måndag, januari 18, 2010

Baksi visavi Stieg Larsson/Gabrielsson

Man blir full i skratt när man läser hur Stieg Larssons kvinna Eva Gabrielsson kivas och bråkar med Kurdo Baksi. Båda lär höra till gruppens mångkulturens främsta förespråkare och Expofantaster. Så här säger Gabrielsson i dag på SvD.

Jag har reagerat på att Kurdo försöker göra ett karaktärsmord på Stieg som journalist och säga att han var oseriös, fibblade med fakta, inte var objektiv - att han kort sagt inte gjorde sitt jobb vare sig på TT eller Expo. Jag vill bara säga att det här är inte sant.


Det här är väl enda gången jag håller med Baksi, men Larsson ”fibblade” verkligen med fakta och att han skulle ha varit objektiv är ju skrattretande.  Däremot gjorde han nog sitt jobb på Expo, det hörde liksom till med en hel del fibblande och ljugande just för att han skulle kunna ägna sig åt den politiska smutskastning Expo ägnar sig åt. Det hela tenderar att bli komiskt, för att inte säga tragikomiskt. Ingen av de här människorna vet vad verklig objektivitet och journalistisk stringens egentligen är. Det är som om en narkotikasmugglare anklagar en bankrånare får att bryta mot lagen, sant men ändå lite märkligt.


Förresten så sade Daniel Poohl på Expo att Larsson verkligen misskötte sitt jobb på Expo. I det program som handlade om arvet efter Larsson så sade Poohl rent ut att Larsson skrev på sina deckare under den arbetstid han skulle ägnat åt Expo. Nu skall jag vara helt ärlig och säga att min moraliska upprördhet är ytterst begränsad. Jag kan överse med att Larsson plitade på sina deckare i stället för att spionera och smutskasta t.ex. mig själv. Farsen går vidare så här i SvD.

Kurdo Baksi säger till SVT att han absolut inte ljuger om Stieg Larsson, men tillbakavisar samtidigt att han sagt att Larsson var en dålig journalist.
- Men han var inte heller en väldigt, väldigt bra journalist. Han var en medioker journalist och det tycker jag att vi alla kan vara överens om, säger han till "Kulturnyheterna".


Det här är underhållning mina vänner. Ja Baksi, vi kan vara överens om att Larsson var en förljugen medioker journalist, han borde ha hållit sig till deckarförfattandet på heltid. Till slut fäller Baksi detta mycket intressanta och festliga uttalande.

Kurdo Baksi säger också att han kan visa konkreta exempel på när Stieg Larsson ska ha intervjuat sig själv i sitt arbete som journalist.


Ja, då får vi kanske svaret på hur Larsson har hittat alla nazister överallt, även i en del partier som är helt emot denna avskyvärda ideologi. Larsson har helt enkelt intervjuat sig själv som bevis på högerextremism och annat obskyrt, så finurligt.

Länk SvD

7 kommentarer:

robban sa...

tja att en gammal vän misskrediterar en död för att få poänger och publicitet säger mer om baksi än larsson. stieg larsson var ett äkta kräk när han levde, vad baksi är är inte lämpligt att publicera. då jag inte läser dagstidningar så slipper jag fördjupa mig i tramset som fyller upp skiten.

Robin Shadowes sa...

Vi får väl trösta oss med att Stieg Heil numera bevistar det eviga grill-partyt...

Krikon sa...

Vilken soppa! Avdelningen för journalisters inbördes beundran. TT? En samling stalinister som försöker anpassa sig till det moderna Sveige. Läs deras tillrättalagda nyheter från utländska nyhetsbyråer och man undrar i vilken kommuniststat man befinner sig.Ingen som satt sin fot på TT är trovärdig.Turken Kurdo Baksi utger sig för att vara journalist vilket är en lögn. Han saknar grundläggande utbildning som journalist. Han är en man som rider på sin partibok och (S) partimeriter dvs en politruk som man förr kallade dessa herrar inom den socialistiska rörelsen. Han är dessutom inte välkommen i sitt hemland Turkiet. Där är han efterlyst som en fosterlandsförrädare och törs inte återvända. Hur dessa herrar,författaren Stieg Larsson och turken Kurdo Baksi kan ha något gemensamt är för mig obegripligt. Men tyvärr är det inte ovanligt att personer i periferien plötsligt dyker upp och påstår sig vara nära vän med den avlidne. Jämför vår store skald Verner von Hejdenstam och hans bortgång.
Frid över Stieg Larsson minne!

Joakim sa...

Om Stieg Larsson inte skulle ha ljugit och hittat på om invandringskritiker så skulle de kunnat ge rubriker. Finns det någon journalist som är saklig när det är dessa områden som berörs?

z999 sa...

Stig Larsson och Baksi? Det är den typen av personer som har byggt upp myten om SD's mörka historia och det var tillåtet för dom att ljuga hur mycket som helst för att blåsa upp sin egen betydelse. Men sen är det SD självt som låter den myten leva vidare, och det kanske är bäst i och för sig?

Men man ska komma ihåg att det fanns väldigt många inom BSS som hade som mål att bevara ett Sverige med ett svenskt/västerländskt synsätt i ungefär samma anda som dagens SD. Det förekom rätt många diskussioner om huruvida den viktigaste frågan var att bevara den etniska folkgruppen eller om den svenska kulturen skulle räcka för att skapa ett land med svensk/västerländsk inriktning. Nationalsocialister med betoning på ras och utbyte av demokratin med fuhrerprincipen lämnade BSS. Det var en extremt brokig åsiktsskara och de som hade de starkaste visionerna om ett svenskt Sverige och verkligen brann för detta men samtidigt hade demokrati och yttrandefrihet som ledstjärna skapade sverigedemokraterna. Man kan säga att SD har sin grund i den demokratiska delen av BSS och i den delen platsade inte nationalsocialisterna (det ville dom inte heller). Det var enormt starka idealister och individualister som byggde upp SD och lyckades hålla ihop dom med liknande åsikter.

Det påstås att VAM (vitt ariskt motstånd) var en effekt av lasermannen och expressens artikelserie "kör ut dom!". Personligen tror jag att VAM var en effekt av att BSS och framförallt SD ansågs stå för felaktiga ideal. Detta styrks av vad expo har skrivit om dom men nationalsocialister kanske har en annan uppfattning?

Utlänning sa...

Stieg Larsson var en människa med tveksam människosyn och minst sagt dunkla åsikter om demokrati.
Varje gång jag ser honom med hans glasögon modell Himmler så inser jag att han skulle ha blivit en utmärkt förhörsledare vid NKVD, inskränkt och hatisk och med ett brinnande förakt för oliktänkande,
Kan inte för mitt liv begripa hur denne antidemokrat kunde bli så populär bland svenskarna.
För mig kan Baksi gärna få berätta några fler sanningar.

Fredrik G sa...

Bra skrivet! Jag läste för övrigt en liknande kommentar till det hela på SolGurus blogg:

http://solguru.motpol.nu/?p=493