fredag, februari 05, 2010

En politikers uppgift

När folket i vårt land röstade nej till EMU så tappade Lars Leijonborg fullständigt fattningen, han började anklaga svenska folket för att vara ”outbildat” och bakåtsträvande. Leijonborg fortsatte med att anklaga Socialdemokraterna för valnederlaget (trots att Centern t.ex. faktiskt var emot EMU). Göran Persson sade med pondus i rösten, ”vi förlorade, men vi behöver inte vara dåliga förlorare”. En fullpoängare som fick Leijonborg att tystna omedelbart.

Nu har Göran Hägglund (KD) visat upp samma dåliga förloraranda. När programledaren i Agenda frågade Hägglund hur det kunde komma sig att SD är större än KD skyllde han på det mediautrymme SD fått. Nu var inte SD ens representerade i den partiledardebatt som Agenda visade, SD kunde inte ens gå i svaromål på diverse anklagelser som de övriga partiledarna passade på att slunga ut i etern. Så här säger Hägglund enligt Journalisten.
Det är förstås inte min uppgift som politiker att styra och ställa, det här är en iakttagelse från min sida. Men jag anser att SD har fått oproportionerligt stor massmedial uppmärksamhet. 

Eftersom SD har högre opinionssiffror enligt en lång rad mätningar så är det väl snarast KD som får för stor uppmärksamhet. Det är säkert en bitter upplevelse när kunskapen kommer smygande att den politiska korrektheten inte längre fungerar som den gjorde förr. Det är med bitterhet Hägglund märker att slimmade budskap och triangulering mot mitten inte fungerar som det är tänkt, det är ju dessutom så många partier som står och trängs på den politiska mittpunkten.

”Verklighetens folk” accepterar inte att skolor fungerar som Värner Rydénskolan gör hur länge som helst, bara för att ta ett litet exempel ur ”verkligheten”. Det har stått om Värner Rydénskolan i bl.a. Skånskan. Personalen har sjukskrivit sig för alla trakasserier och allt våld. Skolan har fått stängas helt då unga ligister härjat precis som de vill. Enda sättet att få bort redan avstängda ligister är att ringa polisen. Hägglund har fel, det ÄR hans uppgift som politiker att ”styra och ställa”. Inte som han menar, att motarbeta ett annat parti med odemokratiska metoder, däremot är det hans och andra politikers uppgift att styra och ställa så våra skolor fungerar och att enskilda ungdomar som inte ens har skäggväxt ännu, inte kan terrorisera en hel skola och faktiskt ett helt samhälle.

Länk Journalisten

Länk Skånskan

4 kommentarer:

LP sa...

Snart måste KD välja väg eller förvinna.

Antingen sällar de sig till de övriga riksdagspartierna och kör vidare med mörkning och förnekelse till räkenskapens dag kommer. Eller så visar de att de menar allvar med sitt tal om "verklighetens folk" (vilket jag iofs börjar tycka är ett ganska idiotiskt och oanvändbart begrepp).

Om de väljer det sistnämnda kan de rimligtvis inte göra annat än dra samma slutsatser som SD, och förena sig med dem istället för att slösa energi på att slåss om samma väljargrupp.

Anonym sa...

"Nu lämnar jag rummet,så nu kan ni prata skit om mig också."

Robsten sa...

Det är inte precis som om vi försöker hemlighålla vad vi skriver på våra bloggar, snarare tvärtom. jag har dessutom skrivit en del "öppna brev" där jag t.o.m. i brist påp mailadress, skickat en gammal hederlig snigelpost till berörd part, senast till Nuder.

Anonym sa...

Hur jävla dum får en politiker vara? Begriper inte den lille fåntratten att en politikers främsta uppgift är att ställa saker och ting tillrätta! Det enda han verkar kunna är att jämra sig om opinionssiffror. Hoppas skithögen och hans kappvändarparti försvinner för gott ur sortimentet...Blodsven