söndag, augusti 23, 2009

AFA bortkörda av den grupp de säger sig företräda

Ingen har väl missat den ”gatufest” som skulle hållas i Rosengård av en grupp som kallas ”Reclaim Rosengård”. Det är nog ingen vågad gissning att denna grupp som avslutade ”festen” med att kasta sten på poliser i vanlig ordning, innehåller medlemmar från AFA till RF. Dessa grupper säger sig företräda invandrare mot de hemska rasisterna i partier som SD och ND. Ofta har medlemmar i AFA och RF använt oprovocerat våld mot enskilda medlemmar i demokratiska partier, med ursäkten att de företräder invandrargrupper och utför en gudabehaglig gärning när de t.ex. ställer sig och sparkar på en liggande kvinna.

Det är på ett sätt ganska logiskt att medlemmar ur dessa obskyra grupper ordnade en ”gatufest” i Rosengård, det är ju de boende i Rosengård de säger sig vilja värna om. Nu visade det sig att de boende i stadsdelen Rosengård inte alls var förtjusta i denna falang av våldsvänstern. Det roliga inträffade att AFA med dess olika grupperingar blev bortkörda av dem de säger sig företräda, ja man kunde på ett nyhetsinslag t.o.m. skåda hur en AFA-medlem åkte på en rak höger av en mycket upprörd invånare i stadsdelen.

Dock måste man undra varför båda tidningarna använder ordet ”aktivister” om medlemmarna i dessa autonoma grupper. Kastar man sten mot poliser samt förstår polisfordon borde man inte kallas aktivist utan ligist. I vilket fall anmodas vår fria press att använda ett lämpligare ord framledes än ”aktivist”.

Länk DN

Länk SvD

18 kommentarer:

Anonym sa...

En eloge till Rosengård som begripitgt att vänster inte är för folket. Vänstern skiter fullständigt i Rosengård och skulle aldrig lyfa ett finger för att hjälpa en annan männsika. Rosengår går inte på billiga floskler om sänkta hyror som vänster hade som ursäkt för att få förstöra människors liv.

Margaret Wollstein sa...

OK... Anonym. Om AFA = Vänstern så måste ju Skinheads = Högern. Eller? Något mellanting finns ju inte...

Tror inte ens Lars Ohly tycker stenkastning är rätt sätt att gå...

Anonym sa...

Skinheads är en klädstil, fetishism. Inget politiskt.

Birger Jarl sa...

Jag reagerade också på epitetet "aktivister". Inte ett ord om att de åtminstone var "vänsteraktivister". Men det är väl som vanligt; allt som talar mot vänstern måste mörkas i media.
Sen undrar jag varför ingen greps. Helt obegripligt.

Rudis sa...

Margaret: Skillnaden ligger i att AFA ju har stöd långt in i vänsterpolitikens finrum. Representanter från såväl S som V har ju t ex gått med i demonstrationståg tillsammans med AFA, och också stött olika aktioner av typen "Reclaim...". Högern håller dock extremisterna borta från politikens finrum.

Anonym sa...

Jag tyckte att det här var riktigt roligt att läsa. Jag vill också skicka en eloge till de boende i Rosengård. Undrar om AFA kanske fattar nu att deras våldsmetoder inte har stöd någonstans i samhället.

Johan Y sa...

Mycket underhållande. Det här är ju ett prima bevis på vi kan lära oss något av andra kulturer, precis som politikerna alltid säger.

Några vuxna och ungdomar från Rosengård klarar med lätthet av vad hundratals tungt utrustade poliser misslyckats med år efter år. Allt som behövs är bara lite skillnad i kultur.

Hade man drillat dessa rosengårdare till poliser hade vi kanske fått en kår som kunde hantera bråkstakare istället för att bara titta på.

Dock måste jag säga att även om jag tyckte det var bra att rosengårdarna körde ut de maskerade terroristerna så tycker jag det är beklämmande att polisen bara står och tittar på när misshandel utspelar sig på öppen gata. En vanlig krogvakt har mer pondus än så.

Anonym sa...

Att kasta sten och skrika kan man dressera en apa till.
Säger väl ganska mycket om AFAs förfarande.

...Men jag tycker fortfarande synd om apan.

Birger Jarl sa...

Johan y>>

Det konstiga är att Rosengårdsborna uppenbarligen har sådana problem att stävja bråkstakar som själva bor i området. Det här visar ju att de kan om de vill. Frågan är varför de inte vill ibland.

Johan Y sa...

Birger Jarl>>

Det tror jag att de vill men AFA är nog lättare att mobilisera mot än beväpnade gäng med stor benägenhet att hämnas.

Jag har inte så mycket kontakt med etiska föreningar men när jag haft det har nästan alltid problemet med ungdomar från deras egna grupper som drar skam över dem funnits på agendan. Ett problem är nog att de enda verktyg de har är sådana som inte är lagliga i Sverige. Jag vet inte hur många gånger som jag hört att polisen borde slå till hårt som de skulle gjort i hemlandet exempelvis.

Anonym sa...

Jag tror att det behövs ett litet förtydligande här. AFA blev inte bortdrivna av Black Cobras/Black Scorpions. Tvärtom fanns det ett antal ungdomar från dessa gäng som deltog i "gatufesten". Det var Lion Family som drev bort vandalerna.

För er som inte bor i Öresundsregionen kanske jag får förklara skillnaden (så gott jag kan utan att ha någon direkt insyn). BC och samarbetspartners är småkriminella barn och ungdomar. De styrs från Köpenhamn och Malmö har bara några få administratörer. Det tyngsta brott de deltar i är att åka över till Danmark och få lite hashish upptryckt i ändan. De gillar att bråka för att få "respekt". Lion Family har äldre och mycket kriminellt belastade medlemmar. Organisationen verkar ha bildats i det kaos som uppstod efter att en känd medlare mördades i Malmö för några år sedan. De ogillar den här typen av bråk eftersom det stör affärerna. Dessutom verkar de just nu vara på charmoffensiv för att få "folket" i Malmö på sin sida. De straffar bland annat rånare och tjuvar som stjäl från "vanliga människor".

Vid den här demonstrationen störde AFA invigningen av ramadan. Lion Family visade upp att de stod på "vanligt" folks sida. Dessutom demonstrerade de med all tydlighet att i Malmö är de de kriminella nätverken man ska förlita sig på för beskydd och inte polisen.

/Malmöbo

Robsten sa...

@Wollstein
"Tror inte ens Lars Ohly tycker stenkastning är rätt sätt att gå..."

Ohly är faktiskt politiker, han borde kanske offentligt ta avstånd från AFA och dess metoder då, många ifrågasätter nämligen hans hållning i denna fråga.

Robsten sa...

""Vid den här demonstrationen störde AFA invigningen av ramadan. Lion Family visade upp att de stod på "vanligt" folks sida. Dessutom demonstrerade de med all tydlighet att i Malmö är de de kriminella nätverken man ska förlita sig på för beskydd och inte polisen.""

Vad har våra politiker gjort med vårt land? Hur har det kunnat gå så långt?

Anonym sa...

AFA stöttas bl a av Tiiiiiina Rosenberg och hennes sambo. Tiiiina var arg för att AFA inte fick gå med i pride/shame tåget.
rim

Robsten sa...

Jag tycker Tiiina är en bra representant för AFA, hon är representativ, dessutom har hon enligt hörsägen den rätta svingen i högern, som hon kan tänkas att använda också. Hon sänkte F! med sin uppenbarelse (ingen vettig människa kan symptisera med en rörelse med henne som representant) nu är ju AFA inte beroende av något explicit stöd alls, bara det implicita, DÄR skulle Tiiina kunna göra en insats och underminera det också.

z999 sa...

En liten länk bara, högerklicka och öppna i nytt fönster.

z999 sa...

Hunden ni ser till höger heter Ajax förresten. Och bilden är faktiskt inte så mycket förvrängd som man kan tro. Jag hoppas att eventuella nazister inte retar upp sig på storleken på hans näsa.

Karpstryparn sa...

Det tror väl fasen att befolkningen i Rosengård körde bort AFA, att springa runt och kasta sten på varenda person som har andra åsikter än en själv är aldrig någon metod om man vill komma någonvart. Men detta förstår inte antidemokratiska skitstövlar som AFA & Co.