onsdag, juli 15, 2009

Uppsalapatriarken – frågan Kjöller undviker att ta upp

Det börjar bli en följetong på denna blogg, detta med mannen från Uppsala som hållit sin familj i ett järngrepp. Delvis beror det på att medierna och journalisterna undviker en självklar fråga. Det är frågan hur mannen kunnat få uppehållstillstånd i vårt land. I dagens DN skriver Kjöller också om denne patriark som verkar komma från stenåldern. Så här skriver Kjöller.

Men det är inte det enda som verkar vara fel. Familjen kom till Sverige från Iran 1985. De fyra barnen, i dag mellan 16 och 22 år, är alla födda i Sverige men har aldrig gått i svensk skola.

Familjen kom till Sverige 1985 och fick asyl antar vi. Efter det har inte familjens barn gått i skolan därför att barnen påstås har gått i Iransk skola. Det har de förmodligen inte gjort, men familjen har vistats långa tider i Iran. Då inställer sig frågan varför mannen fick asyl i det första skedet. Familjen har enligt Kjöller nolltaxerat och således haft en årsinkomst på mindre än 20,000 kronor. Samtidigt uppger kommunen att den inte haft något med mannen att göra. Vi godtar utan vidare att familjen inte haft några stora utgifter för ett aktivt uteliv bland stadens pubar och krogar, men hur har familjen fått pengar till mat och hyra? Kjöller spekulerar ändå i att familjen erhållit socialbidrag, men det vet vi i nuläget inte. Skulle det vara fallet att familjen erhållit socialbidrag ligger socialförvaltningen i Uppsala mycket, mycket dåligt till. Till slut skriver Kjöller så här.

Är inte familjen förmögen, har inte mannen jobbat mycket svart – vilket han knappast kan ha gjort och samtidigt kontrollerat familjen – så har rimligtvis flera kontakter med Myndighets-Sverige korsats. Om sjukt barn – genom hälso- och sjukvården, om vårdbidrag – genom Försäkringskassan, om noll inkomst – genom kommunens försörjningsstöd.

Kjöller tror att familjen ändå levt på bidrag i olika former. Det vet vi i dag inte med säkerhet men det måste vara mycket lätt att kontrollera i dagens Sverige. Kjöller reagerar på att kränkning av barnens frihet och hustrumisshandel kunnat fortgå med statliga bidrag och medel. Hon undviker dock den självklara frågan, varför i hela friden kunde familjen få uppehållstillstånd i vårt land? Att något skyddsbehov skulle föreligga tror jag ingen kommer att påstå, familjen har levt regelbundet i Iran. Något är mycket fel i vår flyktingpolitik, den saken är mycket klar. Sedan inställer sig frågan varför fadern (vi utgår nog ifrån att han haft det sista ordet i familjen) ville bosätta sig i Sverige. Fadern har på de 24 år han vistats i vårt land inte uppvisat någon överdriven nyfikenhet på vår kultur och vårt samhälle.

Länk DN

20 kommentarer:

roberth sa...

Inget är omöjligt i bananrepubliken Sverige. Hur mycket har denna man kostat oss? Hur i helvete kan vi ha så värdelösa inkompetenta nollor som styr? Ursäkta ordvalet. Fan jag har semester men kan inte släppa din blogg...

Anonym sa...

Så vitt man nu vet har han lyckats registrera minst tre olika identiteter varav en som givit honom ålderspension. Han kan mycket väl ha haft fler falska identiteter i grannländerna (även Tyskland kan ha varit inblandat) så nog fan har vi fått betala och det mångdubbelt för det fanskapet.

Anonym sa...

Hoppsan
Jag började överst. Du har uppenbarligen koll på historien som vanligt fann jag när jag fortsatte nedåt i bloggen.
Vi har ett system som bygger på att folk tar ansvar och är ärliga. Det är bara ett steg till att myndigheterna ställer ut tunnor med bidragspengarna på gator och torg och en liten skylt som säger "Behöver du bidrag så finns det här". Detta fungerade i stort sett med den förutvarande "svenska" befolkningen i landet. Emellertid spred sig ryktet om arbetsfria inkomster till folkslag som utmärkt sig som bedragare, rövare och tjuvar i hundratals år. Deras hetaste dröm var uppfylld och nu är dom här och skördar vår sådd. Och våra politiker är av samma skrot och korn. Ola Rask någon?

MS sa...

Nej, nu ska vi inte klaga. Han är ju bevisligen driftig och företagsam. Det är väl sådana invandrare vi vill ha till gamla Svedala? Eller vad var det nu Fru Sahlin sa?

Är benägen att hålla med Roberth. Det är bara i bananrepubliker eller ankdammar som sådant här kan hända. För att vara ett sådant genombevakat samhälle som Sverige så har maskorna i detta fall varit milsvida. Vad ska man säga?

Såg på ABC igår, lokalnyheterna i Stockholm, ett reportage om detta och reportern frågade polismannen rakt ut om det kan stämma att mannen ifråga är i sextioårsåldern. Polisen sa nej och sade vidare att dom måste undersöka om han har gjort sig skyldig till bedrägeri. Hoppsan Kerstin. Har inte sett Aktuellt och Rapport iofs men dom brukar inte vara lika rättframma när det gäller utlänningar och brott.

Anonym sa...

Jag undrar hur många sådanahär löss i pälsen våra kära politiker har skaffat oss? Tusen-tiotusen-hundra tusen-miljonen kanske? Föga förvånande att skattepengarna inte räcker till vård och pensioner - ja till politikerna räcker det ju naturligtvis! Dom har ju givit sig separata och krissäkra systen!

roberth sa...

Jag tror att myndigheterna vet om det men skiter i det. Så flata och fega som de är förvånar inget en längre. Begär tillbaka varje öre av denna parasit!

MS sa...

Off Topic

Kollar på Ordförande Persson. Missade den när den sändes första gången. Rätt intressant även för mig som icke-sosse. Gillar när GP som finansminister kallade en kvinna som beklagade sig över i hennes tycke sossarnas högerpolitik för "ni kommunister"

Buffel ja men han spelar i en helt annan dimension när det gäller intellekt än Mona Sahlin.

Nu dissar han Mona Sahlin. Ha ha. Idiotförklarar är kanske ett bättre ord.

Robsten sa...

Kollade också på Persson, roligt som fan. Förmodligen står han oss immigrationskritiker närmare än någon av dagens ministrar, det är tyvärr sanningen. Buffel? Inte mot mig i alla fall.

MS sa...

@Robsten

Visst var han en buffel ibland men jag tycker inte alltid att det är något negativt. Han fick som bekant utså mycket spe själv. Kul när han dissar Carl Bildt. Det finns ingen större kärlek mellan dom två men i politiken så är det viktigt att ha en jämstark ”fiende”

Han framstår faktiskt mer som en mittenpolitiker än gråsosse även om man märker att hans bakgrund spelade en stor roll för hur han agerade. Det var dock lite smått komiskt när att han närapå jämförde Sverige med Italien och sa att det blev en instabilitet för att vi bytte regering hela tiden. Borgarna har regerat 3 ggr sedan 1936. Kan inte kalla det för en ombytligt direkt.

roberth sa...

GP var en otroligt bra politiker. Rolig och verbal och bufflig. Men han är saknad. Inte av mig för jag tycker Mona kan sitta kvar tio år till så sossarna når de nivåer de ska vara på runt 15%. Detta kadaver av partier!

Milla sa...

Jag blir egentligen inte så förvånad över detta.

Vet personligen flera fall där man dels uppgett att man bor här och plockar ut pension, men uppehåller sig i Iran. jag vet flertalet fall där man påstått sig fly från terror och hot om död och fått uppehållstillstånd..för att bara ett par år senare åka på semester till sitt forna hemland minst i ggr/år.

Jag hade inte sagt så mycket om det var ett fall, men det finns för många för att det ska vara ok. Man undrar verkligen hur naiva våra politiker är egentligen? För personalen på migrationsverket är ju oftats inte det, men tuvärr får inte dom sätta reglerna.

Stig sa...

@MS

Jag börjar bli lite irriterad på dig! Dels säger du allt för ofta det jag själv har på tungan och dels så formulerar du det mycket bättre...
Tror jag går över till Expo:s blogg itället.
:-)


@Roberth
Som gammal sekulariserad gråsosse (dvs äkta sosse) tycker jag att GP var ca 100 ggr mer representativ för Sossarna än den avskyvärt oikofobiska muslimkramaren Mona Muslim någonsin kan bli. Hon är en större katastrof för S än vad den mesigt sympatiske (men troligtvis mkt kompetente statsmannen) Bo Lundgren var för Moderaterna.

roberth sa...

Men Bo Lundgren var kompetent som du säger. Jag var med sosse tills för 4 år sedan då jag började läsa om politik. Inte bara bläddra i Aftonbladet. Sen som sätter sig in i politik och verkligen vill förstå den blir aldrig mer sosse!

MS sa...

@Stig

Stig said...
@MS

"Jag börjar bli lite irriterad på dig! Dels säger du allt för ofta det jag själv har på tungan och dels så formulerar du det mycket bättre...
Tror jag går över till Expo:s blogg itället. :-)

//

Ja, det svider väl i ditt gamla ulvhjärta att få på tasken av en flicksnärta. Don´t get mad. Get even :-)

Är inne på många bloggar och kommenterar när jag har tid men denna är en av mina favoriter. Det har självklart dels att göra med att Robsten är snabb att fånga upp intressanta ämnen men också med er andra kommentatorer. Visst kan man bli less på skiten ibland och skriva många ord på "franska" men oftast är det kloka och välformulerade inlägg som ni andra skriver och då måste man ju skärpa sig :-)@Roberth

Om det bara vore fler än du som har kommit till insikt om sossarna verkliga natur och agenda så skulle det finnas hopp om gamla Sverige.

//

Är också ett stort fan av Fawlty Towers. Moralhotellet är ett bra avsnitt men det finns många. I Basil The rat avsnittet säger t o m Sybil, he´s from Barcelona. Ha ha

Robsten sa...

@MS & Stig

En annan höjdare från FT är när Basil och co. får stort besök av tyskar. Basil vill för allt i världen inte nämna kriget, "don't mention the war". Nu lyckas vår gode Basil inte riktigt med det, he, he

Stig sa...

@MS
"Ja, det svider väl i ditt gamla ulvhjärta att få på tasken av en flicksnärta. Don´t get mad. Get even :-)"
Jag gillar när det sviiider :-)
Då känner man att man lever!
De första gångerna jag prisade din verbala talang visste jag inte att du var en "flicksnärta" utan trodde du var en intellektuell ung man. Det är ju sällsynt med tjejer i den här genren - den masskultur-kritiska och sverigevänliga genren alltså. Men nu får jag ju fortsätta och strö komplimanger över dig så att min manchauvenistiska (hur f-n stavas det?) sanna natur inte märks.

@Robsten
Ett par höjdare till: Hotellinspektören, Basil fjäskar för en han tror är hotellinspektör och känner sig blåst när han insett sitt misstag och han bara är en skedförsäljare. När denne sedan lämmnar hotellet trycker Basil en tårta i ansiktet på honom medan lille Manuel häller mjölk ihans portfölj (troligtvis med viktiga dokument). Låter kanske fånigt men stilen på dem är mkt komisk.
"Gourmetkvällen" när Basil måste hämta maten på en restaurang pga att homofil-kocken supit sig full efter att ha blivit nobbad av Manuel.

Robsten sa...

Ha, ha, jag har sett d avsnitten minst tio gånger ;-) Min favvo är nog the psychaitrist i all fall.

MS sa...

@Stig

Du är inte helt ute och cyklar även om jag inte tycker om att göra generaliseringar om manligt och kvinnligt. Jag har alltid varit intresserad av politik och historia och har försökt att hänga med vad som händer både hemma och ute i stora världen. Har genom åren träffat få andra kvinnor i min egen ålder och yngre som delat det intresset. Däremot så kan dom namnge varje deltagare i alla dom hjärndöda dokusåpor som finns. Svårt att säga vad det beror på men det hat inte med bristande intelligens att göra utan det handlar nog mer om ett ointresse. Dom tidningar jag läste när jag växte upp handlade mest om smink och popgrupper. Inget fel i det iofs men jag sökte även annan information. Något som jag var ganska ensam om bland mina tjejkompisar. Läs dom bilagor som vänder sig till kvinnor. Vad handlar dom om? Ja inte är det politik iaf. Gå ner 5 kilo på 1 vecka är mer vanligt att läsa. Nu är andelen tjejer större bland vissa höga utbildningar och killarna halkar efter i skolan men traditionellt så har ju killar uppmuntras mer till högre studier medens tjejerna har flummat runt på någon estetisk utbildning . Jag säger inte att man måste vara högutbildad för att sätta sig in i samhällsfrågor men studier väcker oftast en nyfikenhet att söka mera information och att sätta sig in i olika frågeställningar. Jag vet inte hur många gånger jag har fått förvånade blickar när jag diskuterar olika samhällsfrågor eller debatterar. Ser man ut på ett visst sätt och är kvinna så ska man tydligen inte veta sådana saker enligt vissa. Om det kan jag bara säga, det skiter jag fullständigt i!

Varför är det så få tjejer som engagerar sig i invandringsfrågor? Vet ej? Vi kvinnor ska ju vara så j-vla humana och förstående hela tiden så många kanske är rädda för omgivningens reaktioner. Moder Theresa komplex brukar jag kalla det.


@Robsten @Stig

We have meat in thzee buliding.

You put Basil in the Ratatouille

He’s from Barcelona. Typical latin really…

Didn't you have rats in Spain or did Franco have them all shot?

Bad moose..

Brittisk humor när den är som bäst.

Robsten sa...

Ärligt talat, jag trodde också du var en kille från början.

MS sa...

@Robsten

"Ärligt talat, jag trodde också du var en kille från början."

Det skulle du garanterat inte tro om du såg mig IRL:-)

//

Där ser man. Det är ju inget vidare betyg till mina medsystrar. Vi får hoppas att det sker en förändring på den fronten.