måndag, januari 18, 2010

Wager om utlänningslagen

I en mycket bra artikel skriver Merit Wager om bakgrunden till hur det kan komma sig att en grov krigsförbrytare upptäckts i Sverige nyligen. Det första Wager tar upp i sin artikel är hur en man från Bosnien-Hercegovina kan få asyl i Sverige år 2001, långt efter att kriget tagit slut. Jag ställer mig också oerhört undrande till detta faktum. Bosnien-Hercegovina räknas som en demokrati och har kommit ganska långt i sina förhandlingar om medlemskap i EU, hur kan en människa från Bosnien-Hercegovina få asyl i Sverige? Vad är nästa steg, ge asyl till någon som flyr från Danmark? Jag kräver att Migrationsverket och regeringen svarar på denna fråga. Som om inte allt detta vore nog har mannen fått svenskt medborgarskap, att något är sjukt i vår politik behöver ingen längre tvivla på.  Så här skriver Wager i sin artikel.

Det lär vara omkring 1000 krigsförbrytare som har fått asyl eller skydd i Sverige. En del har också blivit medborgare. Det förklaras bland annat av att Sverige accepterar att en överväldigande majoritet av dem som söker asyl inte visar äkta id-handlingar. Det är väl känt ute i världen och en av anledningarna till att så många söker sig just hit.


Sverige utmärker sig som vanligt internationellt, inte för att vara särskilt humana utan för att bete sig särskilt dumt. Wager tror att ungefär 1000 personer som kommit hit och fått asyl är krigsförbrytare, hur är det möjligt? Jo för att vi inte kräver ID-handlingar av de som söker asyl.

Historierna om hur människor gör sig av med sina ID-handlingar innan och efter att de landat på svensk mark är så många att varenda svensk politiker MÅSTE känna till att detta satts i system sedan länge. Ändå låter de denna systematiska brottslighet fortgå år efter år. Det är ju inte bara krigsförbrytare som kommer hit, det är massvis med människor som inte skall ha asyl som gör sig av med sina ID-handlingar och förbättrar sina chanser att erhålla asyl. Detta är fullkomligt oacceptabelt och våra regeringar bär det fulla ansvaret. Så här står det till slut i Wagers artikel.

Om Sveriges riksdag och regering tycker att det är acceptabelt att 96 procent av alla utomeuropeiska personer, som kommer hit och söker asyl, vägrar att visa vilka de är, då är det bara att fortsätta som hittills. Då är det sanktionerat från högsta ort att något tusental krigsförbrytare och ett antal terrorister får vi tåla. Och att lagarna inte behöver följas på just det här området.


Om Sveriges riksdag och regering tycker det är i sin ordning att fortsätta som hittills så beter sig både regering och riksdag brottsligt mot Sverige och dess folk. Alla VET att många får asyl fast de inte borde få det, just p.g.a. att de gjort sig av med sina ID-handlingar medvetet. Detta är fullständigt oacceptabelt och är inget annat än ett brott mot nationen Sverige. Regeringen fullgör inte sitt jobb och sina skyldigheter när de inte åtgärdar detta omedelbart. Det finns inget annat sätt än att med valsedeln visa att man inte accepterar detta, det är sannolikt det enda språk våra självgoda politiker förstår.

Länk SvD Wager

3 kommentarer:

Cap sa...

Amen!

Robsten sa...

JA! Det känns som en evig upprepning av självklarheter,som om man dagarna i ändå förklarar för ett utvecklingsstört barn, "har du tre äpplen och tar bort två äpplen, hur många äpplen har du då kvar lille vän?"

Men vad skall man göra? Ingenting förändras, regeringen åtgärdar inte de mest uppenbara brister i vår asylpolitik. Är dom utvecklingsstörda på riktigt?

glimmande sa...

Haha! Perfekt liknelse.

Det är den här aspekten som gör mig nästan mest upprörd. Det handlar ju om fullständiga självklarheter egentligen. Man förklarar och pekar ut med hela handen om varför saker och ting är galet. Man spelar på fakta, ideer om samhörighet, rubbet.

Sedan får man ett totalt ickesvar eller halvlögn. Galningarna orkar inte ens bemöta med rationella argument. Efter att man har fått in några serv-ess så kanske man tror att iaf den andra sidan har förstått ens argument.

Så är inte fallet utan redan nästa dag sitter exakt samma människor där och kör med exakt samma diskrediterade argument igen. Det är inte lätt att förstå hur de tänker. Är de debila?