torsdag, oktober 15, 2009

Invandring och våra politikers ansvar

Invandring och våra politikers ansvar
I en artikel i DN skriver Ekberg att det Svenska samhället och dess offentliga sektor inte tjänar på arbetskraftsinvandring. Om de som invandrar börjar arbeta (vilket inte alltid är fallet) så ökar samtidigt kraven på de offentliga tjänsterna så att ingen samhällsekonomisk vinst erhålles. Dessutom gäller Ekbergs uträkningar om de som blir nya medlemmar i vårt samhälle börjar arbeta. I verkligheten skall då alla de som invandrar lära sig det svenska språket, inte gå klädd i heltäckande burka o.s.v.

Vi som varit kritiska mot Sveriges immigrationspolitik har ju i princip alltid påstått detta men har då mötts av invektiv och blivit anklagade för diverse fobier. Om Ekbergs och andra kritikers uppgifter stämmer undrar vi vad för ansvar våra politiker har som genomfört sin immigrationspolitik utan ett folkligt stöd. Hur skall de drivande politikerna ta sitt ansvar om de i praktiken genomfört en skadlig politik? Skall vi glömma hela saken och säga – OK ni förstörde vårt land men sådant kan tyvärr hända alla, nu glömmer vi detta och går vidare.

En annan aspekt av Ekbergs slutsatser är dock att svenska ungdomar faktiskt får lära sig att ta de jobb som erbjuds. Jag var på semesterresa i Skottland för inte länge sedan. En sak som skiljer Skottland från Sverige var att skottar faktiskt jobbade med ALLT, de tömde sopor, sopade perronger och gjorde en del andra jobb man nästan aldrig ser svenskar utföra. Jag har hört systemkritiker som annars har mycket sunda åsikter säga att ”svenska ungdomar kan inte plocka bär”. Varför kan de inte det då? Jo just för att vi har den åsikten att de inte kan plocka bär. För femtio år sedan plockade alla svenska ungdomar i Norrlandslänen bär, har de blivit genetiskt degenererade på dessa femtio år? Det kanske behövs vissa paradigmskiften även inom de systemkritiska leden.

Länk DN

13 kommentarer:

Anonym sa...

Eller gör som Canada, screena invandrare och ge poäng efter utbildningsgrad osv.att importera fd bönder och analfabeter från afrika ger inget tillskott. De blir bara tärande på bidragssystemet.
Dessutom de driftiga handlartyper som startar butik eller annat har ofta en annan uppfattning om svart lön mm vilket gör att skatteintäkter inta ökar från den gruppen heller.
Utgifterna i sverige för att hålla arbetslösa invandrare (och svenskar) under armarna kommer att göra att pensionärerna inte kommer att ha någon pension till slut och löneskatten kommer att hamna på 90%.
Det är väl dags att sverige slutar vara bror duktig nu och väljer vilka som ska komma in i landet. som andra länder gör, vi får ju nu svartepetter.

Anonym sa...

“Om Ekbergs och andra kritikers uppgifter stämmer undrar vi vad för ansvar våra politiker har som genomfört sin immigrationspolitik utan ett folkligt stöd. Hur skall de drivande politikerna ta sitt ansvar om de i praktiken genomfört en skadlig politik? Skall vi glömma hela saken och säga – OK ni förstörde vårt land men sådant kan tyvärr hända alla, nu glömmer vi detta och går vidare.”

Detta tror jag är en mycket stor anledning till att såväl alla riksdagspartierna som media och kultureliten så extremt massivt försöker – på alla sätt – motverka att Sverigedemokraterna får sin rättmättigade plats i riksdagen. Kommer Sverigedemokraterna in i riksdagen vid valet 2010 - vilket naturligtvis sker om inte de demokratiska spelreglerna sätts ur spel (vilket kommer att försöka att göras i detta fall) – kommer detta svek att obarmhärtigt avslöjas och platta politiskt korrekta argument att falla. När dessa grupper inte längre obemött kan spy ut allt floskel utan att bli bemött med fakta i riksdagsdebatterna från Sverigedemokraterna kommer nog kravet att ansvariga, Bengt Westerberg etc. får stå till svars för sina lögner och manipulationer. Detta kommer naturligtvis inte att ske men folket kommer nog inte att nöja sig med det och då kan man nog fråga sig vad vissa kan tänka sig att göra (vilket de för de inblandade kommer att bli svårt att skydda sig från). Detta kommande hot är nog den stora anledningen till att - på alla tänkbara sätt - hålla Sverigedemokraterna från riksdagen.

Nemo

MS sa...

Nej, hela den där "myten" att vi tjänar på invandring och att dom behövs för att klara våra pensioner har ju alltid varit minst sagt märklig. Den kan i stort sätt bara var sann om invandrarna börjar jobba direkt efter dom kommit hit och att dom innan dom reste hit besökte ungdomens källa. Dom blir ju som bekant också äldre och vilka ska ta hand om och försörja dom? Det är på tiden att detta argument för en stor invandring granskas och slås sönder.

Det finns ingen godtagbar anledning att fortsätta med den massinvandring från MENA som nu pågår. Flertalet kommer aldrig tillföra vårt samhälle något men dom är väldigt krävande och kräver att vi ska ta deras sed dit DOM kommer och inte tvärtom. DO-kulturen där vissa grupper sätter i system att göra sig omöjliga p g a religiösa/kulturella skäl för att sedan springa till DO och sedan belönas med 30-50 000 är en väg som kommer leda käpprätt åt.... Ordet kränkt fanns knappt innan dom kom hit.

Ta emot flyktingar som verkligen behöver det och öka biståndet på plats istället. Stäng gränserna. Nu får några andra leka världssamvete. Arabländerna kanske ska börja ta emot och hjälpa sina egna istället för att dumpa dom på oss. Barnvagnskriget måste kvävas i sin linda..

Det är väl så när bidrag har varit det stora valfläsket för sossarna att svenskar inte vill ta "skitjobben". Såg någon intervju med en kille som blivit uppsagd från Volvo. Han ville helst inte ta ett enklare jobb för det var "under hans kompetens" utan ville heller fortsätta stämpla tills att Volvo skulle börja nyanställa igen. Monkey see monkey do...

Johan Y sa...

Det är alltid lika intressant att man bedömer att människor som kommer från länder där utbildningsnivån är oerhört låg gentemot Sverige är sådana omedelbara resurser. Samtidigt så ska svenska ungdomar manas på att utbilda sig på högskolenivå för att vi vet att vi inte klarar konkurrensen mot omvärlden med vår gymnasienivå. Mycket kan sägas, och bör sägas, om svensk grundskola men nog ger den bättre bildning än det allmänna skolväsendet i länder våra flyktingar kommer ifrån?

Å andra sidan så är en enorm del av de vi forskarutbildar utlänningar som åker hem med kunskapen vi bekostat så det är ju inte som vi bryr oss om vår egen välgång i andra sammanhang heller.

Anonym sa...

Missa inte kommentarerna på artikeln nu när DN för en gångs skull tillåter det. Här en från Bjarne som drar en parallell som jag själv aldrig sett:

"Jan Ekberg avslutar sin värdefulla och intresseväckande artikel med en fråga huruvida det ev kunde finnas några andra argument för invandring. Och det gör det, alltså ut politikernas och myndigheternas synvinkel. Invandringen är bara en fortsättning på rivningshysterin. Det hela går bara ut på att förstöra det gamla Sverige."

Robsten sa...

Ja...håller väl med Bjarne.

Nä, Johan vi verkar inte bry oss om vårt eget land och folk, bedrövligt.

Robsten sa...

@MS
vet inte om vi skall ÖKA biståndet, däremot omfördela det där det bäst behövs.

Robsten sa...

@Nemo

Ekbergs allmänna slutsatser stödjer jag fullt ut, dock inte hans siffror. jag har gått igenom dem minutiöst för några år sedan, flera timmar en 30 kvällar i sträck. Tyvärr har han gjort en del konmstiga beräkningar som gör att jag inte kan stödja hans siffror, de är faktiskt lite för höga när det gäller invandringens kostnader, eller var det för tio år sedan i alla fall.

MS sa...

@Robsten.

Slarvigt formulerat av mig. Jag menade naturligtvis omfördela. Jag tycker att vi ska slopa 1 % målet. Dessutom inrikta oss på mer "praktiskt" bistånd d v s att kanske att skicka ner yrkeskunnigt folk som får tjl för att göra utlandstjänst. T ex lärare, hantverkare,sjukvårdspersonal, byråkrater osv. Detta gagnar lokalbefolkningen då pengar oftast försvinner på vägen och hjälper dom att stå på egna ben. Det är ohållbart att vi i Väst ska hålla den tredje världen under armarna i all evighet.

Robsten sa...

Då förstår vi varandra MS ;-)

Robsten sa...

@Z

Du Z skrev Wutan på någon blogg jag inte längre minns. jag reagerade med ryggmärgen och funderade sedan på vad som var fel. Kom på det. Wutan är en amerikansk hiphopgrupp. Den tyska (och kanske ursprungliga) benämningen på Oden är "Wotan".

Annars hittade jag denna lista på olika namn på Oden ;-)


1. Allfader namnet på Oden när han uppträde som alla människors och gudars fader.
2. Atrid
3. Biflinde
4. Bileyg
5. Båleyg
6. Bölverk, i flera eddadikter, till exempel Havamal och Sången om Grimner.
7. Enöga, eftersom han offrade sitt ena öga i Mimers brunn
8. Framtyr
9. Feng
10. Fimbultul, den mäktige mumlaren - när han uppträde som representant för besvärjelserna.
11. Fimbultyr den store härskarguden. Se även Tyr.
12. Fjölne
13. Fjölsvinn
14. Gagnråd
15. Ganglere
16. Gaut eller Gautr (avlaren), dvs hans titel som framförallt götarnas anfader.
17. Gestumblinde, det namn Oden använder när han tävlar i gåtor med sagokungen Heidrek. (Hervarasagan)
18. Grim eller Grimner ("den maskerade"), var Odens namn då han förklädd i en blå pälsrock besökte sin fosterson kung Geirröd.
19. Glapsvinn
20. Göndle
21. Hangadrott ("de hängdas kung") eller Hangatyr ("de hängdas gud"), Oden offrade sig själv genom att hänga sig och man offrade därför människor till Oden genom att hänga dem i tron att guden satte sig under de dödas kroppar och inhämtade visdom från dem. Se Ynglingasagan, Havamal.
22. Har
23. Harbard ("gråskägg"), var det namn Oden använde när han förkladd till färjkarl retar Tor. Se Sången om Harbard.
24. Have
25. Helblinde möjligen också (eller identisk med) Lokes bror. Namnet kan vara en felskrivning av Herblindi, "han som förbländar krigarskarorna".
26. Herjan eller Härfader
27. Herblinde
28. Herjafader
29. Herteit
30. Hjalmbere (i bland annat Sången om Grimner)
31. Hnikar
32. Knikud
33. Hroptatyr
34. Härfader
35. Jafnhar
36. Jalk
37. Jolner, ett namn som användes kring julen. Se också Alfer.
38. Karl
39. Kjalar
40. Korpguden eller Rafnatyr, se Hugin och Munin.
41. Ofne
42. Ome
43. Oske
44. Raner
45. Ropt/Hropt eller Roptatyr/Hroptatyr
46. Rögne
47. Sann
48. Sanngetal
49. Sidgrane ("han med långt läppskägg")
50. Sidhatt ("han med nedhängande hattbrätte")
51. Sidskägg ("han med långskägg")
52. Sigfader ("stridens fader") eller Sigtyr ("stridens gud")
53. Skilfing
54. Svafne
55. Svidre
56. Svidur
57. Svipal
58. Tekk
59. Tredje
60. Tro
61. Tund
62. Tunn
63. Tvegge
64. Unn
65. Vafud
66. Vaker
67. Valfader, einhärjarnas fader.
68. Vegtam
69. Veratyr
70. Vidre
71. Vidur
72. Ygg ("den skräckinjagande")

z999 sa...

Det var en väldigt komplett lista. :-)
Jo, Wotan använde jag som namn, och det beror på att Wotan känns mer allmänt germanskt för mig som en Europeisk variant av Oden. Fast annars så är Oden den kraftfullaste benämningen på Skaparen för nordbor.

Anonym sa...

Det är på tiden att någon våga ta upp detta till debatt om "sveket" mot det etniska svenska folket!Jag har försökt att få svar av politikerna om massinvandringen,islamiseringen av Sverige,men också diskrimineringen av oss etniska svenskar,men får inget svar!Se till att dom sju etablerade partierna inte blir omvalda dom ska väck från politiken.Rösta fram SD det är det enda demokratiska partiet!Vi ska ha normalt tänkande gräsrötter i politiken,som ser verkligeheten och som inte bara skor sig själva!