måndag, oktober 05, 2009

Monstret

Sofia Nerbrand skriver på DN:s opinionssida om de ”icke etablerade” partierna som just nu har framgång lite överallt i Europa. Senast i Tyska valet gick FDP framåt kraftigt vilket Nerbrand bådar gott inför framtiden. I det svenska valet till EU poängterar Nerbrand hur Piratpartiet gick fram och naggade de etablerade partierna i kanten. Så här skriver hon i sin artikel om det svenska EU-valet.

Samma mönster gick igen i det svenska valet till Europaparlamentet. Då vann Piratpartiet, Miljöpartiet och Folkpartiet sympatier för sina respektive ideologiska profiler, medan maktpartierna Socialdemokraterna och Moderaterna uppnådde mediokra resultat.

Nerbrand tvekar alltså inte att kalla M och S för ”maktpartier” och poängterar att de lite mindre partierna vann på sin ideologiska profil. Sedan berömmer Nerbrand saker som visioner, tydlighet och förmåga ”att sticka ut”. Så här skriver hon i sin artikel.

Att egen övertygelse, visioner och tydlighet om färdriktningen belönas av en inte obetydlig andel av väljarna ingjuter förhoppningsvis mer mod och frimodighet i de mindre partierna att våga sticka ut och stå på sig inför riksdagsvalet. Det finns en publik som längtar efter alternativ som det svänger om, och som kan ge skjuts i rätt riktning.

Det är ingen hejd på berömmet när Nerbrand hyllar ideologi, övertygelse, mod och visioner inom politiken. Vi tänker i Sverige alldeles speciellt på just ett parti som befinner sig strax utanför riksdagen när det gäller just dessa egenskaper (det gör dock inte Nerbrand skall vi snart märka). "Alternativ det svänger om" låter ju hurtigt och positivt. Så kommer vi till det artikeln egentligen syftade på hela tiden, så här fortsätter Nerbrand.

Men detta politiska läge är samtidigt ett vågspel. Väljarbeteendet ökar möjligheten för aparta, och ovälkomna, inslag att ta sig in på svensktoppen. Sverigedemokraterna spelar skickligt på strängar om blågul romantik, samtidigt som de sjunger vackert om den svenska modellen. De reaktionära välfärdsnationalisterna kan mycket väl bli Svarte Petter i Sveriges Riksdag om ett år. 

Jaha, allt det fina gällde INTE Sverigedemokraterna. Men vågar inte SD sticka ut hakan då? Svänger det inte om SD? Vad Nerbrand inte fattar är att publiken inte bara längtar efter ett alternativ ”det svänger” om, publiken längtar efter en alternativ politik på riktigt också. Vad är förresten skillnaden på ett parti som ”sticker ut” och som Nerbrand benämner som ”apart”? Sedan verkar det som om Nerbrand avskyr den svenska modellen, välfärd samt nationalism. Själv är jag nationalist som de flesta andra människor i Europa och övriga världen, det är endast i vårt land man i princip skall hata den egna nationen för att vara politisk korrekt. Så här avslutar Nerbrand sin artikel.

Scenariot blir ännu mer obehagligt om de två stora maktpartierna i stabilitetens namn då ”tar ansvar” för landet och bildar en koalition, lik den avgående tyska ministären. För då infaller den stora tystnaden, vilket ger utrymme för monster och andra sagofigurer att ytterligare sätta tonen till valet 2014.

Det är riktigt Nerbrand, om vänsterblocket och Alliansen skulle gå ihop och bilda koalition kan vi i princip lägga ned demokratin och bilda ”Riksdagspartiet” om vi inte kan det redan. Då blir det tydligt vilket parti som egentligen är ett alternativ och som vågar sticka ut hakan. Monstret ÄR makten och dess hantlangare samt den politiska korrektheten som hindrar all demokratisk debatt, monstret är redan här, monstret är DU Nerbrand.

Länk DN

5 kommentarer:

Nisse sa...

Är det inte dags att lägga ner snyftvalserna och skåda sanningen i vitögat? Hur mycket än (SD) fjärmar sig från sina bruna rötter, hur mycket nationalism istället för rasism som partiet än bygger på, hur kultiverade och professionella partiets ledande företrädare än är, hur nära mittfåran man i praktisk politik än står - så behöver man inte leta speciellt länge bland bloggar och hemsidor där en helt annan bild av partiet framträder.

Och dessutom verkar det förtvivlat svårt att förstå att paralleller till Norge och Danmark inte håller av det enkla skälet att Fremskrittspartiet eller Dansk Folkeparti inte började som gamla nazister som bytte uniformen mot kostym.

Vill någon bedriva nationalistisk politik? Bra. Starta ett parti som inte inte är befläckat på samma sätt som (SD) är som gör det då. (SD) är förbrukat på grund av sitt arv och kommer alltid att vara en marginalföreteelse även om så väljarstödet ökar till 10 procent.

Robsten sa...

Dinn kommentar innehöll noll substans Nisse. Faktum är fortfarande att det är osannolikt att hitta någon inom SD somm uttalar sig som politiker i valstugereportaget t.ex.

Detta eviga tjafs om "rötter" hit och dit när det gäller SD, då är det populärt plötsligt med rötter och historia (som dessutom inte stämmer). Annars när det gäller nationens rötter och historia så är det nästan fult att tala om det.

MS sa...

Off Topic

Ibland, ofta, blir jag så j-vla trött på AB. Denna artikel som inte bara är lögnaktig utan också fel rubriksatt, läs det sista stycket , hade för ca 1 timme sedan ca 200 kommentarer. Nu är dom borta. Gissa varför? Jo, majoriteten höll inte med reporterns skönmålning ang huruvida vi tjänar på dagens massinvandring eller inte. Det positiva i denna censuriver från AB är att folk äntligen verkar att ha vaknat upp och vägrar PK-media stå oemotsagda längre. Dom måste nog vara oroliga på redaktionen. Vissa säger att man ska bojkotta AB. Jag köper inte längre pappersupplagan men jag läser den på webben för att det är viktigt att hålla koll på PK-media och reagera när dom skriver oss på näsan, läs kommentaren om att bita i det sura äpplet om man är inte gillar invandring, och ljuger för att rädda PK-ismen fula tryne.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article5908503.ab

Robsten sa...

Ja och invandringskommuner är ju de rikaste kommunerna i vårt land, till skillnad mot fattigkommuner som Djursholm och Vällinge som inte tar emot några immigranter och går miste om de stora summor immigrationen för med sig. Borde man inte ändra flödet av Robin Hood skatten rentav?

MS sa...

@Robsten

Precis, Malmö borde dela med sig lite av sin invandrarvälfärd till fattiga Vellinge.

Det klart att Sverige som land har haft nytta av invandrare. Speciellt av dom som kom hit på 60-70 talet men den invandringen var reglerad till det behov som fanns och dom som kom hit hade en utbildning och den kompetens som behövdes för jobbet. Dom kom även från liknande kulturer så deras integration gick relativt smärtfritt.

Idag så tar vi emot stora mängder människor från vitt skilda kulturer och bland dom många analfabeter och med liten eller en obefintlig utbildning. Dom med en hög utbildning söker sig till bl a till USA och UK och inte till Sverige. Det finns också många inom dessa grupper som inte visar någon som helst vilja att anpassa sig till sitt nya hemland med förortskravaller som följd. Den invandringen tjänar vi INTE på. FN och Aftonslaskan får skrika sig blåa i ansiktet men det hjälper inte.

EU kommer att gå under av bördan från MENA och Afrika om inget görs. Vi kan inte försörja hela Världen och det måste till en förändring i invandrarnas hemländer så att dom kan stanna hemma och hjälpa sitt land och inte gå runt i Europa och driva om dagarna. Jag vet att det finns många invandrare som jobbar häcken av sig under ibland vidriga förhållanden men det är inte dom vi talar om.