måndag, mars 09, 2009

Guidad fornlämningstur


Vi planerar en guidad fornlämningstur runt Stockholm i början på maj någonstans. Intresserade kan höra av sig via mail till mig. Guide blir Andreas, han har arbetat som arkeolog och är mycket kunnig. Det kommer att bli en intressant lördag eller söndag, just när våren är som finast.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Låter intressant. Hoppas det blir på en Söndag eller Måndag.

Skogman.

Robin Shadowes sa...

Nu bor jag ju inte i Ståkkolm så jag kan inte deltaga. Men ni får väl passa på innan mussarna fördärvar även det. Dessa våra underbara kulturberikare som inte verkar vara i stånd ö h t att göra någonting konstruktivt. Bara vara destruktiva in absurdum. Vi får försöka njuta av våra fornlämningar så länge det nu varar. Tyvärr hatar ju mussarna kuffar och deras kultur och är inte ett dugg intresserade av deras historia. Kommer dom till makten kommer dom att spränga bort alla hällristningar, skeppssättningar och dösar.

Andreas sa...

Det är alltså jag som kommer vara eder guide och ciceron! Hoppas så många som möjligt följer med, jag tror det kan bli en trevlig tur. Om ni undrar något, känn er fria att fråga!

Skogman - en lördag eller söndag blir det nog, så att så många som möjligt kan följa med.

Robin - jag måste tillstymma att skadegörelse på våra fornlämningar är avsevärt högre i våra segregerade områden än vad det är i andra områden. Jordbrogravfältet dras ständigt med vandalisering, och jag har sett nedsprejade och välta runstenar i Järvaområdet. Många exempel finns på detta. Det är helt klart ett problem, tyvärr. Nu tror jag inte direkt att det är endast de du nämner som är ansvariga för detta, utan snarare ungdomar i de här områdena i stort, som inte känner mycket samhörighet med den forntid och historia i landet de idag lever.

Robsten sa...

Fornlämningarna i Slagsta har fått vara i fred såvitt jag kunde se när jag besökte dessa för ganska länge sedan. Jag håller tummarna för dem i framtiden också.

Minngor sa...

Jag vill gärna vara med.

Minngor sa...

Men inte om det är på Valborghelgen förståss för då är jag på landet.

Robsten sa...

Vi kan väl ta helgen efter. En kompis på jobbet vill gärna följa med också.

Andreas sa...

Jag kan väl passa på att nämna exakt vilka lördagar och söndagar däromkring som jag kan. Jag kan: Lördag 25:e och söndag 26:e april. Lördag 2:a och söndag 3:e maj. Lördag 9:e maj. Söndag 17:e maj.

Andreas sa...

Så, vilket datum väljer vi? Blir det lördag 9:e maj? Det är ju lite tid kvar, men det kan vara bra att veta så tidigt som möjligt.

Naivtive sa...

det finns ju möjlighet att samåka Robin shadows