onsdag, juni 17, 2009

Något har hänt!

Är lite trött på att blogga just nu. Men när jag läser en nyinsatt artikel i SvD måste jag bara kommentera den. Först rubrikerna i nyhetsblocket, ”Vi behöver fler partier” samt ” SD större än Piratpartiet”. I artikeln ”Vi behöver fler partier” som vid visning har titeln ”Läsare ifrågasätter opinionsundersökning” redovisas läsarnas kommentarer. En kommentar som redovisas i artikeln ser ut så här.

Det blir SD för mig i nästa val. Det finns helt enkelt inget annat val. Har alltid röstat moderat, men tycker att moderaterna knappast skiljer sig från ens sossarna längre. De etablerade partierna måste våga ta upp frågan om invandring och inte vara så förbannat politiskt korrekta- det bubblar under ytan i Sverige", skriver Lillie.

Detta var absolut omöjliga artiklar för ett år sedan. SvD har svängt i sin politiska korrekthet, det är nog fastslaget nu. Förr eller senare skulle det hänt, nu står vi allstå där när en rikstidning gått över gränsen för det politiskt påbjudna. DN lär krampaktigt hålla fast vid den påbjudna politiska korrektheten. Henrik Brors är ju en ivrig försvarare av det politiskt korrekta i vårt land.

Man kan tycka att det är enkelt. Vi lever i en demokrati med yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Vi tycker olika men vi har rätt att tycka olika och vi kan respektera varandra fast vi har olika politiska åsikter. Att just immigrationspolitiken skulle vara undantaget de politiska områden vi har tillstånd att diskutera och ha åsikter om i vår demokratiska stat är ju befängt. Jag lovar att respektera alla andra som respekterar min rätt att yttra mina åsikter. Detta gäller naturligtvis om vederbörande råkar ha en annan åsikt än mig, även i frågor som rör immigrationspolitiken. Det verkar som om SvD så sakta börjar närma sig min ståndpunkt.

Länk SvD ”Fler partier”

Länk SvD ”Större än...”

15 kommentarer:

MS sa...

Jag såg detta också och reagerade på att dom publicerade denna kommentar. Jag tror att det är som droppen som urholkar stenen. Tillslut så kan dom inte ignorera vad som sker i samhället. Det är därför som EU-valet var så viktigt och som jag skrev att SD nu har kommit in folks vardagsrum och blivit en del av den politiska kartan. Inte överallt dock. Såg en artikel i min lokaltidning där dom redovisade hur olika stadsdelar röstade. I Hagsätra och Rågsved i södra Stockholm så fick SD 5.4%. Bör det tilläggas att dessa områden är det ganska få svenskar som bor. Ingen analys gjordes varför utan SD avfärdades bara som "ett främlingsfientligt parti". Nu är detta bara en hobbyjournalist personliga åsikter men det sitter långt inne hos vissa märker man. Nu kan det vara så att SD’s resultat i valet gör det mer legitimt för journalister att lyfta fram partiet och ta upp dom problem som kommer med massinvandringen. Det kan ju faktiskt finnas journalister som sympatiserar med SD. Skulle gissa på att Ulf Nilsson är en av dom.


PS. För att vara trött på att blogga för tillfället så är du väldigt produktiv :-)

Mats J sa...

Det du skriver om fick jag klart för mig för ett par år sedan när jag tog en öl med en god vän som jag träffar ganska sällan. Han själv är det just inget speciellt med, men han är son till en halvkändis ur den intellektuella vänstereliten i Stockholm.

Därför var jag litet försiktig när jag förde invandringen på tal. Det var som att sätta en tändsticka till en krutdurk. Jag insåg ganska snart att det enda som hindrade honom från att rösta på SD var att han av ren vana alltid röstade på S.

Efter den händelsen, när jag läser något riktigt politiskt korrekt av någon journalist eller politiker så brukar jag tänka att de här personerna har fullt av människor i sin närhet som undrar vad i helvete de sysslar med, och säkert inte försummar något tillfälle att påpeka det.

Så kan det inte fortgå länge till. Vi befinner oss i en övergångsperiod.

Anonym sa...

Robsten, på något sätt tror jag att media nu ger SD "utrymme" för att sedan återigen strypa det inför valet -10. Dom trodde SD:s valresultat skulle bli bättre än vad det blev och kanske känner dom nu att " äh, låt dom snacka"....

Robsten sa...

Det är absolut ett möjligt scenario, men det lär inte hindra SD från att komma in i riksdagen.

Milla sa...

Jag gissar på att dom kan komma att tvingas att byta taktik inför 2010. Det vore annars ett brott mot alla etiska och lagliga paragrafer man skulle kunna uppbringa.

MEN jag tror att fokus istället kommer att ligga på att slita hund för att leta skit i folk förflutna och göra vad dom kan för att få SD att se dumma och korkade ut. Därför kommer nog inte den intelligenta och erfarna delen till tals lika mycket som dom som kanske inte är riktigt så mediatränade.

Men visst fan kommer SD in, det finns inte mycket som kan stoppa det tåg som nu går på högfart =)

Stig sa...

Robsten, du har väl hört talas om Förföljelse av folkgrupp! Det är ett allvarligt brott och det är precis vad du och SD håller på med. År efter år! Kom ihåg det!!
Nä, det ovanstående stycket är inte min åsikt alls men du känner väl han Präktige Svenne som du säkert har som arbetskamrat eller granne och kanske till och med som kompis, bekant, släkting etc. Präktige Svenne har gått stasi-TV:s och Aftonbladets och Expressens snabbkurser i vardagsjuridik och där lärt sig att allt tal om att blandkulturen kan ha destruktiva sidor och att muslimer kan ha en enda politisk tanke och vara islamister (ev. i varierande grad) är inget annat än ”förföljelse av folkgrupp”, så det så!
Präktige Svenne kan inte skilja på vad mäktiga opinionsbildare som TV och tidningar får lova att skriva innan de blir stämda och vad Svenne själv får lov att säga som privatperson. Präktige Svenne är som alla andra svennar, han övervärderar sin egen obetydliga person, för ”varje människa är ju unik” (motsägelsefullt nog) och tror att han ställs inför skranket om han översätter sina inre tankar i ord.
Muslimer är dock ingen etnisk folkgrupp, lika lite som kristna är det. En muslimsk arab känner nog inte så stor etnisk gemenskap med en muslimsk nordafrikan eller muslimsk malaysier. Men ju mindre en viss kategori är i det svenska samhället dess mer ”etnisk folkgrupp” blir den och får följaktligen inte kritiseras! Allt enligt Präktige Svennes amatörjuridiska lagbok författad av PK-media.
”Läppja inte ur kunskapens bägare utan töm den….” (ungefär) stämmer i hög grad in på Präktige Svenne (skulle vilja läsa hela det citatet igen).
”Detta var absolut omöjliga artiklar för ett år sedan. SvD har svängt i sin politiska korrekthet, det är nog fastslaget nu. Förr eller senare skulle det hänt, nu står vi alltså där när en rikstidning gått över gränsen för det politiskt påbjudna. DN lär krampaktigt hålla fast vid den påbjudna politiska korrektheten.”
Jo, men observera att det bara är läsarkommentarer och att det står med stora röda bokstäver (diagonalt tydligt) ”Läsarna tycker” så att SvD självt inte kan varken klandras eller hyllas för det ”systenkritiska” innehållet. Men urvalet av läsarkommentarerna är ändå lite anmärkningsvärt! Av 6 kommentarer är en SD-sympatisör. Av de andra framgår inte vilket parti de röstar på.

Stig sa...

Många på din blogg, Robsten och på andra systemkritiska bloggar skriver ofta ”när ska svenskarna få upp ögonen för blandkulturens misslyckande” o. likn. Minst halva befolkningen har redan fått upp ögonen på den punkten. Att det inte ger SD drygt 50 % i opinionsundersökningarna är inte alls konstigt. Minst 75 % tycker nog att kvinnor är diskriminerade i diverse sammanhang vilket knappast återspeglas i Fi:s opinionssiffror. Och vem vill inte få musik och film gratis? Dock endast 7 % i EU-valet.
Det räcker inte med att få upp ögonen utan det gäller att kunna blunda också. Blunda för både alliansens och De Röd-Grönas falska löften om att genom skattesänkningar alternativt höjda bidrag få någon futtig tusenlapp mer i plånboken per år. Många röstar med plånboken och för sin familje-ekonomi skull och inte med tanke på vilket samhälle de vill ha.
Många unga ser också röstandet som en sorts idrottsgren, se bara på PP-röstarnas reaktion ”Hurra vi vann” i ett tonläge som påminner starkt om ”heja blåvitt” eller ”heja bajen”. Många vill tillhöra vinnarlaget, skit samma om innehållet.
Politiken banaliseras alltmer och det är riksdagspartiernas fel. Ett konkret exempel är den triviala TV-reklamen inför EU: ”Och så tar vi en kopp kaffe…” med bondmoran Marit.
Steget från uppvaknande till svikandet av det parti man röstat troget på de senaste 10-30 åren är mycket stort för de flesta. Att uppge de ideal man trott på i decennier sker inte på en vecka. Just därför tror jag att tiden arbetar för Sverigedemokraterna. Och hoppas att det kommande året är tillräckligt lång tid
för några procent PK-trogna att även vid valurnorna svika sitt gamla parti.
Det kommande året kan heller inte uteslutas att ännu fler bevis (om det behövs) på blandkulturens tragedi visar sitt fula tryne i form av ännu värre upplopp i Rosengård som dessutom sprids så vi får läsa om Bersjönupplopp, Tenstakravaller, Södertäljekalabalik och ännu ett terrorattentat i Europa eller rentav av här hemma i gamla ”trygga” Svedala. Allt sådant gynnar det enda vettiga parti som kritiserar massinvandring och islamism.
Sedan hjälper det inte att – som Milla säger – de byter taktik inför 2010. Ingen taktik i hela världen kan få folk att blunda hur länge som helst.

MJ sa...

Det är svårt att se idag hur en Janne Josefsson eller en Jan Guillou skulle kunna komma ut som fullfjädrade systemkritiker, men jag tror nyckeln ligger i en enkel klassanalys.

Invandringspolitiken är elitens nya sätt att förtrycka underklassen på. Skräcken över att inte ha råd att flytta till ett svenskt område, rädsla över att dina barn inte ska lära sig svenska är inte problem som den svenska överklassen tvingas brottas med, men det kan för vanligt folk vara en tanke som upptar den mesta av deras vakna tid.

Jag hyser ett visst hopp om att arbetarrörelsen och facket ska vakna och upptäcka att man hamnat på fel sida i en av vår tids stora ödesfrågor. Om den insikten börjar sprida sig kan det gå väldigt snabbt. Ett par år bara, sedan har vi helt bytt inriktning.

Robsten sa...

""MEN jag tror att fokus istället kommer att ligga på att slita hund för att leta skit i folk förflutna och göra vad dom kan för att få SD att se dumma och korkade ut.""

Det tar vi för givet Milla, lite motstånd stimulerar intresset ;-)

Robsten sa...

"Robsten, du har väl hört talas om Förföljelse av folkgrupp! "

Äääähhh...jag tror detta har fladdrat förbi i vår humanistiska press några gånger ja.

""Det räcker inte med att få upp ögonen utan det gäller att kunna blunda också. Blunda för både alliansens och De Röd-Grönas falska löften om att genom skattesänkningar alternativt höjda bidrag få någon futtig tusenlapp mer i plånboken per år.""

Det är en komplicerad process hur folk röstar. Ibland spelar faktiskt detta oss i händerna. Hur många har röstat på SD utan att ha läst partiprogrammet utan bara vill ge det hatade etablissemanget en rejäl känga i skrevet? Men potentialen för SD är enormt, det är därför också rädslan för SD bland etablissemanget, de är inte så stora dumskallar vi så gärna vill tro.

Du kommer in på plånboksfrågor och egoism, där snuddar du vid en viktig punkt som jag faktiskt har tänknt skriva en liten artikel om. Hade deni huvudet men nu börjar den falla bort, tyvärr.

Robsten sa...

"" Många vill tillhöra vinnarlaget, skit samma om innehållet.""

Hmm...vet inte, vi är inte i USA. Tror kanske inte så mycket på just denna punkt.

Robsten sa...

""Och så tar vi en kopp kaffe…” med bondmoran Marit.
Steget från uppvaknande till svikandet av det parti man röstat troget på de senaste 10-30 åren är mycket stort för de flesta. Att uppge de ideal man trott på i decennier sker inte på en vecka. Just därför tror jag att tiden arbetar för Sverigedemokraterna. Och hoppas att det kommande året är tillräckligt lång tid
för några procent PK-trogna att även vid valurnorna svika sitt gamla parti.""

YEPP!!

Robsten sa...

""Det kommande året kan heller inte uteslutas att ännu fler bevis (om det behövs) på blandkulturens tragedi visar sitt fula tryne i form av ännu värre upplopp i Rosengård som dessutom sprids så vi får läsa om Bersjönupplopp, Tenstakravaller, Södertäljekalabalik och ännu ett terrorattentat i Europa eller rentav av här hemma i gamla ”trygga” Svedala. Allt sådant gynnar det enda vettiga parti som kritiserar massinvandring och islamism.""

YEPP! Vi håller tummarna för en låång och tråkig sommar i förorten sommar 2010. En sommar som gjord för allsköns rackartyg, som att sätta eld på alltmöjligt, kasta sten på både poliser och brandmän. Varför inte bränna ned socialkontor och hela hyreshus? Förr eller senare måste vi ändå jämna t.ex. Rosengård med marken, det kan ändå aldrig bli en "normal" bostadsort, inte med de kackerlackorna och det ryktet. T.o.m. bostadsföretagen i Malmö har gett upp, låt skiten ruttna verkar de tänka. Jag vet inte om jag kan förebrå dem. Men det är så jag vill att mitt land skall se ut i alla fall.

Media tillämpar en ny strategi, budordet skrivet i guld inni i hkärnan på varje journalist, en nyhet är en nyhet, har till allas oerhörda förvåning övergetts. Nu tystar man ned alla kravaller unisont. En brandbil eldades upp i Slagsta utan att pressen skrev en rad. Betänk detta EN GÅNG TILL!

Robsten sa...

Förlåt det skall stå "Men det är INTE så jag vill att mitt land skall se ut"

Robsten sa...

""Jag hyser ett visst hopp om att arbetarrörelsen och facket ska vakna och upptäcka att man hamnat på fel sida i en av vår tids stora ödesfrågor.""

Den förhoppningen dog definitivt när Sahlin tog över efter Persson. På dessa områden var Persson oerhört mycket bättre än Sahlin. Det är bara det att inga har insett det ännu. Han var kanske bufflig, men det bli jag också anklagad för att vara.