onsdag, december 16, 2009

Vad skvallrar bilden om?

Bilden nedan är tagen i en snabbköpsaffär i Stockholm och tyder inte på att vår asylpolitik direkt är seriös och rättvis, snarare indikerar den att vår asylpolitik blivit ett geschäft. Varför skall samma personer som söker asyl ha samma experttolk för försäkringskassan? Man får intrycket av någon slags paketlösning, även om det naturligtvis inte behöver vara så. Visst finns det behov av att kontakta försäkringskassan av helt naturliga orsaker för hårt arbetande människor.

Dessa plakat på experttolk skvallrar om hur vår asylpolitik fungerar och på vilka premisser den bedrivs. Det var aldrig meningen att vår immigrationspolitik och flyktingpolitik skulle fungera på detta sätt, som ett geschäft med flyktingsmuggling för de som har respengar. Vi skulle ge människor som var politisk förföljda av en ondsint regering skydd från tortyr och död, inget annat. Det är den politik som möjligtvis har folkligt stöd.3 kommentarer:

Henrik Hanell sa...

Affischer som den ovan borde vara något man skrattade åt som satir. Utrymmet för sådan humor är dock obefintligt i Sverige. Satir är för välmående. Sjuka behöver medicin.

z999 sa...

Jag har tagit kort av samma typ av affischer +antisemitiska affischer från en anslagstavla i en förort utanför Stockholm. Har dom i mobilen.

Anonym sa...

Liljeholmen mittemot snabbspårvägen fanns det en mur full med dessa affischer i sommras. De finns säkert kvar