måndag, juli 13, 2009

Nyheter i dagens Sverige

Hur är det möjligt?

En man har hållit sin familj i ett järngrepp, barnen har undanhållits alla skolgång och frun misshandlades regelbundet. Barnen fick enbart gå ut i grupp, under uppsikt av pappan, även kvinnan har hållits under uppsikt. Tidvis har familjen vistats i mannens hemland enligt SvD. Myndigheterna har inte ens uppgifter om mannens ålder. De uppgifter som finns är uppenbart felaktiga enligt SvD.

Det är väl här någonstans man undrar vad varför denna man fick uppehållstillstånd i Sverige. Myndigheterna har inte ens adekvata uppgifter om mannens ålder. Hur har han kunnat få uppehållstillstånd? Det talas om ”rättssäker process” är detta en rättssäker process? Att patriarken sedan håller barnen undan skolan i 9 år och dessutom lyckas med det får t.o.m. en trött cyniker som mig att höja på ögonbrynen.

Journalförda som rasister

Ett par i Älvsborgs län tog sin son till en läkare. Läkaren behärskade inte språket så bra, paret förstod inte vad läkaren sade helt enkelt. Mamman begärde då att få en läkare som talade svenska, ett rimligt krav kan man tycka. Enligt DN så begärde alltså mamman inte en svensk läkare, utan en svensktalande läkare. När sedan mamman fick ut sina sjukjournaler så såg hon att de var journalförda som rasister.

Så långt har det alltså gott i vårt land, vill du prata med en läkare som talar begriplig svenska så kan du journalföras som rasist. Det skall poängteras att det enbart är läkaren själv som journalfört paret som rasister. Det är alltså inte någon ur sjukhusledningen eller någon annan som gjort denna bedömning. Men att en läkare överhuvudtaget kan få för sig att göra en sådan sak, enbart för att paret vill prata med en läkare de kan förstå, skvallrar lite om samhällsklimatet.

Pride

Jag hör att fotbollsklubbarna Hammarby och AIK skall delta i årets Pridefestival. De är nog inte riktigt med sin tid. Ingen supporter jag pratat med är entusiastisk inför detta deltagande. De politiskt korrekta vindarna har redan börjat vända sig mot Pridefestivalen. Det sades på Godmorgon TV, SVT1 att alla är välkomna i idrotten, oavsett vilken sexuell preferens man har. Ja det kan jag hålla med om, det innebär dock inte att man behöver deltaga i Pridefestivalen.

Länk DN – Rasist

Länk SvD – Familj

23 kommentarer:

Anonym sa...

Det står "journalist" på ett ställe där det ska stå "rasister".

Robsten sa...

jag kan tyvärr inte hitta det.

MS sa...

@Robsten

Rubriken :-)
"Journalförda som journalist"

Robsten sa...

ä men dra åt....oki

Stig sa...

"Journalförda som rasister" låter som ett dåligt muslimskt skämt som försöker vara ett svar på J. Hellers judiska galghumor.
Här ser man ju ett solklart exempel på hur vissa invandrare passar på att anklaga svenskar för rasister - så fort de tycker sig se en "bra chans" - även när det ställer ett rimligt krav som har med deras barns hälsa att göra. Det finns ingen gräns för deras fräckhet och hur de utnyttjar sin position i samhället, i detta fall som läkare.
Hur fasiken kan man skriva in "rasist" i en läkarjournal över huvud taget.
Passar högst subjektiva bedömningar in på en läkarjournal och passar politiska åsikter in där - knappast!
Detta är även ett tecken på hur snabba invandrare är med att anmäla för hatbrott. Det hänger ihop! De lär sig snabbt att ta tillvara på och utnyttja alla ekonomiska och juridiska möjligheter som finns i samhället vilket är begripligt på ett sätt men att det inte blir KONSEKVENSER värda namnet någon spårar ur så här är oacceptabelt, men snart har väl alla vant sig vid det också. Denne dilettant till doktor kanske inte ens är legitimerad läkare utan en Medicine charlatan. Nu har i alla fall ännu en svensk familj fått ett tankeväckande smakprov på den berikande blandkulturen.

MS sa...

Framgår det att det var den utländska läkaren som skrev in i journalen att dom var rasister för att dom ville sin lille sons bästa? Inte för att det spelar någon roll i sakfrågan men det finns som bekant även svenska nötter som gör allt för att framstå som fina och "orasistiska"
Är det den utländska läkaren som lagt till detta så gör vederbörande alla utländska läkare, även dom duktiga som behärskar svenska, en riktig björntjänst. Tyvärr så förstår inte vissa i sin kränkthetsiver att dom ger alla invandrare ett dåligt rykte. I förlängningen tror jag att den RIKTIGA diskrimineringen kan öka för att folk ledsnar på att bli kallade rasister bara man öppnar munnen mot en invandrare.

Om vi vänder på den berömda steken. Ponera att det var en utländsk familj som inte förstod en svensk läkare på akuten. Vad skulle då ske? DO-anmälan troligtvis men det skulle garanterat inte bli någon anteckning i deras barns journal.


Åsiktsregistrering så det skriker om det. Erich Honecker skulle vara stolt. Jag hoppas verkligen detta tas upp till diskussion både hos HSAN och Socialstyrelsen.

Anonym sa...

Du ska inte gapa så mycket robsten så länge du tillåter rasister som Z999 att skriva på din blogg. Jag trodde att sd hade gjort sig av med rasismen men det har ni inte. Signaturen Stig borde inte heller få skriva här om du ska hålla forumet rumsrent. Z999s antirasistiska veckor har nog lurat flera här men jag ser igenom dem. Men du robsten tyckte att z999 skulle kunna vara med i tävlingen om årets antirasist. Hur dum och naiv får man bli. Bara undrar.

Anonym sa...

DU HAR TVÅ KOR 2008
===================


* Anarkism: Du har två kor. Du stjäl grannens tjur.

* Socialism: Du har två kor. Staten tar den ena och ger till din granne.

* Kommunism: Du har två kor. Staten tar båda och ger dig en andel av mjölken.

* Totalitarism: Du har två kor. Staten tar båda, skjuter dem och förnekar deras existens. Mjölk är förbjudet.

* Fascism: Du har två kor. Staten tar båda, skjuter den ena och säljer tillbaka den andra till dig.

* Nazism: Du har två kor. Staten tar båda korna och skjuter dig.

* Islamism: Du har två kor. Någon outbildad religös 21-åring spränger dig, sig själv, barnen, frun samt dina kor i småbitar och halshugger dina släktignar, allt enligt "Mein Koran".

* Katolicism: Du har två kor. En präst förgriper sig på din son/dotter, smittar denne med HIV. Påven förbjuder polisutredning och flyttar prästen till nästa by.

* Kapitalism: Du har två kor. Du säljer den ena och köper en tjur. Du startar en farm och anställer folk.

/Nizze

AnnaPanna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Stig sa...

@ Anonym
Ja, just det "Hur dum och naiv får man bli" när man går in på andras bloggar och utser vilka som inte borde få skriva på deras bloggar. Skaffa dig en egen blogg att bestämma över istället så kan du recensera och spärra inläggg så mycket du orkar.
Din Stasi-attityd är långt ifrån rumsren, alltså har du diskavalicerat dig själv. Grattis!

Anonym sa...

Anonym:
"Z999s antirasistiska veckor har nog lurat flera här men jag ser igenom dem."
Oj! Vilken bländande intellektuell skärpa och analytisk förmåga du har då! Tränade du upp den på Info14?

Robsten sa...

Ja MS, jag tyckte nog att det framgick att det var läkaren själv som skrev journlaen.

@Anonym.
KEE!!!

MS sa...

@Robsten said...
Ja MS, jag tyckte nog att det framgick att det var läkaren själv som skrev journlaen."

Det kan ju också varit den svenska läkaren som tog över ärendet. Den utländska läkaren blev väl aldrig den behandlande doktorn? Sak samma. Huvudsaken att detta uppmärksammas. Läste faktiskt det först på Text-tv.

z999 sa...

Anonym:
"Oj! Vilken bländande intellektuell skärpa och analytisk förmåga du har då! Tränade du upp den på Info14?"

:-)

Anders sa...

"Utdrag ur patientjournalen

Ger föräldrarna råd ang matning. Får avvakta och åter vid försämring eller vid ev fortsatta besvär. Mor är ej nöjd med beslutet och önskar svensk läkare istället. Jag kontaktar bakjouren [...som...] fick undersöka patienten igen. Föräldrarna fick samma bedömning. Fortfarande inte nöjda. Det finns klart rasistisk bild. Som sagt tidigare fick föräldrarna samma information om maten."

http://ttela.se/start/vanersborg/1.519926

z999 sa...

Förr i tiden, på 80-talet och bakåt kanske, så hade det varit väldigt grovt förtal. Att läkaren använder ordet rasist sådär lättvindigt idag beror på att ordet tappat hela sin betydelse. Antirasisterna har använt ordet under flera år på samma sätt som när obetänksamma barn kallar varandra för CP och läkaren har tagit intryck av det. Men även om ordet har tappat sin betydelse så blir jag ändå upprörd över när antirasisterna förlöjligar dom människor som genom mänsklighetens historia verkligen har drabbats av rasism.

Robsten sa...

@Anders
Klart intressant länk.
""Läkaren hade en konstig attityd, skrattade åt mig eftersom det inte var något fel på pojken när vi kom in till Näl, berättar Anna.""

""– Vi är inte rasister. Vi förstod bara inte vad läkaren sa, berättar mamman. ""

Jag håller det för troligt att föräldrarna kanske inte har vana vid barn och att de agerat en smula irrelevant. Men det är ännu mer klart att läkaren inte hade minsta rätt att skriva i journalen att "det fanns en rasistisk bild". Det är troligt att den bilden fanns i läkarens huvud. Dessutom skrev den i SONENS journal, han kunde väl inte vara rasistisk. Och vad har en sådan bedömning i en journal att göra överhuvudtaget? Det är väl ingen medicinsk bedömning? Vad blir nästa steg? Föräldrarna är förmodligen Sverigedemokrater? Det finns en homofobisk bild? Föräldrarna verkar inte vara feminister, eller ens för jämställdhet. Föräldrarna verkar vara EU-fober? Det finns en anmtidemokratisk bild?

Stig sa...

@Robsten
VAD 17 betyder KEE!!!

(jag behöver nog gå en kurs i bloggsvenska)

Robsten sa...

@Stig
"Kee" är inte bloggsvenska. Det skall betyda ungefär "vad i helvete menar du?" på något utländskt arabiskt språk enligt sägnen. Det användes flitigt för 20 år sedan i sthlm i alla fall. Det användes i situationer när någon ställde en fråga som var otroligt dum eller när någon ställde en fråga som den tillfrågade absolut inte kunde svara på och att den som ställde frågan borde fattat det själv.

Stig sa...

Javisst, nu trillade poletten ner...
Minns spanjoren Manuel i "Pang i bygget" som alltid sa KEE!! när han inte förstod och såg ut som ett levande frågetecken.

Robsten sa...

Jepp, det var nog där det började Stig.

Första gången jag såg avsnittet med Fawlty där Basil blir misstänkt för att vänstra med en fransyska är nog den gång jag skrattat näst mest i hela mitt liv, fan va roligt det avsnittet är.

Mest skrattade jag en gång när jag jobbade för UFF och vi var till en gubbe som rensade ut värsta skiten som han skulle skänka till oss. Jag och kompisen skrattade så vi inte kunde stå upp, vi låg ner och slog handflaterna i backen medan vi kippade efter luft, nästan farligt var det.

Stig sa...

För ett par månader sedan köpte jag alla avsnitten på Ginza (2 DVD) ca 70 kr styck.
Avsnittet när Basil misstänkte gästernas vänsterprassel och omoral på hans "fina hotell" och han bl.a klev upp på en stege mot hotellrumsfönstret för att avslöja deras lösaktighet var tokrolig rakt igenom.
jag var TYVÄRR mkt lik John Cleese för 10-15 år sedan när jag var smal och inte hade skägg. Avskydde att höra den kommentaren och inte minst flinen...
Nu liknar jag Lenin istället! Snacka om "pest eller kolera..."

roberth sa...

Anonyma fegisar är inget att bry sig om! Det är fega små kretiner som inte fått mus!