fredag, april 24, 2009

Upplopp i Rosengård – igen


För femte natten i rad är det upplopp och oroligheter i Rosengård. Våra dagstidningar verkar denna gång inte vara på hugget. Obekräftade uppgifter gör gällande att Jägersro brandkår vägrar släcka bränder i Rosengård om det inte föreligger fara för människor. En frilandsjournalist blev i natt rånad på sin filmkamera, detta när han försökte dokumentera situationen i stadsdelen Rosengård.

Rosengård står som ett monument över den immigrations och integrationspolitik våra politiker har fört och fortfarande för. Allianspartierna har nu suttit i regeringsställning i över två år och någon förbättring har inte kunnat skönjas. De som satte sin tilltro till ett maktskifte 2006 kan nu känna sig besvikna, ingen annan politik på varken immigrationsområdet eller integrationsområdet har kunnat noteras. Vi lever i en demokrati, frågan är om den nuvarande immigrations och integrationspolitiken är vad svenska folket vill ha? I annat fall så fungerar inte vår demokrati fullt ut.

12 kommentarer:

World traveller sa...

Och Aftonbladet har inte naemnt de senaste dagarnas/naetternas braender med ett ord!

Milla sa...

Klart dom inte gör, för då kanske svenska folket får upp ögonen vad som sker i vissa delar av landet som inte ligger i deras kommun. Och det kan få människor att öppna ögonen och kräva ett Stopp på det!

Alexander den store sa...

Liga lockar unga
med vapen

2009-04-24 15:34 (Uppdaterad 15:35) MALMÖ /SKD
Med löften om tillgång till skjutvapen försöker Black Cobra rekrytera gängmedlemmar i Malmö, framför allt på Rosengård. På skolorna snackas det om hur fräckt och häftigt det skulle vara att bli medlem.
– Men det är det inte. De blir springpojkar och får polisen efter sig.

Alexander den stores kom:

Och vad bottnar detta i ?

Anonym sa...

Måna tycker ju mångkultur är så jävla "heftit"! Alla sunda hjärnor är tamejfan spyfärdiga över detta vansinne. Alexander: Låt vara springpojkar kanske, men livsfarliga för alla fredliga människor. Tack så in i helvete för landets förfall skapat av idiotpolitiker...Blodsven

World traveller sa...

Det hela beror paa utanfoerskapet och svenskarnas rasism.
Det finns bara en loesning - det aer att oeka invandringen markant och tillsaetta en lag att det maaste finnas en moske i varje svenskt samhaelle med mer aen 3000 invaanare. Dessutom maaste polisen avvaepnas eftersom de till stoerre delen bestaar av rasister och daerfoer provocerar Muhammeds trotjaenare. Endast muslimer med en gedigen bakgrund och erfarenhet av vapen borde ha tillstaand att vara bevaepnade. Fredagen maaste infoeras som helgdag (det kanske aer naagot Socialdemokraterna kan locka vaeljare med naesta val) och alla pubar och nattklubbar maaste stoppas. Foerbud foer flickor att gaa i skolan aer en annan punkt vaerd att ta upp.
Genomfoers dessa aatgaerder saa aer jag saeker paa att vaart samhaelle blir baettre och lugnare.
Daerfoer - roesta antingen paa vaensterblocket med Mona och Lars eller ocksaa paa Moderaterna med Mullah Reinfeldt i taeten.

Milla sa...

Bara gapar förstummat....

World traveller sa...

Paa Fiji boerjade den indiska delen av befolkningen bete sig likadant som vaar invandrare, baade hinduer och muslimer.
1987 fick fijianerna nog och bankade skiten ur dom och jagade ut de vaersta ur landet. De fick goera om det en gaang till, 2001 tror jag det var, och sen dess skoeter dom sig.
Mycket hedersvaert och naagot att ta efter.

World traveller sa...

Corn Flakes now come in a
bilingual box; I have to
'press one' to hear my bank
talk to me in English, and
people waving flags other
than 'The Union Jack' are
squawking and screaming
in the streets, demanding
more rights and free liberties.

Its just my opinion but:
maybe, just maybe,
it's time for the government
to take down the damn bird feeder.
If you agree, pass it on; if not,
continue cleaning up the sh*t!

Leo Sundberg sa...

Det är just det här som är problemet. Rosengård står som ett monument över den misslyckade integrationspolitiken. Men vem är det som målar upp bilden, och hur bra stämmer den överens med verkligheten?

Till att börja med är problemen i Rosengård direkt orsakade av en klumpigt utformad migrationspolitik, ett direkt resultat av hur tråkiga flyktingförläggningarna är. Familjer flyttar till en stad där det finns bättre möjligheter att få arbete, träffa andra människor och leva ett normalt liv.

Borde då inte snarare Sveriges riksdag vara monumentet över den misslyckade politiken? Problemet är inte enbart kopplat till Rosengård som ett bostadsområde, utan Rosengård är bara ett symptom på en underliggande sjukdom - en klumpigt genomtänkt migrationspolitik som de etablerade politikerna inte riktigt vågar granska på ett självkritiskt sätt eftersom frågan är så känslig.

I detta debattvakuum stiger Sd fram, som en spelare som vågar prata om problemen. Sd framgångar ska inte ses så mycket som ett resultat av deras egen briljans och problemlösningsförmåga, som att de har monopolet på att våga prata om problemet. I sig ett stort underbetyg för de övriga partierna. Men också för Sd - ett parti som saknar lösningar och egentligen saknar insikt om orsakerna.

Det är en extremt liten minoritet av ungdomarna som ägnar sig åt anlagda bränder i Rosengård, ett område där det är ont om fritidsgårdar och där många känner klen framtidstro. Trots den utsatthet och den marginalisering som präglar det svenska samhällets inställning till detta område (och andra) så sköter sig en mycket stor majoritet av ungdomarna trots den sociala och ekonomiska framtid de har - eller rättare sagt inte har.

De som ägnar sig åt skadegörelsen är personer som naturligtvis är rysligt fel ute, där ska inga ursäkter göras hur ont det än är om fritidsgårdar och hur hög arbetslösheten än är. Men Sd låter denna klick av marodörer prägla ett helt kollektiv av blattar och förstärker därmed medvetet eller omedvetet bilden av blatten som någon ociviliserad barbar som springer runt med kniv i munnen och förstör.

Därav kommer Robstens kommentar om Rosengård som ett monument över misslyckandet - behovet av en enkel symbolik som kniper röster (och partistöd ner i Sd-topparnas fickor från skattebetalarna). Rosengård är en tickande bomb, men frågan är - varför finns krutet? Och hjälper det om man tänder på stubinen? Kan det rentav vara så att den stigmatiserande propagandan om "misslyckande" blir en bensin som förstärker ungdomarnas självbild som misslyckade blattar som inte resten av samhället vill ha? Vore det kanske inte i slutänden mer lyckat att faktiskt prata om hur dagens misslyckande kan vändas till en triumf? För inte ens Robsten kan väl tro att de problem som finns i Rosengård idag och har funnits i många andra förortsområden i flera år skulle försvinna enkom för att man lägger om dagens migrationspolitik? En sådan politik skulle på sin höjd stoppa inflödet av nya blattar, men skulle på noll och intet sätt lösa de problem som redan finns idag i samhället hos både blattar och svenskar. Nämligen en stor och dessutom växande omfördelning av resuserna från de fattiga till de rika. Ett stort grundproblem som Sd bara i måttlig omfattning är intresserade av att lösa, eftersom dess orsaker inte med enkelhet enbart kan förklaras med invandringen.

Sd må visserligen fungera som en pysventil för människors ilska över ett allt mer illa fungerande samhälle - och att allt fler i ren desperation vänder sig till Sd får man tyvärr ha en rätt stor förståelse för. Men Sd sätter allt för stor tilltro till att invandringen är roten till alla problem, vilket är en kraftigt förenklad bild av verkligheten - även om den till viss del kan ha bäring på verkligheten. Bäring i så mån att en ogenomtänkt invandringspolitik förstås skapar problem på samma sätt som en korkad utbildningspolitik eller en dum industripolitik.

Men om Sd fungerar hjälpligt som en säkerhetsventil för människors legitima missnöje, fungerar Sd lika dåligt som ett verktyg att faktiskt lösa problemen.

Stig sa...

Jag instämmer med Leo Sundberg. Det är bara en minoritet av ungdomarna som tuttar eld på Rosengård. Gång på gång är det en minoritet. Och det är bara en minoritet bland invandrarna som begår våldtäckter. Och det är bara en minoritet bland invandrarna som begår gruppvåldtäckter, det är bara en minoritet av dem som är väskryckare eller grövre rånare. Majoriteten invandrare på våra fängelser är "bara en minoritet" av alla invandrare i Sverige.
Och det är kanske "bara en minoritet" av muslimerna som vill införa sharialagar. "Bara en minoritet" som inte vill integreras utan vill bevara sin kvinnoförtryckande kulturella särart.
Men det är en majoritet av det dumsnälla svenska folket som har sagt just detta att "det är bara en minoritet.." i drygt 15 år nu. Och under tiden som detta sagts har denna minoritet blivit en allt större minoritet.
En majoritet av Europas övriga länder har misslyckats ännu mer än Sverige med sin massinvandring. Inte ETT ENDA land har lyckats! Det säger allt! Blandkultursutopin är precis som alla andra utopier, det är en tidsfråga innan man måste inse att utopi och verklighet är två vitt skilda saker. När ett experiment pågått i ca 20 år måste man utvärdera det och besluta sig för om experimentet var lyckat eller ej. Det blandkulturella experimentet blev tyvärr misslyckat - Mycket misslyckat!
Sverige hade inte resurser när det gällde bostäder och jobb. Men heller inte politiska, psykologiska och sociala resurser att gripa in när problemen började hopa sig. Och politiker och alla myndigheter står ännu mer handfallna idag än för tio år sedan.
Stoppa massinvandringen och ordna med utbildning och jobb för alla arbetslösa ungdomar, såväl svenska som invandrarungdomar, istället för att släppa in fler invandrare som blir offer för detta "värdelösa skitland" som inte klarar det som inget annat europeiskt land heller har gjort.
Och skrota idiotin med human "fångvård", även det 35-åriga experimentet är totalt misslyckat. Inga skrattar ut Sverige så mycket som invandrarna gör på den punkten.
Inför det amerikanska trestegssystemet "three times and you´re out", straffarbete, kemisk kastrering 5-10 år för våldtäckt. Chockhöj straffsatserna på alla grova brott... Så har det tama Sverige lite mindre att skämmas för.
Sverigedemokraterna behövs i riksdagen som en sorts motvikt. Och en nyttig och konkret upplysning om att alltfler svenskar tappat tålamodet med de politiker som skapat invandringstragedin men inte ens vill erkänna det utan bara mässar vidare om blandkulturens välsignelse.

Robsten sa...

""Men vem är det som målar upp bilden, och hur bra stämmer den överens med verkligheten?

""

Vi kan mäte detta genom din egen lust att flytta dit, inte bara ta en promenad där.


""utan Rosengård är bara ett symptom på en underliggande sjukdom - en klumpigt genomtänkt migrationspolitik som de etablerade politikerna inte riktigt vågar granska på ett självkritiskt sätt eftersom frågan är så känslig.
""

Precís!!

""Men också för Sd - ett parti som saknar lösningar och egentligen saknar insikt om orsakerna.
""

Nä, inte ens de andra partierna saknar egentlig "insikt". Folk är inte så dumma. Lösningar finns naturligtvis, det gäller bara att ha det politiska modet att genomföra dem, det är inte så svåra uträkningar som behövs här.

""Det är en extremt liten minoritet av ungdomarna som ägnar sig åt anlagda bränder i Rosengård,""

Hur kan du veta det? Hur kan någon som inte bor där veta det?

""Men Sd låter denna klick av marodörer prägla ett helt kollektiv av blattar och förstärker därmed medvetet eller omedvetet bilden av blatten som någon ociviliserad barbar som springer runt med kniv i munnen och förstör.
""

Faktiskt inte. Sd som parti har varit ytterst snål med att ens kommentera Rosengårdm vad jag sett. Men det finns ju sympatisörer som belyst situationen, självklart. Men det är själva migrationspolitiken som främst kommit i skottgluggen. Om man nu är kritisk till dagens migrationspolitik, så är det ganska självklart att man lyfterb fram Rosengård som exempel, det vore ganska idiotiskt att inte göra det, de bjuder ju själva på det, en del innvånare i Rosengård. Precis på samma sätt utnyttjas ju varända misstag sd-politiker gör, för att smutskasta ett helt parti. Nu är Rosengård faktiskt relevantare för immigrationspolitiken än en enskild groda från en sd-politiker.

""Kan det rentav vara så att den stigmatiserande propagandan om "misslyckande" blir en bensin som förstärker ungdomarnas självbild som misslyckade blattar som inte resten av samhället vill ha? ""

Kan vara så faktiskt, men i dagens politiska situation kan inte jag ta sådan hänsyn i vilket fall.

""För inte ens Robsten kan väl tro att de problem som finns i Rosengård idag och har funnits i många andra förortsområden i flera år skulle försvinna enkom för att man lägger om dagens migrationspolitik?""

Nä, men det är en absolut förutsättning för att problemen inte eskalerar ytterligare. Ett helt batteri av ytterligare åtgärder skulle jag också vilja se.

""Men Sd sätter allt för stor tilltro till att invandringen är roten till alla problem, vilket är en kraftigt förenklad bild av verkligheten ""

Men vem är så jävla dum så han tror det? Jag har väl inte träffat någon i SD som tror just detta? Däremot är just immigrationen det problem som de andra partierna valt att INTE pratat om, därför blir det en viss fokusering på detta problem av alla partier som just vågar pratat om detta problem. Vilket i dagsläget inte är så förfärligt många.

Leo Sundberg sa...

Det kan vara värt att nämna att Rosengård är extremt fullbelagt, så någon vilja att bo där skulle inte ta mig någon vart i alla fall. Det finns helt enkelt inga lediga lägenheter - dock hade jag inte tackat nej till en etta i Rosengård om jag verkligen fått det erbjudandet.

Robsten, du säger att det finns lösningar. Vilka lösningar är det du vill se rent konkret?

Att det är en extremt liten minoritet som sysslar med jävelskapen har jag fått bekräftat både från läsning av rapporter och genom samtal med folk som bor där. Det faktum att jag inte bor i Afrika betyder inte att jag har fel när jag säger att det är varmt där.

Sd:s partiledare Åkesson gick ut och krävde undantagslagar i Rosengård, ett mycket extremt uttalande även sett till allvarets tyngd i händelserna. Även i debatten med Mona Sahlin lyfte Åkesson upp Rosengårds bränder och upplopp som ett argument till varför Sd var ett bättre val än S. Jo, Sd pratar oproportionellt mycket om Rosengård för att vara ett nationellt parti. Hade det varit ett lokalparti i Malmö hade det möjligen varit förståeligt, men ett rikstäckande parti?

Att lyfta fram Rosengård när man diskuterar invandringspolitiken är ganska ointelligent, eftersom det inte på något sätt bidrar till att lösa problemen. Det är bara ett billigt sätt att knipa röster på folks missnöje och berika en grupp Sd-politikers heltidskarriärer.

Jo Robsten, du kan ta hänsyn till ifall du stigmatiserar invandrarungdomar, du till och med borde göra det. Du har ett ansvar som politisk aktivist att inte lägga än mer bensin på brasan om du nu menar minsta lilla allvar med att du vill skapa ett ännu mer instabilt och segregerat samhälle.

Du säger vidare att du vill se ett ytterligare batteri av åtgärder. Vilka är dessa? I korthet vad vill du göra förutom att minska invandringen?

Jo Sd hävdar konsekvent oavsett vad man diskuterar att invandringen är roten till de flesta problemen. Titta bara på Jimmie Åkessons förklaring i 7:33 klippet med debatten med Sahlin:
http://www.youtube.com/watch?v=MeYRjJjX3u8


Mona Sahlin försöker leda in ämnet mot något som inte har med invandringen att göra, det tog väl 40 sekunder (3:55) innan Åkesson gled tillbaka på sin "favoritfråga" igen.
http://www.youtube.com/watch?v=_R3_C9LlJSQ&feature=related

Till och med en medelmåttig tonåring borde kunna besegra Mona Sahlin i en debatt, men ändå kan inte Åkesson hålla sig utan trillar genast dit när han får chansen att visa att han har andra frågor att debattera om.