torsdag, december 17, 2009

Är diktatur den allra bästa vägen?

I en artikel på DN-opinion skriver Johannes Åman hur man skall förhålla sig till det snöpliga resultatet av minaretomröstningen i Schweiz. Folket i det lilla alplandet hade ju den dåliga smaken att rösta mot det som etablissemanget påbjöd, alltså för ett förbud mot minareter. Så här skriver Åman i sin artikel.

Schweizarna har inte bara skapat problem för sig själva. Runt om i Europa grubblas det över vilka konsekvenser folkomröstningsbeslutet om förbud mot byggande av minareter ska få. 


Konsekvenser skall alltså läsas som ”straff” här. Folket röstade fel och nu skall det i sann demokratisk anda självklart straffas för det. Vidare i artikeln står det.

I DN:s kulturdel förordade på onsdagen Socialdemokratiska kvinnoförbundets ordförande Nalin Pekgul bojkott av Schweiz.


Vilken lysande idé, om vi bojkottar Schweiz för att folket inte fattade hur de skulle rösta så kanske de lär sig att lyda i fortsättningen. Egentligen borde Sverige också bojkottas eftersom vi röstade fel i EMU-omröstningen, men det blir lite svårt att argumentera för just en sådan bojkott av svenska politiker. När man läser vidare i artikeln så upptäcker man att Åman närmar sig problemets kärna, så här skriver han.

Ofta drabbas inte de ledare som protesten riktas mot. Därför har man på senare år börjat övergå till sanktioner direkt mot ledarna, exempelvis reseförbud och frysningar av ekonomiska tillgångar.
Men i fallet Schweiz är det svårt att skylla på regeringen. Det var inte den som ville ha minaretförbud. Ska sanktionerna då riktas mot hela det schweiziska folket? Och vad är målet? Att folket ska ta initiativ till en ny omröstning och den gången ge motsatt svar?


I klartext, folket tyckte fel och röstade fel. Det finns bara en metod för att försäkra sig mot sådana här bakslag där etablissemangets massiva mediepropaganda inte får folk att förstå hur de skall rösta, det är att helt enkelt avskaffa demokratin och införa direktstyre för etablissemanget. Man skulle kunna driva propagandan där man påstår att risken för att odemokratiska krafter skall vinna terräng till sin spets och därför avskaffa alla val och omröstningar för att införa något slags demokratiskt ”direktstyre”  där etablissemanget driver sin demokratiska politik utan inblandning av det i grunden odemokratiska och opålitliga folket, allt för att värna demokratin, människosynen och det humana samhället såklart.

När allt kommer omkring ser vi ju obehagliga tendenser även i vårt land,. Etablissemanget i vårt land trummar in i folket, villigt bistådda av media att de inte skall rösta eller sympatisera med ett visst parti som knackar på riksdagens dörr, ändå så stiger opinionssiffrorna hela tiden för detta lilla obstinata parti. Varför inte rädda demokratin en gång för alla genom att avskaffa den? I sanning ett genialiskt drag.

Länk DN

3 kommentarer:

Arvid Bengtsson sa...

Har sedan länge sagt upp prenumerationen på DN. En vidrig tidning!

Mikael sa...

"What country before ever existed a century and half without a rebellion? And what country can preserve its liberties if their rulers are not warned from time to time that their people preserve the spirit of resistance? Let them take arms. The remedy is to set them right as to facts, pardon and pacify them. What signify a few lives lost in a century or two?

The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants. It is its natural manure."
-Thomas Jefferson

Det känns som det börjar bli så dags igen...

Anonym sa...

Fenomenal skildring av verkligheten. Det är ofattbart att sanningen är så nertystad i ett "fint land som Sverige".