söndag, december 13, 2009

Sandelin om immigrationspolitiken

Socionomen Gunnar Sandelin skriver i en artikel på Newsmill om den förda immigrationspolitiken samt det politiska spel som lagt grunden för denna politik. Den immigrationspolitik som förts under flera decennier har till stora delar saknat folkligt stöd, den har inte debatterats eller ens granskats. Sandelin beskriver i sin artikel utmärkt väl hur denna politik kunnat fortgå fram till nu utan större protester. Så här skriver Sandelin i sin artikel.

Invandringens sociala och ekonomiska verklighet finns långt bort från den politiska och mediala elit som lever i solida bostadsområden, där högavlönade umgås med likasinnade. För dem är det av större betydelse att värna sina karriärer och där ingår att demonstrera att de är goda och progressiva människor. Det är viktigare än att allsidigt rapportera om det ansvarslösa asylmottagandets kostnader och konsekvenser


Sandelin har naturligtvis rätt. Jag har träffat representanter för både Moderaterna och Centerpartiet som varit lika kritiska till immigrationspolitiken som SD, ändå så fortsätter de i sina gamla partier, ändå så fortsätter de att hålla tyst om sina verkliga åsikter. Vi såg också i det numera klassiska ”Valstugereportaget” av Josefsson vad som kan hända om människor verkligen talar från hjärtat. Vidare i artikeln så skriver Sandelin så här.

Journalisterna har undvikit att allsidigt belysa konsekvenser och kostnader samt förtigit information som pekar på att massiv invandring och särartsfrämjande mångkulturalism tillsammans underminerar välfärdssamhället.


Vi såg senast i går hur en ”forskare” och statsvetare rekommenderade det politiska etablissemanget i en artikel publicerad på DN att fortsätta just denna politik Sandelin beskriver här ovan. Det är enligt samhällsvetaren Björn Johnson från Malmö högskola ända chansen att bekämpa att ett nytt parti kommer in i riskdagen vid nästa val.

I övrigt så talar Sandelin utmärk väl för sin sak i sin egen artikel, en artikel som jag finner mycket läsvärd.

Länk

1 kommentar:

demokratbloggen sa...

Att upprätta världsfred!

http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/12/13/att-uppratta-varldsfred/