måndag, februari 01, 2010

Lägre än Glocalnet

Det står i en artikel att Sverigedemokraterna ”kapat en opinionsmätning” som anordnats av TV4. Det hela var tänkt som ett projekt där människor kunde sms:a in sina partisympatier och en barometer skulle tydligen visa resultatet på text TV. Nu har tydligen sympatisörer till SD skickat in flera sms, möjligen. Hela artikeln är utformad som om det skulle vara en organiserad kampanj av partiet Sverigedemokraterna. Så här står det i artikeln.
Ingen av kanalerna insåg att Sverigedemokraterna uppenbarligen mobiliserade horder av sympatisörer för att vrida statistiken till partiets fördel. När DN på måndagen påpekade det hela visade teverutan ett resultat som, om det stämde, skulle ge Sverigedemokraterna egen majoritet i riksdagen.

Nu har jag inte hört talas om någon kampanj från partiet att sms:a in sina sympatier i denna mätning. Jag känner hundratals sverigedemokrater och ingen har ens nämnt denna undersökning. Om det är sympatisörer eller medlemmar måste helt enkelt vara omöjligt att veta för både DN och TV4. Sverigedemokraterna som parti har med största sannolikhet inte mobiliserat någon för denna tävling, vad enskilda sympatisörer hittar på kan omöjligt ett parti få skulden för. Detta gränsar till ren och skär lögn från DN:s sida.

Det hela är så dumt och infantilt så man häpnar. Alla vet att det är rösterna vid valet i september som räknas och inte några sms-röster. TV4 är möjligen upprörda för att deras projekt, som möjligen har tekniska brister, gått i stöpet. Att beskylla ett parti för detta är lågt, faktiskt lägre än Glocalnet.

Länk DN

Länk SvD

38 kommentarer:

Danell sa...

Det har mobiliserats en aning i forumet Ungsvensk, men några "horder" känns ju lite överdrivet...

Robsten sa...

OK, det är mer än vad jag hört talas om.

Så ungtupparna har spelat TV4 ett spratt och saboterat deras projekt, mitt hjärta blöder. Det är fortfarande inte partiet som stått bakom detta.

Jag var förresten själv med och såg till att Åsa Waldau höll på att bli vald till årets svenska kvinna, tror det var Expressen som ordnade tävlingen. Men det hela stoppades och någon mer politisk korrekt kvinna blev vald. Det hela är SÅÅÅ seriöst.

Anonym sa...

Hur dumt som helst.
Om 300 pers är horder vad är då 10 000? DN är ute och ljuger igen!

Lite om BSS sa...

@Robsten:
"Jag var förresten själv med och såg till att Åsa Waldau höll på att bli vald till årets svenska kvinna, tror det var Expressen som ordnade tävlingen."

Jag och en kompis röstade också på henne. Angående röstkapningen - det är ju positivt att en så löjlig tävling har fått så mycket uppmärksamhet vilket medför att den inte är lika löjlig längre.

Uppenbarligen är det idioter som har anlitats för det tekniska och TV4 borde begära pengarna tillbaka. TV4 och DN snackar som om det var en teknisk finess på hög nivå som SD'arna har gjort som har lyckats kapa en sms-omröstning. Är det inte vi från "extremhögern" som ska vara lågutbildade enligt manus, eller har det ändrats?

Antiism sa...

Jag anser mig ha rätt så bra koll på sådant här, men inte ens jag har hört något om denna omröstning. Men det är väl resultatet som inte passade de korrekta, sedan ser man sin chans att anklaga SD för detta. Ungefär som att påstå att vänsterpartiet uppmanar stora horder utav sina väljare att våldta flickor. Fjanteri på högsta nivå och rent patetiskt är vad det är.

Robsten sa...

-". TV4 och DN snackar som om det var en teknisk finess på hög nivå som SD'arna har gjort som har lyckats kapa en sms-omröstning"

Tror tävlingen om årets svenska kvinna var på mycket högre nivå rent tekniskt. IP-numret loggades när man röstade. Någon piratpartist mekade ihop ett progg som gjorde att man kunde rösta igen bara man bootade om burken. det var några som bootade sina burkar hela natten, he, he. Och se, den bildsköne Åsa Waldau var årets svenska kvinna! Stod om det på Flashback vill jag minnas. Tror jag har en skärmdump där det visar att Waldau är årets senska kvinna fortfarande på någon hårddisk. Men jag tänker INTE leta upp den, he, he.

Anonym sa...

Det går dessutom inte att kommentera DNs artikel. Buuu!
rim

Lite om BSS sa...

En vänsterpartist har tydligen varit i bråk i tunnelbanan i Stockholm.
http://www.dn.se/sthlm/stockholmspolitiker-domd-for-misshandel-1.1037382

Jag tycker att det var bra av V att inte peta honom. Han betalar ju böterna och glasögonen som han hade sönder och har därmed tagit mer ansvar än vad de flesta tar i samma situation. Jag tycker att han förtjänar sin förtroendevalda plats och bra att V tyckte det också.

Robsten sa...

Tack för länken, den spar vi på hårddisken. Dock gillar jag inte ditt nick riktigt.

Anonym sa...

Vad annat kan man vänta av ett parti som består av småkriminella och fifflare? SD, partiet som ger ohederligheten ett ansikte.

Att ni är mot invandrare och "osvensk kultur" är bara ett sätt för er att skyla över er egen, för Sverige främmande, vardagskorrumpering.

Robsten sa...

Jepp, och sossarna består av hederliga människor som aldrig köper en toblerone för andras pengar. Vänsterpartiet består av riktiga demokrater coh människor som aldrig lever på bidrag så länge de kan stå upp och gå till arbetet,

http://www.dn.se/sthlm/stockholmspolitiker-domd-for-misshandel-1.1037382

Folkpartister är också hederligheten själv, de gör sig aldrig skyldiga till pedofilbrott, rattfylleri (Pilsäter) och annat.

Likaså miljöpartister, de gör sig heller aldrig skyldiga till pedofilbrott eller rattfylleri.

Moderater, hmm....nä de slåss aldrig med vakter berusade, samt förenkar alltihopa efteråt, fast de haft barnvagn och annat med sig, de trackasserar aldrig sina fruar och ringer dem på nätterna, flåsande i luren.

Right anonym. Väldigt vetenskapligt och seriöst.

Openeyes sa...

Det kan ju vara så att de som röstar på SD engagerar sig lite mer än de som vaneröstar, skit som skit tänker de flesta, bara man inte blir stämplad som rasist.

Jag tror inte dessa slösar ett öre för att dra upp statistiken för det partiet man knappt orkar rösta på...

Mondo sa...

Vilken miljöpartist är dömd för pedofilbrott?

Anonym sa...

Jag hittade en länk till omröstningen på någon sida, minns inte vilken, som skrev om det häpnadsväckande resultatet. Jag gick dit och såg att SD fått typ 43%, men jag röstade inte själv. Jag såg det som en skojomröstning typ de som tidningarna har ibland och jag brukar inte rösta i dem heller.

Jag är kanske paranoid, men jag såg också TV4-omröstningen som en aning suspekt. De som röstar gör det ju via mobiltelefon, vilket gör att de sannolikt får sina sina mobilnummer loggade. Så nu har TV4 mobilnummer till 300 eller flera SD-sympatisörer som kanske inte alls ville att deras politiska sympatier skulle komma ut.

Jag säger inte att TV4 skulle orka göra all research som krävs för att offentliggöra namnen bakom numren, men det kan ju vara frestande att skriva rubriken: "Här är rasisterna som förstörde vår fina omröstning"...

Michael Axelsson sa...

Tråckigt att PK Media döljer sanningen och inte berättar att det ENDAST gick att rösta 1 gång i veckan från varje mobil telefon. Sanningen är nog snarare att svenska folket är trötta på våra politiker och den svenska PK median.

Erik sa...

Journalisternas vinkling av det här att det skulle röra sig om en stor SD kommando maskopi är ju rörande idiotisk..
Sanningen är väl snarare att det finns nåt som heter internetforum nuförtiden. Många yngre och en inte oansenlig del äldre också spenderar mer och mer tid på dessa ist.f vanliga massmedia. Det är nog där många av rösterna kommer från. Det är heller inte omöjligt att många yngre blivit "kulturberikade", kanske förnedrade eller slagna av nåt invandrargäng. Fullt möjligt att dessa kommer rösta på SD. Våld ger som bekant en stark betingning.

Lite om BSS sa...

En av de miljöpartistiska pedofilerna heter Christer Öhgren. Men så länge MP inte förespråkar pedofili så tycker jag att det skiter detsamma. Barn (små) har ett kraftigt behov av att ha felfria föräldrar som bestämmer över dom och dom kanske mår bra av att leva på en myt om att deras föräldrar är perfekta och klarar allt och det ger en viss trygghet. Men vuxna med åldern inne för att rösta borde ha andra behov.

Lite om BSS sa...

Den där vänsterpartistiska dubbelmördaren Daniel Kihl (2004 var det väl?), blev det inte så mycket snack om. Är han kvar i V eller?

z999 sa...

@Robsten:
"Dock gillar jag inte ditt nick riktigt."

Har bytt. Om det nu funkade...

z999 sa...

@Michael:
"Tråckigt att PK Media döljer sanningen och inte berättar att det ENDAST gick att rösta 1 gång i veckan från varje mobil telefon."

Det där är ganska sensationellt. Det betyder att det finns ett stort potentiellt stöd (förmodligen inte 43%, inte ännu).

Stig sa...

Jag gapflabbade när jag såg SD:s 43% på TV4 text-TV-röstning i förrgår. Ett präktigt practical joke i den högre skolan utfört av.. Ja, vem?
Jag tippar på unga SD:are som ville driva med TV4. Som dom har jävlats med SD är det rätt åt dem. De har fått igen för gammal ost kan man säga.
Det behövs bara ett trettiotal skämtare som skaffar 10 olika telefonabonnemang var (och byter ut dem) så blir det de 300 samtal/röster som krävdes för att få 43 %.
Men vá fan lite humor får man väl ha och vem sjutton bryr sig om oseriösa TV:s "opinionsundersökning".

Det kan också vara vänsterslödder eller Afa-slynglar som gjort detta med beräkningen att SD får skulden. De har så ofta och så tydligt visat att de inte skyr några medel att attackera och smutskasta Sverigedemokraterna.

Stig sa...

@ Robsten
"Dock gillar jag inte ditt nick riktigt" (till "Lite om BSS" aka Z999).
Fattar du inte att Z999 lobbar lite för sin blogg som han fått igång och fått ett riktigt snyggt stuk på nu. Men alla ni andra i Robsten-klanen (Milla, MS, Naitive, du själv m.fl.) lyser med er frånvaro.
Inte lätt att synas i den oändliga bloggosfären förstår jag.

Stig sa...

"Z999" är så väl inarbetat nu att t.ex. "Z888" skulle skapa stor förvirring här på Robsten blog. Man skall hålla fast vid ett välkänt varumärke :-)

Robsten sa...

Jepp, jag skall genast (i kväll) besöka din blogg Z, lämna gärna en länk här. jag lider understundom av tidsbrist och jag hinner inte alltid läsa min bloggrulle. Det räcker ju att man hamnar i en lång artikel någonstans så är det läggdags.

Tycker nog man skall hålla sig till ett känt varumärke ja.

Robsten sa...

Rubriken, och underrubriken i SvD är ändå ganska juste.

"SD i majoritet - mätning stoppad

Stoppade opinionsundersökning. När Sverigedemokraterna nådde 46 procent gav TV4 och Kanal 5 upp."

Nortexius sa...

Miljöpartiets ledare i EU-parlamentet Daniel Cohn Bendit är ju en pedofil http://www.youtube.com/watch?v=VglhU8M-gUE

http://en.wikipedia.org/wiki/Daniel_Cohn-Bendit

z999 sa...

@Robsten:
blogg-addressen är-
http://z999.blogspot.com

Ett syfte med den är att återupprätta allt förtal som expo med flera byggde upp under flera års tid utan att personerna som anklagades fick försvara sig. Jag anser att det är en förbisedd fråga och jag anser att det är en fråga som SD som parti omöjligen kan ha tid att engagera sig i. Det vore dessutom ett svek mot medlemmarna, de flesta nuvarande medlemmar har en väldigt vag uppfattning om BSS och varför det grundades. När SD tog över varumärket på en del tidiga klistermärken och en del andra ställen så syftades det på att bevara ett Sverige med människor med ett svenskt synsätt. Jag ska strax skriva ett längre inlägg om det på min blogg.

Anonym sa...

Lite Jinge-nytt. Han är ju en flitig vänsterbloggare som kommenterar allt som har med invandring att göra och ser till att hans blogg finns tillgänglig vid dessa artiklar.

När manläser kommentarerna så får man intrycket av att alla håller med honom, så även i denna fråga.
Jag ställde en försynt fråga om hur man vet att det var SD som stod bakom eventuellt fusk. Föga förvånande var att frågan var besvärlig, sålunda kom inte min fråga med.

Vi får se vad Rödamalmös blogg tar sig till där jag ställde samma fråga igår. Men även där har jag ställt obehagliga frågor som inte kommit med i kommentarerna.
De måste sakna sovjet mycket.

/suka

MS sa...

@Stig

"Robsten-klanen (Milla, MS, Naitive, du själv m.fl.)"

Jag hör inte till någon klan. Jag är min egen ;-). Jag har i o f s flera nicks men jag brukar hålla mig till det "inarbetade" när jag kommenterar för det underlättar för bloggägaren och dom andra som kommenterar. Bra att Z ändrade tillbaka. Jag ska kolla in hans blogg vid tillfälle.

//

När det gäller Tv4 och undersökningen. För det första skulle jag aldrig ge ut mitt mobilnr till Tv4 som så starkt profilerat sig som anti-SD och anti-yttrandefrihet. För det andra så är det väl inge som på allvar tror att SD, nu ;-), får över 40 % av rösterna. Hade Ung Vänster sett till att V hade fått likande siffror så hade det nog inte lett till ett ramarskri som det nu gör.

Jag tror inte heller att detta är någon organiserad kampanj av SD. Dom har nog viktigare saker för sig just nu och DN borde skämmas för sin rubrik. Återigen så visar detta att etablissemanget reagerar med panik så fort SD dyker upp och får ett folkligt stöd. 6% i United Minds nya.

//

Läste att M tänker behålla Göteborgsislamisten på valbar plats. Dom verkar inte ha någon som helst överlevnadsinstinkt i det partiet längre.

Robsten sa...

Jag har pratat med ryska invandrarkvinnor. De anser samfällt att på sätt och vis är den politiskit korrekta diskursen lika kvävande som sovjetdiktaturen. Alla visste vad som gälle och folk kunde prata bara vissa personer befann sig utam hörhåll där. Här är det kletigare p.s.v.

EVV sa...

"Jag har pratat med ryska invandrarkvinnor. De anser samfällt att på sätt och vis är den politiskit korrekta diskursen lika kvävande som sovjetdiktaturen."

=D Ja, tacka f*n för det!

Men majoriteten av alla svenskar lever dessvärre i en bubbla så stark att bara etablissemanget kan slå hål på den. Och det blir ju ett problem....

Stig sa...

@MS

"För det första skulle jag aldrig ge ut mitt mobilnr till Tv4 som så starkt profilerat sig som anti-SD och anti-yttrandefrihet".

Jag tänkte samma sak. Skulle inte alls förvåna om TV4 sysslade med sina egen lilla privata åsiktsregistrering och se till att det kommer till arbetsgivares kännedom att en anställd är SD:are varpå denna blir permitterad, degraderad, mobbad eller får andra problem.
Och att den militanta vänsterrörelsen "råkar" komma över listan över SD-röstarna. Sedan bleve det blodigt värre...
På alla SD-bloggar och sajter borde det borde varnas för att delta i sådana här TV4-jippon som kan ha dolda syften.

Om SD fått 1 % så skulle det fått nästan lika förstörande effekt på undersökningen. Ingen skulle väl tro att SD är så små förutom TV4-redaktionen och de värsta oikofobikerna ute i landet.

Stig sa...

@Suka
Jinge är fullständigt rubbad i roten. Hans trovärdighet är lika med noll när han i sann sovjetkommunistisk anda refuserar alla inlägg som kritiserar hans "artiklar".
Som en fåfäng primadonna vill han bli struken medhårs och tar bara med kritiska kommentar som är totalt intelligensbefriande. Smart drag tycker han, "streetsmart" och kortsiktigt tycker jag.
Resultat: Likriktning á la Maos Kina och skendebatter om fler eller färre cykelställ o. likn.

MS sa...

@Stig

Ja, man ska vara försiktig. Det har visat sig de senaste åren att vi inte lever i en sann demokrati. Varje individ måste dock tänka efter själv innan dom röjer sin identitet.

//

En av Jinges polare i V-H blev dödad av USA's militär för några år sedan p g a hans kopplingar med en viss terrororganisation. Terroristen brukade fika hos J. Samma Jinge som vi alla vet är en av Lars Ohly's favoritbloggare.

Stig sa...

Jaha, Jinge är tydligen en islamistkramare av rang och antisemit av Lars Ohlys kaliber.

På sin blogg påstår han nu att "Det smartaste landets 400 000 muslimer kan göra idag är att bli medlemmar i Sverigedemokraterna. Om så bara tio procent av dem går med i SD så blir partiet över en natt demokratiskt."
Är han totalt omedveten att det är stor skillnad på muslimer och muslimer. Eller spelar han dum (om det behövs).
Några tusen fundamentalister och jihadister skulle göra SD mer demokratiskt enligt Jinges definition (muslimsk antisemitism = demokrati).

Några tusen sekulariserade muslimer (helst iranier) till SD skulle däremot vara positivt och säkert vara välkommna till SD. De om några avskyr shia-fundamentalister av den sort som styr i Iran.
(Jag har ett vagt minne av att Robsten upplyst om att det redan finns muslimer inom SD)

z999 sa...

Stig, det finns vad man kan kalla kulturmuslimer inom SD (i alla fall sympatisörer), ungefär som att du kan vara kulturkristen och ändå ateist.

"Några tusen sekulariserade muslimer (helst iranier) till SD skulle däremot vara positivt och säkert vara välkommna till SD."

Förmodligen. Och det är sådant som får ND'are att gå i taket.

"De om några avskyr shia-fundamentalister av den sort som styr i Iran."

Njaa, shiamuslimer är inte nödvändigtvis värre än sunnimuslimer. Saddam Hussein var sunnimuslim men jag vet inte om hans tro direkt speglades i hans handlingar. Bin Ladin anser sig förresten vara sunnimuslim och inte shia.

Stig sa...

@Z999
"Njaa, shiamuslimer är inte nödvändigtvis värre än sunnimuslimer".
Nej, givetvis inte men för just iranier är säkert troende eller i alla fall fundamentalistiska shiamuslimer rena pesten. Det är ju de shiamuslimska mullorna i Iran irannierna i Sverige har flytt ifrån.
(Att jag skrev "helst iranier" (till SD)beror på att jag har så många positiva erfarenheter av iranier. Oftast mkt. politiskt medvetna, även om Europa och västerländk kultur. Antar att Shahen av Iran hade denna positiva inverkan).

Anonym sa...

264 röster!!!! Skulle det vara något som behöver riggas? Hela uppståndelsen är löjlig, vad man än tycker om SD, så kommer de att få fler än 264 röster i valet - utan riggning!