måndag, februari 01, 2010

Reinfeldt tappade masken för en stund

Det var partiledardebatt i Agenda i går, samtliga partiledare för de nuvarande riskdagspartierna ställde upp. De var formerade efter blocktillhörighet och ansträngde sig till de yttersta för att hålla samma linje inom blocken, svårast hade de rödgröna med detta.

På frågan om varför SD var större än KD blev Göran Hägglund ställd och i stället för att svara på frågan började han skälla på SD. När så ordet gick till Reinfeldt tappade han den statsmannamässiga rollen och började gnälla på att SD fått utrymme i media, det var därför SD hade blivit större än t.ex. KD. Aldrig förr har Reinfeldt så tydligt tappat den air av statsman som han gjorde just här och som är så hårt tillkämpad.

Väl att märka fick inte SD t.ex. ställa upp i denna partiledardebatt, här fick bara de nuvarande riksdagspartierna utrymme. Ändå så skyller Reinfeldt och Hägglund just på medialt utrymme när frågan om SD:s framgångar kom på tal. Maud Olofsson sade att SD:s framgångar beror på en misslyckad integration rent ut, vilket ju i alla fall ligger sanningen något närmare. Nästa fråga var den om burka, så här skriver SvD om detta.
"Det här är ju verkligheten, det här är ju verkligheten" ropade programledaren Anna Hedenmo när hon försökte ta tillbaka initiativet i burkadebatten i SvT:s Agenda.
KD-ledaren Göran Hägglund, som annars ofta talar om "verklighetens folk", hade just sagt att det är medierna som tycker att burkor är ett kittlande ämne.

Det stämmer att Hägglund sade just så om burkadebatten. Men när Hedenmo utbrast i sitt ”det här är ju verkligheten” så var det faktiskt i frågan om att SD gått förbi KD i opinionsmätningarna, det handlade inte om burka just vid detta tillfälle. Någon minns fel, antingen är det jag eller SvD.

Länk SvD

Länk DN

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tittade inte då hela saken är patetisk. Hur kan man tillåta en debatt där ett parti blir utsatt och inte har en chans att förklara sig?

Är det demokrati då är jag?
Allemand

Lite om BSS sa...

Reinfeldt hade tydligen lite fel va...?

Fast å andra sidan så sk-ter det väld detsamma eftersom motståndarsidan inte bryr sig om att svara på hans argument