fredag, oktober 16, 2009

Dyr immigration

I en ledare på DN så går redaktionen emot de slutsatser som Jan Ekberg presenterade i gårdagens tidning. Redaktionen menar att läser man vidare i Ekbergs artikel så kommer man till den slutsatsen att vid en lyckad integration så går samhället med vinst i stället med förlust. Om alla som immigrerar till en nation i arbetsför ålder börjar arbeta heltid direkt vid framkomsten kan man säkert räkna hem en vinst för samhället. Tyvärr så är det en ren utopi vid den typen av immigration Sverige, Frankrike och England sysslat med sedan 1975, vi kommer aldrig någonsin att se denna typ av integration. Bara ett litet exempel, de fundamentalistiska burkabärande kvinnorna som inte ens lär sig svenska språket efter tio år i vårt land, de varken vill eller har en chans att få det arbete ledarredaktionen talar så lättvindigt om. Så här står det i artikeln.

En och annan sverigedemokrat gnuggade troligen händerna av förtjusning när de slog upp gårdagens DN Debatt. ”Arbetskraftsinvandring hjälper inte offentlig sektor”, löd rubriken över den artikel där professor Jan Ekberg redogjorde för sin rapport till ESO, Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi.

Så långt ifrån verkligheten redaktionen befinner sig, det är ytterst få människor, utanför den mediala, kulturella eliten, som tror att vår immigration går med vinst. Detta alldeles oavsett vad Ekberg eller andra ekonomer skriver. Hur många har jobb i Rosengård, Fittja eller Hovsjö? Vem tror att dessa enklaver går med vinst? Ingen gnuggade några händer i går eller någon annan dag. Vi är en hel del människor som är bedrövade över den oansvariga politik våra regeringar för och har fört, bedrövade på allvar. Vidare står det i artikeln.

Slutsatsen av Ekbergs studie är att integrationspolitiken – inte invandringen i sig – avgör. Att motverka diskriminering och få upp sysselsättningen bland invandrare måste därför vara politikens huvudinriktning. 

Att vi svenskar diskriminerar invandrare är alltså en del av förklaringen till arbetslösheten bland invandrare. Om nu dessa invandrare verkligen fick jobb skulle motsvarande antal svenskar bli utan jobb och resultatet skulle bli detsamma, såtillvida att inte antalet arbetstillfällen ökade. Att antalet arbetstillfällen hålls nere enbart p.g.a. av diskriminering är en oerhört allvarlig anklagelse mot landets arbetsgivare, de skulle hellre slippa anställa en person med utländska rötter än se till sitt företags väl och ve. Vidare står det i artikeln så här.

USA och Kanada är goda exempel på hur invandring kan skapa välstånd för en hel nation. Med invandring följer en rad dynamiska effekter för hela ekonomin – effekter som även kan ge högre skatteintäkter. Jan Ekbergs studie tar inte hänsyn till detta utan utgår bara från statiska data.

Ser man till ursprungsbefolkningen i USA och Kanada så har det väl inte gått så bra. De driver ett och annat kasino och överkonsumerar alkohol mest. Vi får hoppas våra barnbarn slipper den framtiden. Dessutom så tog ju Södertälje i Sverige emot fler irakiska immigranter än hela Nordamerika under den amerikanska invasionen där, varför då undrar vi?  Om det nu fanns så stora vinster att hämta skulle väl USA och Kanada slåss om dessa immigranter. Det är sannolikt att också USA och Kanada förlorar på en del av den immigration de har. I övrigt så har dessa nationer inte det välfärdssamhälle Sverige har (som i.o.f.s. är på väg att monteras ned) om vi skall kunna dra större nytta av vår immigration måste vi också övergå till samma typ av samhälle där stor fattigdom drabbar den som inte har ett etablerat arbete, det räcker inte ens att ha ett arbete. När jag var i Florida sist så berättade invånarna där att t.ex. en lärare måste ha dubbla jobb för att kunna försörja sig.

Det är uppenbart att vi som nation förlorar på denna oansvariga immigrationspolitik vi för och har fört de sista 35 åren. Dessutom så måste människor i vårt land få ge sin syn på denna samhällsomvandlande immigration alldeles oavsett de ekonomiska aspekterna. Vi ser redan i dagens artikel i DN att immigrationen till vårt land tas som intäkt för samhällsomvandling i amerikans inriktning, då måste människor få delta i besluten om allas vår framtid. Även om immigrationen gick t.ex. jämt upp ekonomiskt (vilket den alltså inte gör) så kan ju medborgarna i detta land vara antingen för eller emot den typ av immigration vi sysslat med de sista åren. Detta är ett faktum som inte verkar ha slagit den kulturella, mediala och politiska eliten i vårt land.

Länk DN

8 kommentarer:

Johan Y sa...

Både USA och Canada tar ju emot mängder av experter med stor kompetens och hög utbildning. Till skillnad mot oss som tar vem som helst och håller tummarna för att någon av dem har utbildning.

De lockar dessutom inte lågutbildade med bidrag utan med minilönsjobb och chansen att arbeta sig upp. Till skillnad mot oss som främst sätter upp incitament att inte arbeta.

Anonym sa...

Konstigt att Jan Ekberg tar upp dessa frågor just nu,detta problem har belastat Sverige och svenskarna under lång och vi svenskar har belagts med munkavel!Det är diskriminering av etniska svenskar som ingen vill lyssna på,pengar tas från sjuka.arbetslösa,fattigpensionärer mfl.för att finansiera massinvandringen.Invandrarna har mer/mån än vad sjuka har som arbetat hela sina liv med att bygga upp Sverige!Det är en stor skandal att ha såna politiker!Vi ska ha våra pengar tillbaka!

Mats J sa...

Även Gudmundson skriver en ledare på samma ämne i SvD men han kan som vanligt inte underlåta att sparka på SD, ett irriterande beteende som han kör med och tror ska höja hans trovärdighet i de här frågorna. Själv tror jag det är helt onödigt nu för tiden. Igår lyssnade jag på Nordengren i P1 som intervjuade Jimmie Åkesson. Jag har aldrig hört en så respektfull intervju av en sverigedemokrat i svensk media.

MA sa...

Bortkastade pengar kommer aldrig tillbaka.

Bättre sent än aldrig, men inget är säkert förrän SD får ett reellt inflytande beroende på sin styrka.

-
Helt apropå, är detta ett odelat kul fredagsklipp eller skojande med en disabled? det var kul när jag såg det häromdan och det är rätt bra/speciellt.

MA sa...

Bortkastade pengar kommer aldrig tillbaka.

Bättre sent än aldrig, men inget är säkert förrän SD får ett reellt inflytande beroende på sin styrka.

-
Helt apropå, är detta ett odelat kul fredagsklipp eller skojande med en disabled? det var kul när jag såg det häromdan och det är rätt bra/speciellt.

MS sa...

Off topic

http://erixon.com/blogg/2009/10/nobelmuseet-censurerar-islamkritik/

Berit sa...

Måste bara tillrättalägga en detalj.
Lärare i Florida tjänar mellan 32 och 59 tusen dollar
Salary range: $32,879 - $59,138
Det är inte särskilt mycket pengar men viss kan man leva på det, jag känner många som gör.
Personen i fråga syftade nog på att båda i familjen jobbar.
Inte många i detta land lever på bara en inkomst längre men möjligheterna att leva sparsamt här är stora. Jag vet!

Robsten sa...

@Berit

Jag pratade bara med ett par personer som jag skrev, de sade detta till mig. har inga bevis eller något sådant.