tisdag, oktober 06, 2009

Lite lästips - apatiska barn - konservatism

Det finns en låååång artikel om neokonservatism av professor Claes G. Ryn på bloggen Tradition & Fason. Neokonservatism är en form av konservatism jag INTE sympatiserar med utan räknar mig själv snarast som socialkonservativ. Artikeln är bra men lång för att vara en bloggartikel.

Länk

Stefan Stenudd är en författare och tänkare som bryter mot många tabun, nästan lite för många och det är omöjligt att inte bli frustrerad på vissa av hans artiklar. Samtidigt kan ingen anklaga honom för att inte tänka självständigt eller att gå i någons ledband. Även om jag blivit irriterad på Stenudd ett antal gånger så behövs det fler människor som han, människor som tänker självständigt. Här skriver han en artikel om Tamas bok som väl var mer än lovligt tendentiös.

Länk

Hittade även en länk bland kommentarerna på en rikstidning av en mycket erkänd läkare (Thomas Jackson Director Evidence Based Medicine ) som skrivit en fakta-artikel om de apatiska barnen. Länken var ofullständig men jag lyckades mixtra ihop den då mitt intresse var väckt och jag inte ville gå miste om den. Hoppas ni inte går miste om den.

2 kommentarer:

Norbergssonen sa...

Tack för hänvisningen till Claes Ryns artikel. Mycket läsvärd. Men Ryn är ingen neo-konservativ, utan snarare just socialkonservativ. Artikeln är ju en kritik av neo-konservatismen, som ju faktiskt har stora likheter med det som förkunnas av de s.k. nya moderaterna, och vad vi nog rätteligen skulle beteckna som nyliberalism.

Robsten sa...

Naturligtvis är inte Ryn neoK. Borde formulerat mig annorlunda. Jag är inte HELLER neo, eller dyligt.