onsdag, april 22, 2009

Kan det ha ett samband?

I en artikel i DN skrivs det om den tilltagande segregationen i vissa av våra stadsdelar. Denna segregation riskerar att tilltaga nu när vi är i en lågkonjunktur. Det är bra att dessa problem tas upp i våra tidningar. Men vi frågar oss ändå, kan grunden till dessa problem ha ett samband med en oansvarig och ogenomtänkt immigrationspolitik?

Länk DN

27 kommentarer:

b sa...

I allra högsta grad.

Erik Hammarström sa...

Sveriges integrationspolitik har inte varit lika kvalitativ som invandringspolitiken har varit kvantitativ.

Rasister och ineffektivitet på migrationsverket.

Dåliga möjligheter att få tag i jobb och hyreslägenheter utanför miljon projekt.

En svenskundervisning som inte är anknuten till arbetsmarknaden.

Ingen bakgrundskoll (utb och dyl) på invandrande familjemedlemmar och släktingar

Anonym sa...

precis! Läste igår angående stenkastingarna/bränderna.. då hade media radat upp 8 anledningar som skapat dessa problem... Inte en enda av dom grundar sig på ett 20 årigt galen flytikting/integrations politik... alla som söker asyl är det synd om även om de kommer från ett annat Eu land, en charterort eller liga medlem. Alla har självklart vandrat över berg, krypit över min fält, åkt container,,, att det går direkt flyg från i stort sett varenda flyting land på denna planten och att dom kastar sina id handlingar är det inte politker som annar oråd. Polisen är medvetna om ca 1000 krigsförbrytare som lever fritt i sverige räkna med mörker talet så kan du nog räkna ut att du har passerat en person som torterat, våldtagit eller mördat någon soldat, eller civil i krig.

Anonym sa...

Det är ju betydligt mer ett integrationsproblem än det är ett immigrationsproblem. Invandringen har inte varit så stor att den inte kunnat kontrolleras av mer kompetenta människor.

MS sa...

Det är som vanligt. Inte ett enda ord om individens egna ansvar att skapa sig en egen framtid. Alltid någon annans fel. Sveriges, svenskarnas, hyresvärdens, samhällets bla bla. Om man vill bli något så måste man plugga och skaffa sig en bra utbildning. Dessa barn och ungdomar har samma möjligheter som alla andra. Skolorna i dessa områden får mycket mer bidrag och stöd än dom flesta andra skolor så det är väl inte problemet ligger. Varför skaffar så många tjejer barn så tidigt? Är det ett tryck från föräldrarnas? Ligger det tvångsgiften och arrangerade äktenskap i botten? Förmodar att dom flesta är gifta. Om nu föräldrarna är så rädda att barnen ska bli "försvenskade" och att det är något negativt så finns det kanske andra länder att söka sig till. Om försvenskade innebär att skaffa ett jobb, försörja sig själv och leva som en självständig individ så är det väl något som ska premieras. En slapp och oansvarig invandringspolitik och en motvilja att anpassa sig till sitt nya hemland ligger väl bakom dom flesta problem. Satsa på dom som verkligen vill leva här och som vill bidra till samhället. Dom andra kan åka hem istället för dom tillför ändå ingenting och mår säkert själva dåligt av att bo i ett land vars ursprungsbefolkning och försörjare dom så tydligt föraktar.

Anonym sa...

"Ungdomsstyrelsen anser att det måste satsas mer på att eleverna i utanförskapsområdenas grundskolor klarar målen. Utredarna bedömer också att de unga arbetslösa inte får det mest effektiva stödet som det ser ut i dag."

Men hur ser viljan ut att integrera sig i det svenska samhället och viljan att skaffa sig ett jobb??

Hur många miljarder har inte redan satsats för folket i miljonprogramen?

Men vad händer? Ingenting.. När är det dags att sluta med alla krav på samhället och när skall kraven på INDIVIDEN börja att ställas?

Sanasawa sa...

Det är fysiskt omöjligt att leva på bidrag, om inte någon först är villig att betala ut bidrag.

Den här, såkallade integrations problematiken existerar inte i, exempelvis USA. Men så har de inte heller gjort bidragsberoende till en full legitim försörjnings form där på andra sidan vattnet.

Det är dags att kasta av sig alla socialistiska floskler och våga se problem. Vi är för snälla!

Erik Hammarström sa...

Menar du allvar med att integrationsproblematiken inte existerar i USA?

Hela USAs historia har präglats av integrationsproblematik sen de första "pionjärerna" kom, tills idag.

Termerna för tilltala varandra på ett korrekt amerikanskt sätt bygger på rasindelning.

Om man inte har ett vitt jobb i USA så säljer man svartjobb, knark eller sig själv.
alternativt rånar man dom som har jobb.

och nej, alla kan inte starta eget som Moud Olufsen tror.

Alexander den store sa...

Och vari bottnar de riktiga problemen månne?Malmö, en stad med nästan 1600 miljoner back i budgeten
Malmö, en stad som tagit emot 5000 invandrare/år de senaste åren
Malmö, en stad som har flest invandrare i Sverige
Malmö, en stad som infödda malmöbor flyttar ifrån
Malmö, en stad med skolor där ingen pratar svenska längre
Malmö, en stad med mest muslimska invandrare i Sverige
Malmö, en stad med där de flesta pojkar heter Mohammed
Malmö, en stad med högst kriminalitet/brott per inv.
Malmö, en stad med där flest brott begås av personer av utländsk härkomst
Malmö, en stad med den största muslimska församlingen i norra europa
Malmö, en stad med den största moskeen i Sverige
Malmö, en stad där politiker går i demonstrationståg under Hamas flaggor
Malmö, en stad där politiker öppet uttalar sig öppet antisemitiskt
Malmö, en stad där de flesta känner sig otrygga i sitt boende
Malmö, en stad där det är fritt att smuggla in knark
Malmö, en stad där det tillåts sharia lagar
Malmö, en stad som är ett paradis för flyktingsmugglare
Malmö, en stad där 75 % av ungdomar 18-25 år står utan bostad
Malmö, en stad där ungdomarna i grundskolan presterar sämst i Sverige
Malmö, en stad som år 2015 har en muslimsk majoritet
Malmö, en stad som normala människor flyttar ifrån
Malmö, en stad som gamla inte längre känner igen pga massinvandring av utlänningar
Malmö, en stad som tydligast framstår som den mest segregerade i Sverige
Malmö, en stad som har flest invandrargetton i Sverige
Malmö, en stad där svenskar inte vill bosätta sig i längre
Malmö, en stad där utländska media ger den rätta bilden av en stad i sönderfall
Malmö, en stad där politikers lekstuga visar sig tydligast i världen
Malmö, en stad där vanstyre fått råda med socialister och kommunister i makten
Malmö, en stad där poliser och brandmän inte vågar utföra sitt arbete
Malmö, en stad där politiker inte tar sitt ansvar
Malmö, en stad där politikers misslyckanden sopas under mattan
Malmö, en stad där sociala brister och misär nochaleras
Malmö, en stad där man tror att dyra byggnads/projekt förebygger social misär
Malmö, en stad som går mot katastrof om inget görs
Malmö, en spyfläck på Sveriges karta

Robsten sa...

Jag håller med Erik här, problemen existerar ju i USA också, även om de ser lite annorlunda ut. frågar vi indianerna så tycker de immigrationspolitiken är piss, de blev av med en hel kontinent. Det många inte fattar är att VI är indianerna här.

Sedan återigen, vi måste göra oss av med de socialistiska flosklerna OCH de pissliberala flosklerna. Det är INTE bara socialisterna som står för det mångkulturella projektet, hur många gånger måste jag säga det, är ni hjärntvättade allihopa?

Garm sa...

Det är klart vi är hjärntvättade allihop. Sedan sjuttiotalet har det ju inte funnits några alternativ i svensk politik. Samtliga partier ligger så nära varandra i alla frågor att det inte finns något alternativ, detta inkluderar även kd och sd.

Sd har ju ett socialdemokratiskt program i allt utom invandringsfrågan, Kd har inte fått genomslag för sina kärnvärden och istället svikit dem och blivit lika mainstream som alla de övriga.

Det är flera generationer som är uppvuxna med denna situation och anser den vara normal.

Milla sa...

Det man har gjort med malmö är helt fel, och det finns ju andra exempel på samma fel överallt. man sätter inga gränser utan låter område efter område bosättas av en folkgrupp och detta kan aldrig vara bra. För man skapar nya små länder i ett land som man inte vill tillhöra, slapar således sina egna lagar och ordningar. Fattar inte hur det kan ha skett

Bodde i en kommun under många år, och säga vad man vill om den kommunen men en sak gjorde dom rätt (vet dock inte om beslutet höll i sig) Där fick inte invandrare bo för tätt, man satte en gräns för hur många asylsökande familjer det skulle finnas i varje hus,man placerade dom över hela kommunen och inte bara på ett område. För man såg ju snabbt hur det området fort gick i sank.

Ingen vinner på att segregera människor, varken dom själva eller vi svenskar. Jag vet hur hårt livet är för en invandrare som vill lyckas, som sliter med att få ett jobb utan att lyckas. För jag sliter med samma problematik, och jag är svensk. Men väljer man att isolera sig i Rosengård kan det aldrig bli bättre. Man kan Alltid förändra sin livssituation, beror bara på hur gärna man vill...

Platinaapa sa...

Erik Hammarström: Oj, vad mycket skitsnack. Sanningen är den att konceptet med integration inte fungerar med massinvandring, och kommer aldrig någonsin att göra det. Det hjälper knappast heller att många av människorna som kommer hit styrs av ett förakt och hat mot väst, och att de mer än gärna suger ut våra samhällen.

Alla s.k. "rasister" på migrationsverket fanns där inte där för 20 år sedan, innan de fick höra skälsord, hot och fick utstå våld dagligen.

De största rasisterna i vårt land för närvarande är alla invandrare från MENA-länder.

Undrar du någonsin varför majoriteten (frekvensmässigt) av alla offer för personrån är svenska killar under 21? Undrar du någonsin varför majoriteten(frekvensmässigt) av alla offer för överfallsvåldtäkter är svenska kvinnor mellan 18-25?

Vi måste stoppa massinvandringen, annars kommer problemen bli betydligt mycket värre, speciellt för unga svenskar som ligger i skottlinjen för kriminellt pack med utländsk bakgrund.

Tor P sa...

Till Alexander den store, du vet inte vad du talar om. Sorgligt med människor utan sanning bakom sina argument.

Erik Hammarström sa...

Det är otroligt vilken livlig fantasi som frodas här på fördomarnas sopphög.

Till Alexander den överdrivne:

Att kritisera Israel är inte antisemitiskt.

Sharialagar är givetvis inte tillåtna.

75% av Malmös ungdomar står inte utan bostad.
(Luktar moderata räkenskapshyss)

Malmö stad har inte muslimsk majoritet 2015.

Stockholm och Göteborg har störts "invandrarghetton".

Jag är Svensk och vill bosätta mig i Malmö.

"Utländsk media" (Amerikansk media)hävdade att "tusentals muslimska terrorister demonstrerade och vandaliserade i under davis cup matchen.

maximalt 50 pers från AFA och dyl. organisationer som är kända för att mest innehålla förvirrade svenskar.


Du det är du som spyr på Malmö.

Erik Hammarström sa...

Det är otroligt vilken livlig fantasi som frodas här på fördomarnas sopphög.

Robsten, om du inte är en del av lösningen så är du en del av problemet.

De viktigaste anledningarna att det finns så mycket utrikesfödda människor i Sverige är; att vi är det land i världen som tar minst dåligt ansvar när det gäller mänskliga rättigheter och flyktingfrågan, att vi i historien har varit i behov av arbetskraft, och att vi är medlemmar i EU.

Så för folk med generös människosyn har alltså Sverige en hyfsad immigrationspolitik.
(Dvs inte för rasister eller folk med religiös intolerans)

Hela problemet ligger i integrationspolitiken som aldrig har tagits på allvar av vare sig socialdemokrater eller moderater.

Jag jobbar på att få en positivare människosyn så jag hoppas ni inte är hjärntvättade allihopa.

Erik Hammarström sa...

Det är otroligt vilken livlig fantasi som frodas här på fördomarnas sopphög.

Platinaapa..

Det är alltid kul att möte sakliga argument, men om du enbart kallar vad den andre säger för skitsnack så spelar det inte någon roll om du är gjord av platina eftersom du fortfarande framstår som en ...

Massinvandring tror jag inte heller på men jag tror att vi har lite olika bilder dess betydelse.

Jag tror på invandring och integration, och menar att Sverige aldrig tagit integrationsdelen på allvar.

om du på allvar har dessa fördomar om alla från MENA länder så är du nog den första riktiga anti-semit jag stött på.

har blivit misshandlad och rånad av 5 killar med utländsk bakgrund.

Ska jag börja misstänka alla mina vänner med utländsk bakgrund på grund av det?

Robin Shadowes sa...

Jag är så pass gammal att jag kommer få uppleva mina sista år i ålderdom levandes i reservat, just som indianerna, betalandes jizya bara för att få vara någorlunda ifred mina sista år. Fyfan!

Tor P sa...

Robin: Du kommer inte få leva i ett reservat, sluta upp och vara fånig och kom med vettiga argument. Tack Erik Hammarstrom. Håller med dig till hundra procent.Stå på dig!

Erik Hammarström sa...

Vi kanske borde bygga säkerhetsbarriärer runt invandrartäta områden och ge dom en liten halvmåne att sy på kläderna…

Det är otroligt vilken livlig fantasi som frodas här på fördomarnas sopphög.

Alexander den store sa...

Till Erik Hammarström:

Vilken otrolig fantasi barnen i Rosengård har ?

Vapnen är köpta på kiviks marknad va?

Bra, att du vill bosätta sig i Malmö/Rosengård , Herrgården kan rekomenderas för din del då--- och du kan ju skicka en komm. efter 5 år om du fortfarande bor kvar där då ...../Lycka till !


Liga lockar unga
med vapen

2009-04-24 15:34 (Uppdaterad 15:35) MALMÖ
Med löften om tillgång till skjutvapen försöker Black Cobra rekrytera gängmedlemmar i Malmö, framför allt på Rosengård. På skolorna snackas det om hur fräckt och häftigt det skulle vara att bli medlem.
– Men det är det inte. De blir springpojkar och får polisen efter sig.

Erik Hammarström sa...

alexander...

förstår inte riktigt vad du vill ha sagt med dina två första frågor?

Nej jag vill inte på bo på herrgården eftersom de snikna kapitalförvaltarna ACTA vägrar renovera de äckliga lägenheterna.

men det finns många andra ställen jag gärna flyttar till som, Sorgenfri, Damfri, Lorensborg, Nobeltorget, Agustenborg, möllevången, slottstaden, kronprinsen för att nämna några få.

vet inte riktigt vad du försöker "bevisa" med det sista som förresten är vad? ett citat och? ett citat och en av dina högst kvalificerade slutsatser? eller högst osannolikt ett citat av någon förvirrad kolumnist?

Alexander den store sa...

Läs dagens skd
och har du svt play kolla sydnytt

Liga lockar unga
med vapen

2009-04-24 15:34 (Uppdaterad 15:35) MALMÖ
Med löften om tillgång till skjutvapen försöker Black Cobra rekrytera gängmedlemmar i Malmö, framför allt på Rosengård. På skolorna snackas det om hur fräckt och häftigt det skulle vara att bli medlem.
– Men det är det inte. De blir springpojkar och får polisen efter sig.

Det säger Göran Landvall, chef för Skånepolisens operativa underrättelsetjänst. Han uppmanar skolpersonal och föräldrar att kontakta polisen om de får höras talas om Black Cobra eller underavdelningen Black Scorpions.
– Finns det någon som vill ha ungar som springer omkring med skarpladdade vapen?

Black Cobra startades av unga invandrare i Danmark 1999. Under ett par års tid har polisen hört rykten om att gänget försökt etablera sig i Malmö, men utan framgång. I höstas stod det dock klart för polisen att Black Cobra fanns i Malmö, liksom deras underavdelning Black Scorpions.
– Vi vet att etableringen var ett initiativ av Black Cobras ledare i Köpenhamn.

Enligt Göran Landvall arbetar gänget nu med etablera sig ordentligt i Malmö. Det handlar om att synas, på staden och i krogmiljöer. Samt att rekrytera fler medlemmar, företrädesvis bland redan kriminella ungdomar på Rosengård.
– De kan Rosengård, ledarna kommer själva därifrån. Så där finns en bra målgrupp ur deras perspektiv.

Polisen har identifierat ett 30-tal ungdomar som ingår i Black Cobra eller Black Scorpions. 25 av dessa yngre än 25 år. Den yngste är 15 år. Göran Landvall vill inte gå in på hur man identifierat medlemmarna.
– Men här finns unga som varit kriminella sedan åtta-nio-årsåldern.

I Malmö finns en uttalad ledare och under honom en slags ledartrojka. Samtliga i detta skikt är i 25-årsåldern. Och de styr med järnhand över nya medlemmar.
– Det är inte ett dugg glamoröst att ingå i gäng. Ungdomar som går med tvingas begå brott, som att vara knark- eller vapenbärare, förvara stöldgods eller agera som springpojkar.
Dessutom ingår det i medlemskapet att ständigt bli utsatt för poliskontroller och gripanden,
säger Göran Landvall.

Black Cobra beskrivs som en mycket våldsbenägen organisation som sysslar med vålds- och narkotikabrott.
– Det är både grov narkotikaverksamhet och daglig langning. Om de etableras här är det ett jätteproblem för samhället, eftersom man profilerar sig genom våldsanvändning. Vi ser samma mönster som vi tidigare sett i mc-sfären, säger Göran Landvall.

Enligt polisen finns det konflikter mellan Black Cobra och andra kriminella grupperingar i Malmö, men Göran Landvall vill inte precisera hur de konflikterna eller uppgörelserna sett ut.
Personer som hoppat av Black Cobra i Malmö har enligt Göran Landvall straffats av gänget.

Några närmare detaljer vill han dock inte lämna. Däremot förekommer det även uppgifter om att man måste köpa sig fri från medlemskap.
– Alla som springer omkring och tycker att Black Cobra är häftiga eller till och med påstår att de är medlemmar utan att vara det borde kanske tänka på det.


Fredrik Thunberg
fredrik.thunberg@skd.se

Mats G Svensson
mats.g.svensson@skd.se

Erik Hammarström sa...

Alexander den store..

Förstår fortfarande inte vad du vill ha sagt.

Det finns gäng som till största delen består av invandrare.

Det finns gäng som till största delen består av svenskar.

= Det finns gängverksammhet i Sverige.

Leo Sundberg sa...

Varför lyfter Robsten alltid upp INVANDRINGEN (tm) som den viktiga förklaringen? Varför inte titta på de andra orsakerna?

Kan det ha med bostadspolitiken att göra? Det byggs inga bostäder på grund av regeringens kapitalistiska bostadspolitik om slopade subventioner, privatisering av allmännyttan med mera. Istället drälls det upp massa gallerior till kapitalismens fromma, fotbollsarenor till massmedias fromma och folkets kollektiva egendom säljs billigt ut till ett litet gäng entreprenörer som gör profit på fattiga människors behov av tak över huvudet.

Vi ser också hur den nyliberala doktrinen om frihandel tillåts att stå oemotsagd, om kapitalet knäpper med fingrarna så vill Sd vara det till lags. Med hot om utflytt av industrierna så går Sd in som springpojke och kräver lägre kapitalskatt. Har inte den massiva industridöden skapat ett enormt tryck på storstäderna från landsbygden? Har inte det avskräckt invandrare att flytta ut på landsbygden, där de vet att det inte längre finns någon framtid? Är inte detta en viktig pusselbit till varför så mycket invandrare samlas i förorter, på precis samma sätt som allt fler svenskar gör det?

Invandringen sägs det vara förbjudet att kritisera, men varför är det då ingen censor som stänger Robstens blogg? Varför tillåts Sd ställa upp i riksdagen i val efter val, och dessutom får fler och fler röster? Kanske dags att släppa martyrrollen?

Invandringen får man kritisera, och skall man kritisera. Men ett parti som lägger så mycket fokus på en enda fråga, utan att ens lägga hälften så mycket energi på andra orsaker till problemen, är inte ett trovärdigt alternativ för svensk politik. När man så konsekvent lägger problemets orsaker i inflyttning av folk från sydligare regioner finns det till och med skäl till misstanke om rasism.

Robin Shadowes sa...

Aha, så det är den kapitalistiska bostadspolitiken som gör att apajävlarna kravallar varje natt i Rosengård! Utanförskap och strukturell rasism huh? Klara Zimmergren har ju den klockrena lösningen på problemet. Vi subnazister skall bli tvångsintegrerade med babbarna. Ni får väl lägga en motion i riksdagen om det.

Robsten sa...

""Varför lyfter Robsten alltid upp INVANDRINGEN (tm) som den viktiga förklaringen? Varför inte titta på de andra orsakerna?
""

Jag tror bestämt att du har lite svårt att fatta Leo. De skriver just om alla andra orsaker i artikeln, och i alla andra artiklar, men just INTE om migrationen, det är DÄRFÖR jag skriver just om den pusselbiten som hela tiden saknas i riksmediernas bevakning. Jag säger ju inte att de har fel i den övriga beskrivningen för det.


"Kan det ha med bostadspolitiken att göra? Det byggs inga bostäder på grund av regeringens kapitalistiska bostadspolitik "

Det byggdes inte så mycket när sossarna satt vid makten heller, problemen har uppkommit under den tid sosdsar och V satt vid makten. Bostadspolitik är ett långsiktigt projekt, för det mesta har sossar och V suttit vid makten.""där de vet att det inte längre finns någon framtid? Är inte detta en viktig pusselbit till varför så mycket invandrare samlas i förorter, på precis samma sätt som allt fler svenskar gör det?

""

Tror jag inte, men inget av detta kommer någonsin att kunna bevisas, hur fan skall vi veta vad som rör sig i huvudet på de som flyttar till Fittja? Vi tjafsar om varför de flyttar till Fittja, men varken du eller jag kommer ju någonsin att få något facit, alltså det leder ingenstans.

""Invandringen sägs det vara förbjudet att kritisera, men varför är det då ingen censor som stänger Robstens blogg?""

Nu gör du dig dummare än vad som är behövligt. Det räcker så bra med de andra metoderna som används. Miljoner liknande åtgärder som att inte låta SD ha reklam i TV, fast de andra partierna t.o.m. får ERBJUDANDE om sådan. Du själv hoppade av från SD, hade du fått prata i radion tror du om du hoppat av S eller M? Nä, där ser du.


""Men ett parti som lägger så mycket fokus på en enda fråga, utan att ens lägga hälften så mycket energi på andra orsaker till problemen, är inte ett trovärdigt alternativ för svensk politik""

Nä, hur skall du kunna påstå något annat när du hoppat av själv, det undergräver ju din egen trovärdighet eftersom det är ditt enda möjliga ställningstagande. Det är, som jag skrivit tusen gånger, den enda fråga de andra partierna INTE pratar om.

""När man så konsekvent lägger problemets orsaker i inflyttning av folk från sydligare regioner finns det till och med skäl till misstanke om rasism.""

Men vad spelar det för roll vad du misstänker? Jag kan misstänka andra partier för vad som helst, men innan jag kritiserar något parti för något måste jag ha konkreta bevis eller indicier. Det hör till en demokrati att man får ha åsikter om migrationspolitiken, så är det. Om nu någon misstänker mig för rasism (eller ett parti) för att jag tar upp frågan, misstänker jag i min tur att detta enbart är av taktiskt natur såklart.