lördag, augusti 29, 2009

Från Rosengård och Göteborg till moderaternas partistämma

I den omtalade statsdelen Rosengård har det blivit relativt lugnt efter att polisen satt in ständig patrullering i området. Nu är det i stället statsdelar i Göteborg som drabbats av oroligheter med bränder och skadegörelse. Det allvarligaste i oroligheterna som verkar sprida sig alltmer är att poliser och räddningstjänsten blir attackerade regelbundet och systematiskt. Så här står det i DN.

Även räddningstjänstens personal utsattes för stenkastning. På väg fram till en brand i Gällbo träffades en brandbil av en stor sten som krossade framrutan. Två brandmän skadades.

Det är en ny och allvarlig företeelse att polis, räddningstjänst och andra tjänstemän i samhällets tjänst blir utsatta för våld när de rycker ut för att upprätthålla ordning och släcka bränder. Denna trend började i Rosengård men har snabbt spridit sig till delar av övriga landet.

Att denna nya trend med attacker mot samhällets representanter är ett allvarligt tecken på att vårt samhälle inte fungerar som det skall och att samhällsutvecklingen till vissa delar går åt fel håll, är det många som insett.

Dock har inga åtgärder för att stoppa denna trend hörts från regeringshåll eller från oppositionen. Den åtgärd som genomförts är ständig polispatrullering i Rosengård och det är tveksamt om den åtgärden initierades från regeringshåll. Inga analyser eller noteringar i övrigt har hörts från regeringshåll och tystanden om utvecklingen är närmast öronbedövande. I stället har Moderaterna på sin partistämma aviserat mildare regler för invandrare som arbetar utan arbetstillstånd, detta i en tid då ungefär en halv miljon av den inhemska befolkningen är arbetslös. Inte heller en förändring av EBO-lagen röstades igenom på partistämman så den negativa utvecklingen i våra förortsenklaver kan fortgå ostört.


Länk DN Göteborg

Länk DN Partistämma

27 kommentarer:

Per sa...

Lyssnade på P1 häromdagen. En lokal ungdom intervjuades och på frågan om varför sa han bla att det ju belönas. I en annan stadsdel fick invandrarungdomarna speciella beredskapsjobb efter att ha bränt bilar. Det ville ungdomar i hans stadsdel också ha.


.....Liksom 200 000 andra ungdomar som inte eldar bilar utan istället försöker leta jobb.

Varför ska Sverige alltid belöna dåligt beteende? Läser i DN idag ett reportage från Hisingen. En ungdom klagar på att det inte finns tillräckligt med fritidgårdar. I artikeln ovanför visas en stor bild på den fritidsgård som lokala förmågor nyligen bränt ner.... suck

Lorrysketchen med "Vi har ingen lokal ju" slås sedan länge av verkligheten.

MS sa...

Det är inte utan sorg i hjärtat som jag nu ser Moderaternas förfall framför mina ögon. Dom har nu bevisligen gått i S-fällan. Dvs att makten är viktigare än partiets utveckling och värderingar. Jag vidhåller att alternativet är desto vidrigare men på sikt blir detta ett bekymmer för oss borgerliga väljare. Jag tror dock att om Alliansen säkrar valsegern så kommer det hända saker på högerkanten inom M. Den falangen ligger lågt nu för att inte äventyra valsegern genom att skrämma bort gamla sosseväljare som bytt sida. Jag vet att jag troligtvis den enda borgerliga väljaren bland oss som kommenterar här J men det är livsviktigt för detta genomsocialiserade land att det finns en motpol på högerkanten. Om alla partier samlas runt mitten så kommer Sverige stagnera ännu mera.

Det intressanta är hur detta kommer påverka maktbalansen inom Alliansen. Om M gåt åt mitten och framstår som det mest regeringsdugliga partiet så kommer dom nog äta upp dom andra partierna till slut. Vi kanske går mot ett tvåpartisystem tillslut. Inte mig emot för som det ser ut nu så går det ändå inte att vinna ett val på egen hand och partierna får offra för mycket för att samarbeta. Majoritetsval kan även vara en fördel för småpartier som SD.

När det gäller Rosengård och ligisterna som härjar i Göteborg så är det inte så konstigt att företrädare från sjuklövern håller käften. Skulle någon yttra sig så skulle det vara ett bevis på att den heliga mångkulturen bevisligen inte fungerar och dom skulle dra på sig väljarnas vrede. Dvs dom väljare som fortfarande lallar runt i sin PK-koma och som fortfarande tror att t ex SR och SVT är demokratiska och fria medier.

Det ska nog till ett parti som står utanför maktens centrum för att avslöja att Kejsaren inte har några kläder. SD m a o. Det ligger ett tungt ansvar på era axlar...

Robsten sa...

Test.

Mats J sa...

Erixon om samma problematik idag:

"Sverige är på väg att bli laglöst land. Så här blir det när vuxenvärlden har abdikerat och ingen uppfostrar ungarna. De söker uppmärksamhet genom våld, hot, bränder."

Erixon ser naturligtvis inte elefanten i rummet utan håller sig till de vanliga käpphästarna. Allt är välfärdsstatens fel, inlärd hjälplöshet, snällism, svagt civilsamhälle etc. och från vänstern gissar jag att vi hör exakt samma sak fast precis tvärt om.

SD går en strålande framtid till mötes. Inte för att man har alla svaren utan för att de övriga partierna inte ens förstår frågan. För att stoppa upproren i förorterna håller vi på att fövandla Sverige till en polisstat. Batonger, schäferhundar, snart vattenkanoner och gummikulor, utegångsförbud efter kl.9 på kvällen. Det är bara en tidsfråga innan polisen skjuter ihjäl en 11-åring som det senare visar sig inte alls hade med stenkastningen att göra. Vad händer då?

Stig sa...

Förr eller senare skulle turen komma hit till Göteborg, att få smaka på den PK-prisade blandkulturens elände i form av . Nu är det här med bilbränder och attacker mot dumsnälla dialog-polisen och brandkåren. Dialog i all ära men det måste finnas en gräns och t.ex. de två poliser som blev bombarderade med stenar av ett 20-tal slynglar i Backa för ca en vecka sedan borde ha skjutit skarpt, det har polisen rätt till om de är allvarligt hotade. Det är inte lagen som hindrar dem utan något annat vad f-n det nu är…? Ryktet, imagen, PK-pressen etc??
Hjällbo, Hammarkullen och Biskopsgården är renodlade invandrarghetton med ett fåtal stackars svenskar som inte lyckats få bostad på ett tryggt ställe, de betaktas av kulturberikarna som utbölingar och skit som katten släpat in i ”deras” revir.
Frölunda är däremot mycket blandat (än så länge) men med en ständigt växande andel invandrare under de senaste 10-15 åren. Därför är det lite överraskande att Frölunda redan börjar bli ett svenskt ”no go area” (för oss svennar) ungefär som Rosengård.
Att sedan komma med pseudopsykologiska förklaringar av typen de "inte har några jobb, inte har något att göra" är som att försöka släcka bränder med bensin. Men att 15-17-åriga slynglar inte har så mycket att göra runt midnatt är ju inte så konstigt. För unga för att komma in på krogen och för gamla för att lägga sig direkt efter Bollibompa trots att de mentalt verkar befinna sig på 12-åringars utvecklingsnivå.
Ja du Robsten vad skall sägas från ”regeringshåll eller från oppositionen”?
De väljer att försöka tiga ihjäl sitt totala misslyckande med sitt blandkulturella experiment. Det som skulle vara så bra och så givande och intressant! För vem? Och de hoppas säkert på att denna vandaltrend snart lägger sig och förlitar sig på väljarnas glömska. Som vanligt!

Robsten sa...

""SD går en strålande framtid till mötes. Inte för att man har alla svaren utan för att de övriga partierna inte ens förstår frågan.""

det där önskar jag nästan att jag skrev själv ;-)

Robsten sa...

"Och de hoppas säkert på att denna vandaltrend snart lägger sig och förlitar sig på väljarnas glömska. Som vanligt!"

Då för vi hoppas på en riktig het sommar nästan år ;-)

MS sa...

Problemet är väl också att det sker alldeles för lång bort från Rosenbad. Oroligheterna här i Stockholm är i stort sett begränsade till Järvafältet (Rinkeby/Tensta) och där är det inte många svenskar/politiker som bor. Skulle det spridas till t ex Bromma eller Djursholm och politikerna själva får se skiten så blir det nog ett annat liv i skällan. Nalin Pekgul, syster till Kurdo "det var inte pedofili när Muhammed gifte sig med en nioåring" Baksi , flyttade från Järvafältet för några år sedan. Motiveringen var att hon ville att hennes son skulle få en bättre uppväxt i ett mindre kriminellt belastat område och utan den religiösa, läs islamiska , kontrollen som finns där. Kommer inte ihåg att Mona Sahlin sa ett knyst om detta. Hade det varit en svensk sosse så hade vederbörande blivit korsfäst utanför LO-borgen.

När det gäller en het sommar innan valet så behöver du inte oroa dig Robsten. Dom stenkastande pensionsräddarna alldeles för korkade för inse att dom hjälper SD. Företrädare från sjuklövern kommer att åka skytteltrafik till Rosengård för att lägga huvudet på sned när dom pratar med något huckle. Det kommer MENA-kidsen gilla för att dom får mycket uppmärksamhet så sanna mina ord Sverige kommer att brinna nästa sommar.

z999 sa...

Många kanske tycker att det är varning för klubben-för-inbördes-beundran men jag måste bara ge MS en eloge för ett suveränt inlägg (eller fler egentligen).

Robsten sa...

Jo jag håller med Z, men det skulle ju vara roligt också med någon politisk motståndare som man försiktigt, ödmjukt och varsamt kan kapa jäms med fotknölarna ;-)

z999 sa...

Jo, det kunde vara kul om det fanns någon som tyckte emot. Fast jag har förståelse för folk från riksdagspartierna som inte vill debattera utan nöjer sig med att oemotsagda få dra monologer i riksdagen. Själv skulle inte jag heller ge mig in i någon debatt alls i deras läge.

z999 sa...

Tyck synd om mig, jag jobbar just nu med en urtrisst hemsida samt ska säkra ingången till servern som den är på. Uäääk. Kunde det inte komma förbi en invandrare och ta jobbet för mig?

MS sa...

@Robsten @Z999

Tack för berömmet grabbar :-)

Nu finns det frågor som vi tycker olika i. Robsten vet vilka och det gäller att han lyfter fram dom ;-)

Jag förstår vad ni menar att det är roligare att "käfta" med någon med en avvikande åsikt. Jag är inne på Expressen ibland och debatterar med vänstermaffian så det står härliga till och det är j-vligt roligt. Förolämpningarna står som spön i backen men det är ändå i många fall med glimten i ögat. Det finns dock olika typer av bloggar. Bloggar som t ex FN där kommentarerna oftast består av "släng ut dom" osv. Den här bloggen ser jag som mer "intellektuell" så då blir det mer längre och mer genomtänkta inlägg och det har också en tjusning.

//

Lite tips på några saker som retar upp mig ;-)

Mona Sahlin
Lars Ohly
Maria Wetterstrand
Socialism
Kommunism

FI och främst Gudrun Schyman
Kadaverfeminsim
Konstfack
AFA och annan vänsterextremism

Svensk "tråkighet"
Dansbandskampen och liknande töntprogram. Se ovan
Uttrycket "hela svenska folkets xx"
SVT och SR
Schlagerspektaklet

Människor som ser sig som offer och förvänatr sig att andra ska fixa deras liv. Dom återfinns ofta i s k snyftreportage i kvällspressen.
PK-medias behandling av SD och sanningen

Osv

Om det någon som gillar något av ovanstående så är handsken kastad ;-)

Robsten sa...

Kan tyvärr inte kasta någon handske härifrån ;-) uppräknat suger fett.

MS sa...

@Robsten

Hur f*n har du kunnat vara sosse? Du är alldeles för smart för det:-)

”Det finns tre saker man inte kan vara samtidigt: ärlig, smart och socialist. Är man ärlig och smart är man inte socialist. Är man smart och socialist är man inte ärlig. Och är man ärlig och socialist är man inte smart.”

//

Nåja, det ligger i o f s inget egenvärde i konfrontation men eftersom det var det som Herr Robsten efterlyste så ska jag skärskåda ert partiprogram och "attackera" er i dom frågor där vi inte tycker lika så att du kan försiktigt, ödmjukt och varsamt kan kapa mig jäms med fotknölarna. Om inte det hjälper så får du väl sätta mig på spam :-)

Du har en chans att ångra dig ;-)

z999 sa...

Hittade inget fel i listan men kunde ha lagt till en drös politiker till. På tal om det så är Robsten höger när det gäller LAS (och moderaterna är vänster).

z999 sa...

Lite till, jag är faktiskt negativ till ett par punkter i SD's partiprogram eftersom jag hamnar till höger i dom frågorna.

MS sa...

@Z999

"Robsten höger när det gäller LAS (och moderaterna är vänster)."

Ja, det är tydligt efter moderaternas partistämma. Sosse-smörande så det stänker om det. Jag börjar fundera om inte C är mitt nya parti. Dom har i a f lite s**ke. Om ordvalet ursäktas en vacker söndagseftermiddag.

//

"Lite till, jag är faktiskt negativ till ett par punkter i SD's partiprogram eftersom jag hamnar till höger i dom frågorna."

OK, låt höra....

MS sa...

Glömde denna godbit. Den gode Fredrik verkar ha drabbats av lätt solsting.

"Jag är en typisk svensk. Min farfarsfar var frukten av en romans mellan en färgad amerikansk cirkusartist och ett lettiskt hembiträde. Det är svenskt."

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt 090827

Robsten sa...

@MS
Nä kör på du, nagelfar programmet du ;-)

När jag var sosse (dock aldrig riktigt övertygad) så såg inte partiet ut som det gör idag. Dessutom så hade borgarna allvarliga brister som också gjorde det svårt att sympatisera med dem å andra sidan. Ta Bildt t.ex., han var aldrig någon bra partiledare och statsminister, låt oss vara ärliga som sagt.

z999 sa...

Jag tog mig omaket att nagelfara programmet och såg att det faktiskt knappt fanns några punkter som jag inte håller med om, förutom att jag är negativ till utökningen av uhjälp. Jag vet att den ökningen är villkorad med en massa annat men jag är ändå emot. Men det känns som en mindre detalj mot om jag jämför med samtliga andra partier. Däremot så tror jag inte att det är så många invandrare som har lust att assimilera sig som en del SD'are tycks tro, men det är en gissning. Har nog anledning att återkomma om detta tror jag, men för tillfället så...

SD har ju anammat synsättet att det inte går att dela in arten människa i raser med mentala skillnader (nej, jag talar inte om intelligens här!). Det tror jag att det gör men jag tror inte att det går att bygga en politik på det, människan har liksom inte samma livsstil som andra djur. På den punkten skiljer jag mig alltså från SD's synsätt, även om det saknar betydelse.

Robsten sa...

@Z
Tror inte att SDare är så naiva, men i ett program så skall det skissar på hur det BÖR vara.

MS sa...

@Robsten

Jag ska nagelfara. Don't you worry :-) Återkommer i veckan med min SD-analys.

//

"När jag var sosse (dock aldrig riktigt övertygad)"

Varför röstar man på ett parti om man inte är övertygad? Jag läste att K G Bergström hade sagt i någon TV-soffa att S har ett gäng trogna väljare som skulle rösta på partiet även om partiledaren var en häst. Jag vet din historia men det var bara en mening jag inte kunde motstå.

Du har rätt Carl Bildt är ingen ”people person” och han har inte vad som krävs för att bli folkkär, ännu ett ord på min hatlista. Du har också rätt att tröskeln för en vänsterväljare att rösta borgerligt var oändligt mycket högre innan Alliansen bildades för 5 år sedan idag. Hipp hipp hurra. Sossarna var också precis som du skriver sossar och inte något Hamaskramande V-light.

Det är det som Fredrik Reinfeldt håller på med idag. Han vet att för att säkerställa en ny valseger så måste han lägga sig så nära sossarna som möjligt. En välkänd taktik att sno motståndarnas sakfrågor. Han har förstått att det tar ett tag att "avsocialisera" Sverige och svenskarna. Vi som är mer konservativa för ge oss till tåls och som jag skrivit förut så tror jag att han kommer styra skutan högerut igen och det kommer bli ett bättre land att leva i när dom är klara. Det finns nog några besvikna moderatväljare som undrar vad dom håller på med men dom kommer inte att rösta på dom röd-gröna utan på SD eller ett annat Alliansparti. Det gör inget så länge dom håller det inom familjen. Det kan nog vara bra för dom andra partierna om inte M blir alltför dominerande.

Robsten sa...

@MS
Faktum är att Bild med Westerberg och Friggebo rev upp sossarnas luciabeslut om att stoppa invandringen temporärt. Det förlåter jag dem aldrig, det var ett historiskt vansinnigt beslut som är irreversibelt.

roberth sa...

Robsten helt rätt! Westerberg är dessutom helt värdelös på allt han företagit sig!

Anonym sa...

Om jag minns rätt så var det på eget – inte i regeringen förankrat – initiativ som Bengt Westerberg gick ut i media och sa att luciabeslutet inte alls gällde utan att den svenska extremgenerösa flyktingpolitiken fortfarande gällde. Detta torde i så fall göra Bengt Westerberg till en landsförrädare av gigantiska mått!

Robsten sa...

Ja, det var på initiativ av Friggebo och Westerberg som luciabeslutet revs upp. Bildt ville inte gå emot då det riskerade riva upp hela regeringen. Bildt har dock ändå ett tungt ansvar, han skulle satt regeringen på spel, Westerberg hade viktit sig, det fattar alla.