fredag, oktober 23, 2009

Kan vi få ett svar Olofsson?

Jimmie Åkesson skrev en artikel i Aftonbladet där han gav uttryck för en oro för krav från muslimskt håll om särlagstiftning. Reaktionerna blev våldsamma och artikeln var väl inte skriven på det mest diplomatiska sätt kan vi väl konstatera, i alla fall inte som debattklimatet ser ut i vårt land. Lite senare satt Olofsson i SVT:s studio och debatterade med Åkesson om det vi kallar ”politisk islam”, alltså när religionen islam försöker påverka vårt land i politisk mening. Olofsson förnekade inte direkt att politisk islam har gjort sig hörd i vårt land vad jag kunde utröna, men hon förringade de krav som ställts av politisk natur från muslimskt håll.

När Åkesson pressade Olofsson med anledning av centerpartisten och muslimen Mahmoud Aldebe så vägrade Olofsson att gå i svaromål och började svamla om ”alla människors lika värde”. Jag visste att jag läst en artikel av Aldebe där han kräver särlagstiftning så jag har damsugit hårddisken efter artikeln och till slut hittade jag den, HÄR.

Aldebe kräver som ordförande i ”Sveriges muslimska förbund” 2006-04- 27 särlagstiftning för muslimer i ett brev till alla riksdagspartier. Detta publicerades i en artikel på DN. Så här står det bl.a.

Skilsmässor ska godkännas av en imam, kommunala skolor ska undervisa muslimska barn i hemspråk och religion i separata grupper, och flickor och pojkar ska inte få simundervisning tillsammans.


De mycket kontroversiella kraven kommer från Sveriges muslimska förbund med cirka 70.000 medlemmar. I ett brev från förbundets ordförande till de politiska partierna kräver ordföranden Mahmoud Aldebe särlagstiftning för muslimer. 


Lars Leijonborg avvisade mycket bestämt dessa krav från Aldebe, samma Aldebe som nu alltså gått med i Olofssons Centerparti och kandiderar till riksdagen för Centerpartiet.

Vi har religionsfrihet i detta land, det är inskrivet i grundlagen. Var och en har rätt att utöva sin religion om det inte krockar med Svensk lagstiftning. Men när en religiös rörelse tar politisk ställning och försöker påverka samhället så ger sig in i politiken på samma villkor som alla andra politiska organisationer och partier. En organisation som ger sig in i det demokratiska spelet och vill påverka samhället kan ju inte längre kräva att inte bli motsagt med hänvisning till religionsfriheten då det ju inte längre är religionen i sig som står i fokus utan att påverka samhället. Om Aldebe kommer in i riksdagen och kräver särlagstiftning, skall han då inte kunna bli motsagd p.g.a. religionsfriheten?

Länk DN 2006

19 kommentarer:

Anneli sa...

Demokratin måste återvinnas varje dag!

Det är dags för Sveriges innevånare, av alla kulörer och kulturell bakgrund att välja sida

Ingen totalitär ideologi har rätt att tränga sig på oss under kulturell/religiös täckmantel.

Om inte annat borde vår vice statsminister o övriga kvinnliga politiker, ställa sig på de förtryckta kvinnornas sida, dessa invandrarkvinnor och deras döttrar SKALL ha samma rättigheter som vi övriga!

Likaledes skall muslimska homosexuella ha lika rättigheter. För så vitt de fromma muslimska männen känner sig kränkta därav, är det deras problem, inte vårt. Svenska lagar skall följas!

Dessutom råder här religionsfrihet, alltså rätt att byta religion, eller till och med vara ateist.

Detta har tidigare generationer kämpat och dött för.

Vi är skyldiga dem och oss själva samt kommande släkten, att stå upp för det vi ännu har, men när som helst kan mista

Anneli sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LP sa...

Kan i förbifarten även nämna att Sverigeförnekaren Aldebe även vill (han har kanske redan gjort detta, har ej följt upp) starta vårdcentraler för muslimer.

Dagens Medicin 2008-09-03:

"En av dem som vill starta en etniskt/religiöst inriktad vårdcentral i Stockholm är den radikale muslimen Mahmoud Aldebe. Han har tidigare krävt att imamer ska godkänna skilsmässor och att flickor och pojkar inte ska ha simundervisning tillsammans."

Socialantropologen Aje Carlbom kommenterar i samma artikel:

"– Aldebe agerar som islamister i andra länder. Islam ska användas för att organisera ett samhälle i samhället med syftet att skydda muslimer från icke-muslimer, säger Aje Carlbom."

Aldebes medbrottsling Ousama(!) Mardini har sannolikt samröre med muslimska antisemiter, terrorister och självmordsbombare. Från artikeln i DM:

"Vd för Favos är Ousama Mardini. 2004 avslöjades att vad som ansågs vara den terroriststämplade organisationen Hamas hemsida låg på en IP-adress som stod på Ousama Mardini. Hemsidan innehöll såväl grovt judehat som hyllningar av självmordsbombare.

– Jag hade ett företag som hyrde ut servrar, och de som hyrde sade inte att de var Hamas utan studenter från Dubai, säger Ousama Mardini."

http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2008/09/03/radikal-muslim-bakom-plane/index.xml

Se även
http://imittsverige.blogspot.com/2008/09/radikal-muslim-ppnar-vrdcentral.html

och
http://politisktinkorrekt.wordpress.com/2008/11/13/nalin-pekgul-kritiserar-muslimska-vardcentraler/

Mysig kille den där Aldebe. Maud hon kan verkligen skatta sig lycklig för att de fått in en sådan "stor" demokrat i gödselpartiet.
Kanske dags för en liten utrensning:
http://www.expressen.se/1.1733410

z999 sa...

@Anneli:
"Demokratin måste återvinnas varje dag!

Det är dags för Sveriges innevånare, av alla kulörer och kulturell bakgrund att välja sida"

Du menar väl rätt sida, alltså att folk ska välja den demokratiska sidan. Tyvärr, som du vet, så väljer inte alla den sidan. Det viktiga är att de demokratiska inte väljer att vara tysta, vilket ibland kan vara ett större problem.

"Ingen totalitär ideologi har rätt att tränga sig på oss under kulturell/religiös täckmantel."

Håller med helt. Men det viktiga är hur etablerade personer i landet reagerar. Dom kan egentligen inte tränga sig på oss om vi inte tillåter det.

"Om inte annat borde vår vice statsminister o övriga kvinnliga politiker, ställa sig på de förtryckta kvinnornas sida, dessa invandrarkvinnor och deras döttrar SKALL ha samma rättigheter som vi övriga!"

Tyvärr har dom valt att blunda för problemet.

"Likaledes skall muslimska homosexuella ha lika rättigheter. För så vitt de fromma muslimska männen känner sig kränkta därav, är det deras problem, inte vårt. Svenska lagar skall följas!"

Det är också ett problem som fått minimal uppmärksamhet.

"Dessutom råder här religionsfrihet, alltså rätt att byta religion, eller till och med vara ateist."

Jag anser att det är dags att avskaffa religionsfriheten eftersom den har missbrukats så grovt, åsiktsfriheten om Guds existens räcker. Religionsfriheten har börjat handla om religiösas rätt att få vara en pine in the ass för människor omkring dom och så var det inte menat.

"Detta har tidigare generationer kämpat och dött för."

Ja verkligen. Det har inte varit så självklart i alla tider.

Stig sa...

Djupt troende muslimer och därmed -per automatik - politiska muslimer (men inte nödvändigtvis jihadister) har kritiserats av många för att de gömmer sig bakom religionsfriheten och formuleringarna har varierat men din formulering Robsten är den bästa och mest distinkta jag läst, utan att låta som ett sånt där poppigt slagord.
"En organisation som ger sig in i det demokratiska spelet och vill påverka samhället kan ju inte längre kräva att inte bli motsagt med hänvisning till religionsfriheten då det ju inte längre är religionen i sig som står i fokus utan att påverka samhället."
Förlåt mig Robsten men nu stjäl jag detta från dig, kopierar det i min minneslista "bästa argumenten mot islamisering" och väntar på första bästa tillfälle att slå det i ansiktet på PK-flummarna.
:-)

Det var en 10-poängare!!!

Robsten sa...

@Stig

Your wellcome ;-) Förbannat trevligt att få sådana kommentarer, gör det värt att blogga ;-)

Stig sa...

Bengt Westebergs-komplexet har redan drabbat Reinfeldt ett helt år innan valet. "Jag avgår hellre än samarbetar med Sverigedemokraterna". Redan nu är det alltså klart att det blir den moderata äggskallen som kommer att göra en westerbergare och malligt gå ut ur TV-studion när Jimmie Åkesson träder in.
I nuläget är säkert budskapet till alla bångstyriga svenskar "rösta inte på SD för det är en bortkastad röst".
Eller som Aftonbladets Lena Melin skrev häromdan "Jimmie Åkesson får inte mer än en riksdagmanslön, makt kan han glömma" (underförstått: "en röst på SD är en bortkastad röst")
Aftonblaskan/Lena Melin och Reinfeldt verkar ha något ihop...
Valrörelsen drar igång tidigt den här gången!

Stig sa...

Dvs det står om Reinfeldts westerbergsfasoner Aftonbldets och Expressens sajter idag, om någon ev. missat det och därför undrar vad jag svamlar om.

MS sa...

@Stig

Kan bara instämma i berömmet och det är roligt att du är tillbaka med full kraft :-) Själv är jag inne i en svacka just nu. Dels av tidsbrist men också av den "trötthet" som drabbar oss alla som är inne på dessa Bloggar. Jag känner att jag bara upprepar mig när jag skriver så jag har tagit en lite Time-out som Mona Muslim gjorde. Jag läser dock bloggen varje dag.

Det enda jag kan säga om Fredrik Reinfeldts uttalande är att det är direkt korkat och rent av oförskämt. Jag vet att det kommer låta annorlunda på valnatten men att idiotförklara 5-8% av väljarna är förjävligt. Nu är inte F R någon direkt favorit för mig som är konservativ/moderat classic men någon måtta får det faktiskt vara. Alliansen håller på att skjuta sig i foten och om dom fortsätter så här så ger dom de rödgröna segern på ett silverfat. MP kommer aldrig sitta i en regering med M.

Robin Shadowes sa...

Verkar som även alliansen har adopterat Måna Muslims klassiska paroll "allah skall med".

z999 sa...

@MS:
"Jag läser dock bloggen varje dag."

Bra MS. Saknar dina inlägg annars som är väldigt läsvärda och välskrivna.

Stig sa...

@MS
Jaså, jaha nu lägger du naturligttvis av när jag äntligen efter många veckors bromsolja i hjärnan kommit igång och fått lite flyt... Då gör du en Sahlinare och tajmoutar! Typikt!
:-)
Fattas bara att Z999 lägger ner sina "antirasistiska veckor" också... (förresten det verkar han tyvärr redan ha gjort)
Men tack iaf för att du tycker att det är roligt att jag är tillbaka med "full kraft", nåja...
Det klack till i mig vid "Jag känner att jag bara upprepar mig när jag skriver".
Ja det är precis så det känns, att man upprepar sig men med varierande formuleringar bara (andra ser det säkert inte så).
För att försöka förkorta din timeout vill jag påminna dig om att dina inlägg uppskattas högt av mig och de allra flesta andra som bloggar här! Jo, jag dristar mig till att tala för allihop eftersom det märks på kommentarerna.

Visst är det oförskämt av Fredde att idiotförklara 5-8 % av befolkningen och därtill ytterligare minst 10 % som iaf tycker att SD har rätt i "vissa frågor" som de uttrycker det.
Jag är själv inte SD-medlem men är SD-sympatisör och har bara hunnit rösta på dem en gång (EU-valet) sedan min "omvändelse" men blir ändå förbannad rakt av på dylika kränkningar från stasministern. Och min övertygelse om att det blir SD:s valsedel i min hand om ett år bara växer och växer i takt med kränkningarna utifrån PK- horisonten.
Säkert reagerar de flesta andra "redan frälsta" SD-are likadant. Men hur reagerar alla de som "börjar vakna" som vi ofta säger. De som försiktigt säger "SD har rätt i vissa frågor"... Går de på Aftonbladets och Reinfeldts insinuationer om att en röst på SD är en bortkastad röst?
Risken är nog stor att de gör det och jag är övertygad om att SD behöver minst 10 % för att bli slagkraftiga i riksdagen och bromsa upp den multikulturella utopins lögner, massinvandringen och smygislamiseringen och innan loppet är kört för gamla svedala.

MS sa...

Tack Z. Jag kommer tillbaka med nya krafter. Det finns som sagt en hel del att kommentera om. T ex om den s k opartiska pressen.

*Tv4 nyheter ändrade på eget bevåg om Fredrik R ord från främlingsfientliga till rasistiska när han gjorde sitt uttalande om SD.

*Flera journalister har gått med i en FB-grupp mot SD. Så mycket för den objektiviteten.

*När dom pratar om debatten i brittisk TV men partiledaren för BNP så säger dom att han "smet hukandes in bakvägen" Jag undrar hur många som skulle gått via huvudentrén när det står hundratals rabiata kommunister och muslimer och skriker slagord åt en? Dom flesta av oss skulle nog ta bakvägen. Det är också möjligt att polisen hade sagt år honom att göra det för att försöka upprätthålla ordningen. I UK har förresten en grupp islamister fått tillstånd att demonterar FÖR införandet av Sharialagar i UK. Bara att dom har fått tillstånd för en demonstration för en samhällsomstörtande lagstiftning är högst anmärkningsvärt. Har dock hört att britterna håller på att gruppera sig och att det kommer att bli ett slag utan dess like.

z999 sa...

@Stig:
"Fattas bara att Z999 lägger ner sina "antirasistiska veckor" också... (förresten det verkar han tyvärr redan ha gjort)"

Nähää! Dom kommer tillbaka.

MS sa...

@Stig.

Typiskt kvinnor ;-)

Även tack till dig för dom fina orden. Känns bra att veta att jag har vänner här på bloggen.

Frågan är om det går att "lura" folk längre. Läste på DN, tror jag, ett reportage om en polis som jobbade när minnesstunden för somalierna "Romario" som var nu i veckan. Det var en minnesesstund men det stoppade inte en flock ligister från att attackera polisen i vanlig ordning. Han gav i intervjun utlopp för frustration men jag tolkade det även som kritik mot polisledningen och deras jävla dialogpolitik. Vanligt folk som läser det blir nog liksom jag förbannade. Nu ikväll så fick en polisman en sten i ansiktet och förlorade en tand. Denna gång i Rinkeby osv. Det går inte att bortförklara detta med, ja ni vet vad längre. Det har gått för långt och när även sjuklövern börjar konstra och idiotförklara oss väljare så växer nog hornen på många.

Läste på Tv4 text. Först var det som vanligt något nedsättande om SD för att sedan följas av 4 poster som handlade om invandrare/brott. Bl a om turken som satte eld på Eskilstunas Stadshotell och som dömdes till fängelse i Livstid och UTVISNING.

Stig sa...

Vem vågar rösta på en partiledare som ett år före valet lovar att avgå om ett litet 5%-parti kommer in...

@Z999
Puh! Tack Z! Här behövs ett ljus i allvarets mörker.

z999 sa...

Stig, jag är lite igång på sdbluffen; http://www.sdbluffen.se/

Robsten sa...

@MS

Det skulle vara bra att få dessa journalister listade MS.

MS sa...

@Robsten

När det gäller FB så ser jag att du hittat gruppen. När det gäller Nyhetskanalen så skriver dom sällan ut enskilda journalisters namn men jag ska hålla ögonen öppna.

Off topic

Pat Condells nya. Bl a så läser han lusen av skämtet Barcak Hussein Obama och hans lismande för muslimer. Slutpoängen om att vi i Väst som ständigt måste be om ursäkt till lättkränkta muslimer när det istället är dom som borde be OSS om ursäkt för att dom pressar tillbaka vår yttrandefrihet och stänger våra öppna samhällen för att dom ska vinna sina egna mål är klockren.

http://www.youtube.com/user/patcondell