torsdag, januari 21, 2010

Våra politiker är medskyldiga!

Fadimes bror, som bl.a. hotade Fadime inför sittande rätt har återigen utmärkt sig. Han har hotat och utpressat en författare som skrivit om skamrelaterat våld. Så här står det i DN.

Enligt stämningsanökan ska brodern ha hotat författaren genom att rikta en pistol mot hans huvud. Händelsen inträffade i Kista centrum i september förra året.


Så går det alltså till när det fria ordet hotas i vårt land. Brodern har enligt artikeln gjort sig skyldig till ytterligare en lång rad brott. Brodern till Fadime gör som han vill, struntar i alla lagar och regler. Om man kommer undan med att hota sin syster inför sittande rätt mitt under en rättegång så måste man ju tro att man kommer undan med allt annat också, jag har en viss förståelse för att man till slut faktiskt tror det. Vidare så står det så här i artikeln.

Brodern dömdes också för grovt vapenbrott, rattfylleri, narkotikabrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Han har haft flera skarpladdade revolvrar, ett avsågat hagelgevär samt ammunition till dessa vapen, utan att ha rätt till det. Han har även haft explosiva varor, till exempel sprängkapslar, sprängdeg och krutstubin.


 Svenska politiker är medskyldiga till de brott som Fadimes bror gör sig skyldig till. Fadime sade i sitt tal till riksdagen att hennes familj inte hade flyktingskäl utan flyttade hit av ekonomiska orsaker. Våra politiker har helt uppenbart tillåtit en immigration som bryter mot de regler de själva vill påskina råder. De för en immigrationspolitik som saknar folkligt stöd och människor får asyl utan några som helst sakliga skäl. När vissa immigranter gör sig skyldiga till allvarliga brott så blir de inte utvisade, inte ens när de hotar sin syster till livet inför en sittande rätt. Jag måste dra den slutsatsen att våra politiker måste göras medskyldiga till de brott Fadimes bror gör sig skyldig till.

Länk DN

31 kommentarer:

MS sa...

När SD kommer in i Riksdagen så borde ni börja arbeta för att införa en sanningskommission á la Sydafrika. Alla politiker, journalister, tjänstemän, jurister och andra som har bidragit till denna nedmontering av Sverige får en chans att bikta sig och lägga korten på borden. Sanningen måste fram även om det kommer leda till social oro ett tag när det svenska folket äntligen fattar omfattningen av det bedrägeri som vi har blivit utsatta för. Det är ett nödvändigt ont om vi ska överleva som nation i längden. Efter kommissionens arbete är över så ska vi ha en folkomröstning om den fortsatta omfattningen av invandringen. I den ska det även ingå ödesfrågor som rör samhällets inställning och åtgärder när det gäller t ex skamvåld ,islamister, religiös särbehandling, krav för att bli svensk medborgare, obligatoriska DNA- och hälsotest m m

Robsten sa...

Det låter rimligt MS, men vi får sannolikt vänta till vi har 51 procent av rösterna.

Anonym sa...

Försöker för tredje gången skriva detta:

Ja, folk måste ställas till svars på något sätt. Det kan inte få passera obemärkt. När de nu själva inser sina misstag är de så in i h-e rädda att allt ska uppdagas. Det är därför de skapar grupper bara för att motabeta sanningssägarna.

Nu en riktig rysare: nästa vecka läggs en avhandling fram i Uppsala där forskaren förordar att sharialagar införs i Sverige. Detta är inte ett aprilskämt. Läs mer på www.cavatus.wordpress.com

Robsten sa...

Sjukt, helt jävla sjukt. Snacka om att vi kommer in i riksdagen.

Milla sa...

På tal om Fadime så har tydligen hennes pappa skrivit en bok om mordet. Där han sa att Fadime bara inbillat sig allt eftersom de inte var/är anhängare av hederskulturen. Jo tjena du...

Robsten sa...

Men varför skulle då pappan skjutit sin dotter? Han måste väl i så fall ha någon förklaring, eller inbillar sig Fadime att hon är död också? Hon har aldrig blivit skjuten till döds?

Illwill sa...

Jag tycker om det svenska språket och jag blir rätt sur när icke-svenskar kommer hit och börjar ändra betydelsen på ord.

Vi svenskar vet vad heder och respekt är, och det som dessa "berikare" kallar för heder kallar vi underkastelse och det de kallar för respekt kallar vi för rädsla.

Någon hederskultur har de inte, de vet inte vad heder är. De har en "kultur" där kvinnor och icke-muslimer ska erkänna sig lägre stående. Oavsett vad förrädarna i riksdagen påstår så tillför sådana "kulturer" absolut INGENTING positivt till Sverige.

SD behövs, men SD räcker inte. Men vi måste börja någonstans...och om SD får tillräckligt stöd så kanske vi kan lösa detta fredligt. Självklart tror jag inte riktigt på det, då det svenska folket är ynkligt och hellre offrar sig själva och sin familj än försvarar sig. Jag tror det kommer bli fortsatt våldsamt i Sverige, och vi svenskar kommer även i fortsättningen förlora.

MS sa...

@Robsten

"Det låter rimligt MS, men vi får sannolikt vänta till vi har 51 procent av rösterna."

Det behöver inte vara säkert. Ni kan börja så fröet till denna tanke även med ett mindre procentantal. Jag tror att det finns många främst tjänstemän som nu insett vad dom har varit med och bidragit till men som inte har sagt ifrån i rädsla av att förlora jobbet.

Jag tror även att många politiker har insett att denna bomb kommer att brisera oavsett om dom gör allt i sin makt för att förhindra att sanningen kommer fram. Dom kan då skylla på gamla beslut och att dom agerade i god tro. Allt i den heliga solidaritetens namn.

//

Läste just att M är positivt inställda till kvotering i styrelser. Vad kommer härnäst från SocialModeraterna kan man inte låta bli att undra?

LP sa...

@anonym/cavatus(?) mfl

Snubben som lagt fram denna spya till "Doktors"-avhandling ser ut så här:

http://www.jur.uu.se/PersonalInfo.aspx?UserId=1102

Info om avhandlingen finns här:

http://uu.diva-portal.org/smash/record.jsf?pid=diva2:284287

Där kan man i sammanfattningen läsa en del ordbajsande som kan sammanfattas med orden:

"Hey kuffar, er lag gäller inte för oss muslimer, inte ens i Sverige, vi skall ha islamsiska lagen va, den man har i Egypten allså..."

UNT skriver om saken i artikeln "Mångkultur utmanar juridiken"
citat:

"Grundprincipen i svensk arvsrätt är vid arvsfördelning i Sverige följa medborgarlandets lag, med förbehållet att det inte får kränka grundläggande principer i svensk lagstiftning."

Detta borde ju vara solklart även om man är lågbegåvad:

Den svenska grundprincipen är att följa medborgarlandets lag. Alltså, om den som dog i Sverige hade medborgarskap tex i den islamiska diktaturen Iran, så är det den Iranska arvslagen man skall följa. MEN DETTA GÄLLER EJ OM DET INNEBÄR ATT MAN KRÄNKER GRUNDLÄGGANDE PRINCIPER I SVENSK LAG!

Eftersom islamisk arvsrätt kränker just svenska grundprinciper på viktiga punkter så finns det för i h-e ingenting att "problematisera". Sayed kunde ha besparat sig besväret med att skita ur sig en avhandling och istället ägna sin energi åt att försöka förstå vad den svenska lagen bygger på och varför.

Men det är ju just den taktiken som han tillämpar som är så effektiv. Långsamt och omständligt flyttar man fram positionerna och om några år har vi kanske nöjet att bevista offentliga steningar på Stortoget i Malmö.
Vägen som ledde dit måste inte alls bestå av en blodig talibanrevolution, utan kan lika gärna eller effektivare gå via taktiken att långsamt töja på majoritetens verklighetsuppfattning och referensramar, så att man till slut uppfattar den bisarra ideologin islam som lika självklar som muslimerna gör.

Detta kallas för hjärntvätt i alla diskussioner som inte rör islam.

LP sa...

UNT-länken

http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=77-AV_ID=1005823,00.html?

Robin Shadowes sa...

Dom 349 landsförrädarna med klicken av media-horor har kanske inte lika mycket blod som Hitler på sina händer men dom är definitivt uppe i Pinochet-klass vid det här laget.

Anonym sa...

2 år är ett hån. Denna typ av brott måste vara mycket hårdare - 10 år ett minimum.

Anonym sa...

Håller med Illwill. SD i Riksdagen löser inte problemet med ett sönderfallande land med en ständigt tilltagande brottslighet. Kampen måste föras med vapen. Hemliga organisationer krävs för ändamålet med män som inte backar.
Vill inte skriva mera här, för att inte bloggen skall bli spärrad som för PI just nu.

z999 sa...

@Anonym:
Hemliga och hemliga, det är kanske inte det viktigaste? En organisation med starka ideal när det gäller moral och brott kan väl bildas ändå? Även om du tänker på handgripliga ingripanden så kan väl lobbying och annan verksamhet ingå också?

Det finns ju en del exempel på enskilda personer som aktivt (=med vapen) har ingripit mot samhällen med ökande kriminalitet. En bra bok i ämnet är boken om "Deathwish" som handlar om en helt vanlig person som fick nog till slut. Den är filmatiserad med Charles Bronson men filmen innehåller inte så mycket av de moraliska tankegångarna.

Som sagt, ett sånt här ämne kan vara svårt att diskutera öppet som du säger. Synen på medborgarrättsingripanden gör att man kan ses som kriminell själv, eller att man anses uppmuntra till brott och liknande.

Robsten sa...

Tack Anonym 07.50.00. ppskattar verkligen att ni tänker på materialet och de konsekvenser som kan uppträda.

Robsten sa...

Men visst längtar man tillbaka.

http://www.youtube.com/watch?v=KrDCDcCEgnQ&feature=related

Anonym sa...

Varför skulle en annorlunda invandringspolitik ha ändrat Fadimemordet? Hade det varit bättre om hon varit inlåst i hemmet i Kurdistan tills hon blev bortgift och aldrig träffade en svensk kille?

Om du menar att det ska bli svårare för kvinnor att invandra till Sverige så är det ju knappast invandrarkvinnorna du värnar om. Du gillar inte invandring, visst. Men varför inte bara stå för att du inte vill ha hit fler som Fadime istället för att profitera på hennes tragiska öde?

Du skulle inte pissa på en förtryckt invandrarkvinna om hon så brann, varför blir du då upprörd över att invandrare dödar varann?

Själv tycker jag att utländska kvinnor är oerhört läckra, svenska tjejer bleknar i jämförelse med deras vackra hår och ögon. Frågan är "Robsten":

Vad har DU gjort för att hindra invandrares familjer att förtrycka döttrarna?

Gör en insats där så kanske du själv en dag kan hitta en invandrarkvinna som vågar ta steget och bli din hustru. Invandrarkvinnor älskar svenska män, men de gillar inte rasism!

Robsten sa...

@Anonym 19.10.00

"Varför skulle en annorlunda invandringspolitik ha ändrat Fadimemordet? Hade det varit bättre om hon varit inlåst i hemmet i Kurdistan tills hon blev bortgift och aldrig träffade en svensk kille?"

Ja hon skulle ha levat! Hon skulle aldrig ha träffat en svensk kille och hon skulle aldrig längtat efter någon heller, lika lite som jag längtar efter en Jemenitisk kvinna. Hon skulle väl levat som alla andra kurdiska kvinnor, mycket bättre än alla jemenitiska kvinnor, hon skulle aldrig vetat om något annat möjligen. Det är knappast vår uppgift att förändra den kurdiska kulturen, frågan är om vi ens har rätt till det.

"Om du menar att det ska bli svårare för kvinnor att invandra till Sverige så är det ju knappast invandrarkvinnorna du värnar om. Du gillar inte invandring, visst. Men varför inte bara stå för att du inte vill ha hit fler som Fadime istället för att profitera på hennes tragiska öde?"

Alltså, jag är för en strängare immigrationspolitik, den gäller ju båda kvinnor och män och har inget med kön alls att göra. I den mån de ändå flyttar hit, så kan man väl säga att jag ändå värnar om kvinnorna, mycket mer än våra rabiata feminister som aldrig kritiserat skamkulturen med ett ord ens.

"Du skulle inte pissa på en förtryckt invandrarkvinna om hon så brann, varför blir du då upprörd över att invandrare dödar varann?"

Jag skulle ju göra allt för att släcka elden om en invandrarkvinna brann. Nu chockar jag nog dig svårt. Sätt dig ned med ett glas kallt vatten när du läser detta. Jag anser att en invandrarkvinna vara lika mycket värd som en svensk kvinna. Hoppas du inte svimmade när du läste detta.

"Själv tycker jag att utländska kvinnor är oerhört läckra, svenska tjejer bleknar i jämförelse med deras vackra hår och ögon. "

Eeehhh... det där lär ju nästan rasistiskt, byt plats med "utländska kvinnor" och "svenska tjejer". Jag finner en del "utländska kvinnor" mycket vackra själv. Det har ju inget med min syn på immigrationspolitiken att göra. Detta är inte klokt egentligen. Skulle jag tycka sämre om "utländska kvinnor" bara för att jag ser det helt uppenbara med att vi har en vansinnig immigrationspolitik? Ungefär som att jag skulle hata pengar bara för att jag kritiserade regeringens finanspolitik.

"Vad har DU gjort för att hindra invandrares familjer att förtrycka döttrarna?"

Inte mycket, bara använt min lilla fritid för att kritisera skamkulturen å det skarpaste, samt skänkt lite pengar till en viss förening som jobbar mot skamkultur. Du har rätt, jag känner att jag borde göra mer.

"Gör en insats där så kanske du själv en dag kan hitta en invandrarkvinna som vågar ta steget och bli din hustru. Invandrarkvinnor älskar svenska män, men de gillar inte rasism!"

Nä, jag gillar inte heller rasism. Jag har tyvärr avverkat en del kvinnor under min livsbana, den allra första var inte av svensk härkomst.

Robsten sa...

Jag kan erkänna att det känns lite som om jag "profiterar" på Fadimes grymma öde. Känslan kommer av att om Fadime levat i dag skulle hon antagligen inte gillat min syn på immigrationspolitiken, hon skulle sannolikt varit för en generös immigrationspolitik.

Kvinnor med hennes bakgrund brukar ju känna sig träffade om man kritiserar immigrationspolitiken, de känner sig utpekade och lurade. Rent psykologiskt är det inte svårt att förstå.

Dock så erbjuder Fadimes öde ett så talande exempel så jag måste helt enkelt använda henne för att peka på fullständiga vansinnigheter i vår politik.

Vad tycker du då Anonym skulle hända med Fadimes bror t.ex. när hon hotade Fadime till livet mitt under en sittande rättegång? Han kom nu undan helt och hållet. Alltså det är så extremt, så sjukt så jag måste tyvärr skriva om det. Du talar om att jag skulle "spela upprörd". Om du bara visste så fel du har. Detta är helt enkelt sinnesjukt.

LP sa...

citat anonym:

"Varför skulle en annorlunda invandringspolitik ha ändrat Fadimemordet? Hade det varit bättre om hon varit inlåst i hemmet i Kurdistan tills hon blev bortgift och aldrig träffade en svensk kille?"

Den frågan kan i förstone verka förnuftig, men om man tänker efter inser man:

1. En annorlunda invandringspolitik skulle ha hindrat att den svenska kulturen påverkas av den slags lågpanneapkultur som driver en bror, fader och moder till att mörda sitt syskon/barn för att rädda en bisarr och förvriden version av heder.

2. En annorlunda invandringspolitik skulle ha gjort att vi idag inte behövde misstänka att även den svenskfödde pojkvännen mördades av dessa kulturberikare.

3. Som Robsten påpekar skulle en annorlunda invandringspolitk även ha hindrat att Fadime gjorde det val som ledde till att hennes släkt mördade henne. Detta kan verka cyniskt och det är det också. Cynism betyder att man vågar säga oönskade sanningar.

För egen del kommer jag dock aldrig tycka att det är bra att kulturer som tex den Fadime kommer från, fortsätter att förtrycka stora delar av sin befolkning, tex pga deras kön, även om det sker i deras hemområden. Däremot kan jag, till skillnad från många multikultifånar och tokglobalister erkänna att Sverige inte kan ändra den kurdiska kulturen i Turkiet (eller Irak eller var den nu råkar finnas utanför Sverige).

Jag anser inte att kulturer är värda att bevara i sig endast pga att de är unika kulturer, men jag inser att vi vill måna om våra kulturer eftersom vi starkt identifierar oss med den.
Jag köper inte argumentet att man måste respektera alla kulturyttringar endast pga att de är just unika kulturyttringar och jag hävdar därmed att det kan finnas sådant som står över kulturerna.

Detta har många svårt att acceptera. De menar att ingen människa kan definiera mänskliga rättigheter som skall vara allmängiltiga.
Jag anser att detta påstående är struntprat som används för att skydda sin egen priviligerade position i den eller den kulturen. Jmf detta med den otrevliga tendens i mänsklighetens historia som går ut på att förneka djurens förmåga att lida både psykiskt och fysiskt. Detta har man inte gjort huvudsakligen pga att man haft vetenskapliga belägg för det, utan för att det har passat dem som dominerar den kultur som består av människor och djur, alltså människorna.
Människor har, om man skrapar av den religiösa och kulturella fernissan, ganska likartade preferenser. De som förespråkar kulturrelativism förespråkar en slags nihilism, men de flesta av dem skulle aldrig vilja kallas nihilister.

Att det är svårt att definiera allmängiltiga rättigheter betyder inte att det är omöjligt, lika lite som det skulle vara omöjligt att jorden är rund bara för att det är svårt att se från det lilla perspektivet.

z999 sa...

Jag har börjat skriva på min blogg igen.
http://z999.blogspot.com

Bert sa...

Fadimes svenske pojkvän dog under mystiska omständigheter i en bilolycka. Har för mig att bilens bromssystem konstaterades ha varit satt ur drift.

Invandrare ska inte omfattas av den lagstifftning som normalt reglerar brott och straff i det svenska samhället.
Istället borde en speciell och ytterst hård lagstiftning gälla för dem.

Haiwan sa...

DEn där killen (bror till fadime) måste ju vara helt rubbad i huvudet. Ge honom vård elel skicka tillbaka honom till sitt hemland.

Han har säkert inte ens läst boken som skrivits "varför mördr ma nsin dotter" han kan säkert inte ens läsa, snacka om att hamna efter i samhället och vara kvar i sin sjuka dårhusmentalitet som den familjen och deras pappa orsakat.

I sånna här lägen har jag förståelse för varför ni vill beskydda erat land. Men individ som individ. Brott sker inte endast av invandrare. Kom ihåg det!

Robsten sa...

Självklart kommer vi ihåg det Haiwan, det finns helyllesvenska svin utan tvekan, sådana man skulle vilja skicka till en öde ö eller något. fast just denna typ av brottslighet är väl i princip utesluten i vår kultur.

Sedan anklagar jag svenska politiker lika mycket som brodern faktiskt, DE har ansvar att reagera.

Anonym sa...

"Jag har tyvärr avverkat en del kvinnor under min livsbana, den allra första var inte av svensk härkomst."

Så du tycker inte ens att mörka kvinnor ska få komma till Sverige, men när du vill knulla så duger dem? Men du kanske menar att du ska knulla på de först och sen ska de utvisas till kriget i sitt hemland? Jag hoppas verkligen att aldrig ingen mörk kvinna någonsin låter dig sova i hennes säng.

Hon som du låg med, hur mycket betalade du för henne? Hon lär ju inte ha gjort det frivilligt med dom åsikterna du har

PS. jag tycke arabiska kvinnor är mycket sexigare än svenska blekfisar. hit med lite fler sexiga arabguzzar som vet hur man suger av en man på rät sätt och kan laga ordentlig mat.
DS.

Anonym sa...

Och förresten, hur kan du bry dig om invandrarkvinnorna om du inte ens vill att de ska få vara här?

Hur skulle du reagera om du gjorde en invandrarkvina med barn? Skulle du ta hand om det barnet då eller?

Robsten sa...

Du har missuppfattat allt från början till slut, kanske medvetet. Du tolkar allt så negativt som det bara går och drar slutsatser som man får tänka till riktigt ordentligt för att få till så det blir så osmakliga som bara möjligt. Jag anser det inte lönt att sätta dig på banan och jag diskuterar överhuvudtaget inte på denna nivå eller ens använder de ord du så lättvindigt tar i din mun. Dessutom förnedrar du t.o.m. dem du skulle försvara.

Anonym sa...

Va feg du e.

Du förlorade haha haha

Stig sa...

Den där snuskigt mansgrisiga Anonym är antingen en pubertetsslyngel som försöker leka man eller en "man" som försöker vara rolig på en pubertetsslyngels nivå eller en invandrare som vill leva upp till invektiv som blatte och lakritstomte. I det senaste fallet lyckas han väl i så fall.
Bra att du inte tar debatt med sådana ordbajsare Robsten.

Anonym sa...

En snubbe har skrivit en intressant artikel om detta: http://kulturkritikern.blogspot.com/2010/02/fadime-horets-martyr.html

Robsten sa...

Jag anser inte att Fadime ägnade sig åt hor. Hon var ihop med en svensk kille, inga uppgifter har framkommit att hon var otrogen mot denna svenska kille. Enligt hävdvunnen svensk kultur o tradition är detta inte hor.

Det är helt ok om man inte vill att sina döttrar är ihop med svenska killar, men då skall man för fan inte bo här heller, hur svårt kan det vara? jag flyttar inte till Kurdistan för att spotta på ursprungsbefolkningen, jag bjuder inte in gäster på middag för att de sedan skall visa mig långfingret, så gör man inte helt enkelt.