måndag, april 20, 2009

Märklig kurs – hårresande information

Lunds universitet har startat en kurs i sharia-lagstiftning om 7,5 poäng. Det i sig är inte så uppseendeväckande. Men i kursbeskrivningen kommer det fram information som åtminstone får mig att studsa rejält. I kursinformationen kan vi först läsa detta.

Muslimska grupper har ibland föreslagit att shari´a ska erkännas i svensk och europeisk lagstiftning.

Detta är i sig ingen nyhet. Man undrar om det är p.g.a. dessa gruppers krav som man startat kursen. Vi läser vidare i kursinformationen.

Vad många inte vet att shari´a redan tillämpas här. Det sker som inofficiell rådgivning i muslimska församlingar men också i svenska domstolar inom ramen för internationell privaträtt. De handlar då om muslimska staters familjelagar, vilka bygger på shari´a.

Precis, jag hade ingen aning om att sharialagar används i svenska domstolar. Jag har inte hört talas om ”internationell privaträtt”. Det låter inte klokt att sharialagar tillämpas i vårt land. Vilka andra religioners lagar skall också tolkas enligt denna privaträtt då? Sharialagarna är väl de värsta som de flesta av oss kan tänka oss i vilket fall. Vad är egentligen ”privaträtt”? Det låter konstigt. I Sverige skall Svea rikes lag gälla, ingen annan lag. Jag tror att de flesta medborgare går omkring och har samma missuppfattning som jag, att i Sverige existerar inga andra lagar än den svenska och Europeiska EU-lagstiftningen. Det skall bli värre, så här står det också i kursbeskrivningen.

Fokus är på shari´as tillämpning i Sverige och Europa och hur svenska och europeiska domstolar i praktiken tolkar begrepp ur den islamiska rättstraditionen.

Det talas om en ny folkomröstning om Eurons införande igen. Vi kan i stället ha en folkomröstning ifall sharialagar skall gälla i vårt arma land. Vi lever väl i en demokrati? Då borde människor få bestämma vilka olika kulturers lagar som skall gälla i vårt eget land. Detta är helt enkelt inte klokt. Vi lever i Sverige och här skall svenska lagar gälla. Varför har svenska folket inte tydligare blivit varse om denna märkliga rättsskipning i vårt land? Svaret är givet, en förkrossande majoritet av vår befolkning vill inte ha det på detta sätt.

Länk Lunds universitet – shariakursen

12 kommentarer:

Milla sa...

Tack för länken..Jag blev lika paff som du tror jag.

Robsten sa...

Bedrövligt, man har lust att skrika, VAKNA!!

Robin Shadowes sa...

Det förvånar mig inte att man har smugit in detta bakvägen då man vet att hade folket fått rösta om detta så hade det blivit ett rungande NEJ! Detta är inte bara skrämmande. Det är upprörande. Svenskens skall gradvis vänjas vid islam och dess sedvänjor som grodan i kastrullen. Tanken är givetvis att när svenne slutgiltigen vaknar så är det försent. Se den inspirerande videon Luton takes to the streets. Detta måste ske i Sverige snart.

http://gatesofvienna.blogspot.com/2009/04/luton-takes-to-streets.html#readfurther

Harvard har blivit infiltrerat av krypande islam. Skulle vara intressant att se vilka muslimer som har infiltrerat Lunds Universitet.

http://gatesofvienna.blogspot.com/2009/04/sharia-creep-in-harvard-yard.html#readfurther

Anci sa...

Men herregud...vad händer ????? Inte ska det finnas sånt i våra domstolar, även om jag tycker att våra lagar är åt hel.... ibland ändå. Kan inte våra makthavare se att de nästlar in sig i vår grunlag om vi tillåter sånt här. Nånstans måste man säga stopp och det skulle ju gjorts för länge sen iofs men nu måste nått hända. Jag är ingen politiker men jag anser att våra välbetalda politiker måste vakna NU

Milla sa...

Inte konstigt om man läser detta kanske.. http://www.aftonbladet.se/kultur/article4955198.ab

Robsten sa...

Speciellt gillade jag denna formulering.

"Vi är ett slags ambassadörer åt islam och i Sverige innebär det att vara en god medborgare, att arbeta hårt och att vara vänlig."

muslimerna i Rosengård är väl inga föredömen när det gäller att arbeta hårt direkt. Samtidigt vill jag påpeka att jag personligen aldrig blivit illa behandlad av en muslim. Jag har själv alrig heller bahandlat en muslim illa. Låt oss hoppas på en fortsättning av det i alla fall.

Milla sa...

Själv föredrog jag.. "Och den har kommit för att hjälpa västvärlden ur den här situationen, ur feminismen och homosexualiteten och andra sjukdomar. Islam är botemedlet."

Jag har sett på nära håll både den negativa sidan av islam men absolut oxå den positiva, den icke-extrema. Och dom människorna som verkligen tror på kärlek och rättvisa är fina människor som ger otroligt mycket..

Robsten sa...

Ja det är min erfarenhet också Milla, men jag vill inte att Sverige påverkas nationellt kulturellt åt det muslimska hållet. Det är ingenting vi bett om eller valt.

Milla sa...

Bara för att förtydliga med mitt "bäst gillar jag..." så var jag ironisk (i vanlig ordning) För jag ogillar skarpt det inflytande den religionen fått och smygfår hela tiden..Absolut inget jag vill heller

Robsten sa...

Oki, förstod nästan det ;-)

Garm sa...

Vi har iofs sedan mycket lång tid tillbaka haft lagar som tillåter sharia i vårt land. Nämligen vad gäller arvsrätt, där gäller lagen i det land den döde var medborgare i, vilket kan skapa stora problem, eftersom i arabstaterna så ärver inte dotter om son finns.

Robsten sa...

Som sagt, jag tycker svenska lagar skall gälla här. vad säger t.ex. de vanligtvis så rabiata feministerna om detta?