gör att dom tror att den svenska skattekassan är något som de äger och kan leka global jultomte med.

"Men Sverige sätter sig på tvären. Tydligt är att vi vill bara ha,arbetsovilliga, lata och outbildade soffpotatisar."

Flyttar man till ett land med arbetslöshet så är man antagligen inte ute efter att jobba precis.

Trader sa...

På tal om arbetsovilliga invandrare, det roligaste jag har läst på detta område var när hemtjänsten sökte arabisktalande personal på Rosengård, men inte kunde hitta ngn...

z999 sa...

Tänkte på den här raden:
"Sverigedemokraterna graderar människovärde efter hudfärg och kolporterar en skruvad verklighetsuppfattning om "invandringens kostnader". "

Tankesättet som skapar den raden är sprunget ur tanken att sätta likhetstecken mellan ordet människa och svensk. Något som är väldigt stötande för antirasister är när man säger "sverige åt svenskarna" och då måste det genast utredas med diverse hårklyverier att alla är svenskar (=människor). Detta synsätt stöter sig med Sd's synsätt att alla människor är människor och behandlas därefter och att skillnader i behandling enbart handlar om sociala orsaker. Självklart måste Mona Sahlin göra ett kraftfullt uttalande att Zlatan är svensk, allt annat är i hennes språkbruk samma sak som att säga att han inte är människa.

Jag tror att det skulle vara bra om Sd kunde vinkla om debatten. Det där om invandrare är arbetsvilliga eller inte kunde "antirasisterna" få debattera själva. Om alla världens arbetsvilliga människor bosatte sig i Sverige av någon skruvad anledning så skulle det knappast vara något positivt.

Staffan sa...

Måste man tjäna på invandrarna, visst borde fördelningen av mottagandet av flyktingar vara bättre, men kan man inte vara stolt över att vi kan ta emot så många flyktingar som nehöver hjälp. Om någon av er bemödade er att vistas i ett u-land en längre tid så skulle ni inte beklaga er över de som kommer hit. Sverige kan hålla en fantastisk standard och stödja människor i nöd. Om inte annat lär ni bli varjse detta när ni på ålderns höst sitter på äldrevården och en Fatima eller Muhammed tar hand om er. Allt är inte kostnader, vissa satsningar kan vara humanitära.

Trader sa...

Staffan, jag förstår inte varför vi ska förvänta oss att Fatima och Muhammed tar hand om oss på ålderns höst, när de inte ens vill ta ett avlönat arbete för att ta hand om sina egna äldre på Rosengård. De föredrar tydligen att ta emot bidrag och ägna dagarna åt att dricka äppelté i källarmoskén.

Dessutom går Fatima och Muhammed på SFI år efter år utan att lära sig användbar svenska.

Jag har ingen motivation att betala världens högsta skatter för att finansiera dessa parasiter. DU för egen del är givetvis fri att betala detta ur egen ficka, men det är lättare att spendera andras pengar eller hur?

Jonas sa...

Ja du Staffan, en hyfsat stor del av våra skattepengar går idag till import och försörjning av kriminella - jag tycker inte det är så mycket att vara stolt över.

Du kanske inte känner till att invandrare är rejält överrepresenterade i brottstatistiken?

Vidare så får du gärna skänka alla dina pengar (förutsatt att det inte drabbar eventuella barn som är emot det eller dylikt) till invandrare och "flyktingar", men mina skattepengar tycker jag du ska ge fan i.

Du borde försöka ta reda på hur många av de vi tar hit som faktiskt räknas som flyktingar och hur många som får uppehållstillstånd på "ömmande skäl" och liknande tjafs.
Hur vanligt det är med semesterresor till hemländerna bland alla dessa "flyktingar". Hur många som "råkar" tappa bort sina pass och andra handlingar innan de kommer till Sverige.

Anonym sa...

Det ligger definitivt något i resonemanget.
Fråga en vanlig löntagare om han skulle vara villig att leva på 1/3 mindre i lön, så vi har råd med all invandring (där endast c:a 5% är verkliga flyktingar)
Det spontana svaret skulle ned säkerhet i majoriteten av fallen bli NEJ.

Det blir skillnad när det är ens egna plånbok det drabbar.
Folk är inte villiga att sänka sin levnadsstandard.
Men det är exakt vad Sverige gör. Landets välfärdsstandard sänks p.g.a att pengarna går till olika kostnader relaterade (direkt eller indirekt) till den stora invandring vi haft.

z999 sa...

Staffan:
"Om inte annat lär ni bli varjse detta när ni på ålderns höst sitter på äldrevården och en Fatima eller Muhammed tar hand om er. Allt är inte kostnader, vissa satsningar kan vara humanitära."

Det hoppas jag verkligen att jag slipper. När jag på ålderns höst kanske både är senil och hör dåligt så vill jag inte vårdas av Fatima eller Muhammed med knackig svenska och noll förankring i den verklighet som jag har upplevt i mitt liv. Denna situation som vi har idag innebär att senildementa blir mer slutna efetrsom det är svårt för dem att ha någon social kontakt med en personal med knackig svenska när man hör dåligt och hjärnan inte fungerar som den ska. Isoleringen medför en kraftig försämring av livskvaliten, men det struntar politikerna i eftersom senildementa inte röstar i alla fall och med deras människosyn är det bäst om de dör undan.

Robin sa...

Hade detta program sänts i svensk radio hade det blivit anmält för HMF så det hade visslat om det.

I'm a fan of the radio talkshow Coast to Coast AM with George Noory. If you're not interested in the paranormal or UFOs you might not even heard about it, especially if you're not american or canadian. However, the latest show was about immigration problems, which is why have chosen to point it out here. The program had two guests of which the latter one Frosty Wooldridge was the most interesting. He did not only address the problems with illegal alien mexicans but also that of muslim immigrants, which seems to be a rising problem in the states although not yet as bad as here in europe. He was quite frank about how they settle down in enclaves, refused to be integrated into society, demanded special treatment, the rise of criminality etc. Things we in europe are more than familiar with for years and years. The only comparison I can think of would be like if this would have happened in Sweden, then it would have been broadcasted in public service radio, with a non-pc guest like Jonathan Friedman or Jan Milld, interviewed alone without the usual leftist blabbermouths constantly interrupting or withou the usual leftist biased host as interviewer. Here in Sweden such a program would only happen in our dreams at best. Therefore I think it is a good idea to spread such news, the more it reaches the better and maybe it will even reach some of the elite politicians who will probably implode with rage.

http://www.coasttocoastam.com/shows/2008/08/11.html#recap

http://www.frostywooldridge.com/

Blackfootnation sa...

Coast to Coast AM är ett dunderskönt radioprogram som man likväl får sovra i för att hitta "rätt" programutbud.
Detta program sändes alltså 11 Augusti i år och ett tips till alla som vill höra just detta program är att ladda ner detta via en torrent-klient. De flesta C2C-AM "shower" finns att finna på The Pirate Bay.
En kille med smeknamnet "zug" laddar upp reklamfria program.
För er med lite vildare och vidare intressen rekommenderar jag att ni söker på program-avsnnitt med en viss Dr. Steven Greer lyssna gärna på vad han har att säga och jämför sedan hur media+politisk makt i USA hanterar hans "problemområde" kontra svenskt media+politisk makt i frågor kring invandring,asyl, kostnader och islam......?????!!!!!

Vidare för hugade personer rekommenderar jag program där Micheal Cremo är gäst, samt Steven Basset och till sist Stanton Friedman.

Sökningar för dessa personer kan göras på Coast 2 Coast Am's hemsida och där får man reda på vilka datum dessa herrar medverkat. Sök sedan på någon av torrent-sidorna för dessa datum...and Bob's your Uncle.

Jonatan sa...

När det gäller kastsamhället som ofta föreslås, där araber skall arbeta inom äldrevården (varför just där?), så får nog Staffan och hans gelikar tänka om. Varken araberna eller de flesta svenskar är intresserade. Det där är nog mest en orealistisk (och obegriplig) pk-dröm.