söndag, oktober 18, 2009

Ränderna går nog aldrig ur det mediala etablissemanget

Sverigedemokraterna har avhållit sina landsdagar i skånska Ljungbyhed. Det är ett vackert landskap vi möter mitt i Skåne där solen och molnen tävlar om herraväldet. Landsdagarna avhölls i en konferensanläggning som fordom var krigsflygskola. Ljungbyheds krigsflygskola startade redan 1928 och lades ned 1998. Som ett monument står en jättelik gravsten över den anrika krigsflygskolans bortgång. Många av deltagarna på landsdagarna tyckte att det jättelika gravmonumentet också symboliserade förfallet av vår fordom så välmående och välordnade samhälle. Kunde landsdagarna hållas på ett bättre ställe?


Mötet var dessutom oerhört positivt och lyckat. Stämningen var så positiv och förtröstansfull inför framtiden att man kunde ta på den. Många deltagare sade att detta var det bästa ”årsmöte” (det heter ju landsdagar numera) de någonsin bevistat. Talen av Åkesson och Söder var kanske de bästa de någonsin gjort, detta var en allmän uppfattning.

I DN skriver journalisten Staffan Kihlström om exakt samma landsdagar jag själv bevistade. Jag känner till exakt allt Kihlström skriver om i sin artikel följaktligen, ändå så slås jag av hur oerhört denna journalist tagit ut svängarna för egna tolkningar, tolkningar som är ljusår från de som deltagarna gjorde. Jag antar att ränderna aldrig går ur det mediala etablissemanget. Så här skriver Kihlström i sin artikel.

Kritiken mot invandringspolitiken är fortfarande partiets sammanhållande kraft, vilket inte minst visade sig vid helgens partikonferens. Invandringskritiken är dock lite mer aptitligt förpackad, till exempel som partiets nya arbetsmarknadspolitik.

Men de gamla ränderna har inte gått ur hos många ledamöter och flera i partiledningen. Bland dem återkommer ord och fraser som om inget har förändrats. Ordet ”massinvandring” används flitigt.  


Jag och många andra behöver inte ”förpacka” invandringskritiken alls. Det är en oansvarig och vansinnig immigrationspolitik Sveriges regeringar fört sedan 1975, hur många gånger och på hur många sätt måste vi påtala det? Ordet ”massinvandring” är det rätta ordet, om en nation på 9 miljoner invånare tar emot 100,000 immigranter på ett år så är det ”massinvandring” enligt alla definitioner, ja t.o.m. 50,000 och sannolikt 25,000 skulle räcka för att begreppet skulle vara adekvat. Inget har dessutom förändrats, det som var massinvandring för 15 år sedan är det i dag också, dessa relativister går för långt ibland. Vidare skriver Kihlström så här i sin artikel.

Partisekreterare Björn Söder var också rakt på sak, och fick stående ovationer när han talade om kulturarvet, om att svenskarna måste ”överföra sina värderingar från generation till generation”, om att ”vi har ett land som vi ska överlämna till våra efterkommande”, och om vad Sverigedemokraterna tydligt talar om för de invandrare som inte vill assimilera sig med de infödda svenskarna: ”Passar det inte så är det bara att åka hem.


Vad exakt vad det för fel på det Söder sade? Här vill man ju ha en adekvat analys av Kihlström men en sådan uteblir. All kultur är bra, förutom om det kombineras med ordet ”arv” då är det jättedåligt. Är det så Kihlström menar? Att människor försöker överföra sina värderingar från generation till generation är ett allmänmänskligt mönster, alla generationer världen över försöker och har försökt just med detta. Även Socialdemokraterna försöker överföra sina värderingar till den uppväxande generationen genom att påverka skolpolitiken, det kan dock inte ses som ett ”allmänmänskligt” beteende. Även Kihlström försöker sannolikt att överföra sina värderingar till läsarna genom denna artikel. Till slut skriver Kihlström så här i sin artikel.

Björn Söder var inte mindre tydlig och sade att Sverigedemokraterna ska ”bekämpa det förräderi som pågår i riksdagens korridorer”.

Frågan är hur många procent av väljarna som verkligen sympatiserar med den analysen.


Ja Kihlström, det är frågan, och den får vi snart svar på. Det är ju val nästa år och då får de som tycker att det verkligen pågår ett förräderi i riksdagens korridorer emellanåt att få tillfälle att ge uttryck för just detta genom valsedeln.

Länk DN

10 kommentarer:

Anonym sa...

aftonbladet passade på att referera till ölhallar i munschen....snacka om att ha "ränderna" i blodet....

Milla sa...

Jag tror att få skulle ha lämnat salen efter dessa tal oberörda. Få skulle ha gjort det i ilska eller med samma tankegångar som media försökt framställa.

Kan man enkelt påstå att vi alla lämnade Ljungbyhed igår än mer stärkta?

Robsten sa...

Absolut Milla, absolut. Synd vi inte kunde prata lite mer, det är ju så mycket man måste fixa vid sådana här tillfällen.

Anonym sa...

Grattis till ett exemplariskt genomfört landsmöte. Ett exempel: motionen om att införa dödsstraff röstades ner med massiv majoritet. Tänk vilken kvarnsten den frågan hade kunnat bli. Nu trodde jag aldrig att SD var suicidala, men jag trodde faktiskt att det fanns fler tokstollar än så här. Jag undrar om inte en dylik motion kunnat samla större stöd i de övriga partierna rentav.

Även andra saker imponerade. Folk som intervjuades av TV gav raka grod-fria svar. "Astrid Lindgren-affären" blev aldrig någon affär till medias stora besvikelse. Sverigedemokraterna är the real deal. Jag hade ju i och för sig röstat på dem oavsett men nu kan jag med gott samvete rekommendera dem till alla mina bekantar.

Milla sa...

Robsten: Håller med, men vi får fler tillfällen. Vilket jag ser fram emot :)

Anonym nr2: Eftersom jag själv var där så glädjer det mig det du skriver. Klart att SD är the real deal, det är duktiga människor som representerar partiet. Och vi kommer att bli vassa som busen innan vallokalerna stängs den 19:e september 2010!

Anonym sa...

Jag läste Jimmie Åkessons text om muslimer i aftonbladet.
Heja Jimmie Åkesson!!!
Och heja averigedemokraterna!

Anonym sa...

Kanske är idag dagen när eliten började tappa fotfästet. Först Astrid Lindgren och nu hets mot folkgrupp. Tidning efter tidning stänger ner sin kommentarsfunktion. Aftonbladet låter statsministern vräka ur sig en massa otidigheter. Efter ett tag stryper Aftonbldet läsardebatten.

Smaka på orden. Sveriges statsminister skriver i Sveriges största dagstidning. Medborgarna svarar i kommentarspalten. Tidningen tycker illa om medborgarnas svar och stoppar kommentarfunktionen. Tala om lerfötter.

Robsten sa...

Har observerat detta Anonym ;-)

Anonym sa...

har du möjligtvis tänkt på att era vidriga åsikter och rasistiska uttalanden på denna sida också kan dömas som hets mot folkgrupp!!!??

Robsten sa...

Nä, det har jag inte. Jag har knappt nämnt någon folkgrupp här, så mycket mindre hetsat mot någon. Alla som inte delar ens uppfattning har nog "vidriga" åsikter. Jag tycker ofta mina meningsmotståndare har ytterst vidriga åsikter. Senast såg jag Olofsson i TV rutan, ja, jag skall inte ens säga vad jag tycker, då blir jag väl anmäld, he, he.