lördag, januari 23, 2010

”Sex & the city”-sossarnas snäva intressen


En ny intressant men lite märklig grupp kvinnor publicerar sig i dag på DN. Gruppen består av relativt unga yrkesverksamma kvinnor i åldern 25 till 40 år. Gruppen kallar sig naturligtvis inte för Sex & the city sossarna utan de har ett såpass komplicerat namn som ”sq2540sthlm”, i sanning ett mycket underligt namn. Gruppen, eller nätverket som de själva vill kalla sig står socialdemokraterna mycket nära, närmare än de själva vill kännas vid. I den Youtube - film de har på sin hemsida så framträder Wanja Lundby-Wedin. Om Wedin framträder på deras hemsida så måste de stå det Socialdemokratiska partiet mycket nära. Wedin skall också tala på ett ”event” som anordnas av nätverket. Språket på deras hemsida är lite barnsligt häftigt och vi citerar ett typiskt avsnitt från hemsidan här.    

Detta är ett event för grymma brudar i Stockholm som gillar att nätverka och träffa nya människor samt tycker att det vore en bra idé om det blev regeringsskifte år 2010.


Ja det är inga djupare politiska analyser vi stöter på när vi läser denna hemsida. Det är mest tal vi hört många gånger förut i olika tappningar. Förpackningen är annorlunda men man har svårt att förstå vitsen med detta nätverk, det finns ju redan ett socialdemokratiskt kvinnoförbund. Går vi till artikeln nätverket publicerat så står det så här.

Dagisplatser, arbetsmarknad och glastak diskuteras visst inte utanför etablissemangets väggar. Det gick upp för oss att debatten förs långt från vanliga svenskars vardag. Den politiska diskussionen förs i partier som rör sig allt längre bort från människors verklighet.


Återigen är det en grupp människor som i alla fall upptäckt att våra nuvarande riksdagspartier befinner sig allt längre bort från vanliga människors verklighet. Då har nätverket i alla fall fått något rätt. Nu har ju Socialdemokraterna rört sig lika långt, eller ännu längre bort från verkligheten än de övriga partierna i riksdagen. Dessa kvinnor har ju fler poänger i sin politik, men vi hittar inga djupare analyser över tillståndet i landet. Dagisplatser och arbetsmarknad diskuteras visst av vanliga svenskar, det är bara det att politikerna inte deltar i dessa samtal, eller ens visar något intresse för dem.

Länk DN

3 kommentarer:

z999 sa...

Jag lyckades traggla mig igenom länken till dn och kom fram till att dom inte vill nånting.

Robin Shadowes sa...

Låter mer som om dom riktar sig till ett gäng fjortis-brudar. Men det är kanske det dom gör också.

Anonym sa...

Ja det är väl bara att sätta igång och granska namnen som undetecknat artikeln? Skulle inte förvåna mig om det finns kopplingar till SAP/SSU eller annan S-märkt verksamhet. Jag tror inte ett ögonblick på att detta är ett spontant nätverk, snarare sossarna som utnyttjar "sociala medier" för att locka väljare, på samma sätt som man planterar artiklar i kvällspressen. Gissar att detta dragits igång an nån PR-byrå.