tisdag, februari 02, 2010

Fullständigt vansinnigt av en statlig utredning

Det står i en DN-artikel att en statlig utredning föreslår att barn till familjer som befinner sig här illegalt skall få rätt till skolgång. Enligt artikeln hänvisar utredningen om FN:s barnkonvention om att alla barn skall ha rätt till skolgång. Den konventionen är det svårt att argumentera emot. Den kan dock inte vara tänkt i just det fallet att familjer som befinner sig här illegalt skall sätta sina barn i skolan. Dessutom föreslår utredningen att skolornas skyldighet att anmäla misstankar till polisen om att familjer befinner sig här illegalt försvinner. Så här står det i artikeln.
Regeringen har låtit utreda frågan och resultatet presenterades på tisdagen i betänkandet ”Skolgång för alla barn”.
Samma rätt till utbildning ska gälla för flyktingbarn som för skolpliktiga barn, alltså tillgång till skola, förskoleverksamhet och barnomsorg på kommunala och fristående skolor. Gymnasieutbildning erbjuds också om utbildningen påbörjats innan 18 års ålder.

Detta är nästan värre än i en roman av Franz Kafka, alla begrepp har ställts på ända. Utredningen pratar om rätt till utbildning för människor som befinner sig här illegalt. Alltså det är människor som inte har laglig rätt att vistats här, de skall ju åka hem till sina hemländer är det meningen. Ja barnen skall gå i skola, i sina hemländer, inte här.

Vi har en asyllagstiftning och en utlänningslag. Vad är det för mening med dessa lagar om de inte gäller, om det förutsätts från början att de inte skall gälla? Vi skall bereda skolutbildning för familjer som inte skall vara här enligt vår lagstiftning. Det hela är absurt och inkonsekvent, hur har dessa människor i regeringen tänkt? Ja, ni läste rätt, utredningen har naturligtvis fått direktiv från regeringen vad den skall komma fram till, tro inget annat.

Det är naturligtvis en mycket tragiskt situation för barn till dessa familjer som fått avslag, eller kanske inte ens sökt uppehållstillstånd. Det blir på sikt enbart ännu värre, ännu mer tragiskt om vi inte håller en rak och konsekvent linje. Vi undergräver vår asyllagstiftning vilket får till följd att antalet fall kommer att öka i framtiden. Vi undergräver förtroendet för hela vår lagstiftning och våra institutioner. Som om inte allt detta vore nog så undergräver vi förtroendet för våra politiker, det lilla förtroende de eventuellt har kvar.

Länk DN

5 kommentarer:

Anonym sa...

Föräldrarna är kriminella och hela familjen skall skickas hem fortast möjligt. Felet är att de släpptes in.
Allemand

Milla sa...

Det är inte konstigt att folk inte orkar bry sig längre. För så länge som våra politiker konstant tar det ena ologisk beslutet efter det andra så blir folk bara förvirrade. Vågar inte våra politiker vara konsekventa? Måste man hela tiden se till att vara vän med alla grupper som finns?

Lite mer stake tack...!

Anonym sa...

Då kan polisen hämta ungarna direkt vid skolan eller dagiset.

z999 sa...

Jag tycker att det är en uppmaning att begå brott från utredningens sida, något som är olagligt i vårat land.

Stig sa...

Denna utredning är sveriges migrationspolitik i ett nötskal. Den självklara logik som gäller inom alla andra områden vrängs till absurd inkonsekvens när det gäller invandringspolitiken.
Illegal verksamhet och lagöverträdelser bestraffas inom alla områden utom när det gäller invandring - då belönas den.
Det värsta av alltihop är att man börjar vänja sig på samma sätt som man börjar vänja sig vid att brott lönar sig, fusk och bedrägeri lönar sig eller glöms fort bort (t.ex. Mona Sahlin).
Att Sverige är skurkarnas paradis är ganska känt utomlands och snart är Sverige känt som de illegala invandrarnas paradis och pärleporten står vidöppen för alla som vill kalasa på bidragssystemet som om allt var gratis. Gratis för vem...?
Visst ökar politikerföraktet men de har tydligen accepterat det men att de skämmer ut sig själva och Sverige inför hela Europa och resten av världen borde ännu intressera dem. Har dom resignerat där också?
Sådan här inkonsekvent migrationspolitik får säkert många svenskar att totalt mista intresse för frågan (Kafka är mer givande...) och andra tror att det finns någon sorts dold logik bakom, eller åtminstone dolt förnuftsresonemang som enkla simpla medborgare inte förstår sig på. Återstår då bara en klick kritiker som tagit ställning mot hela migrationspolitiken. De kallas bl.a för sverigedemokrater och SD-sympatisörer medan PK-eliten kallar oss för rasister och extremister.
Vilka är extremister om inte de som tänker och utreder i Kafkas och Orwells 1984:s - tankebanor...?