tisdag, februari 02, 2010

En utveckling som politikerna skapat

Det står i en artikel i SvD om den ökade brottsligheten, samtidigt som svenska folkets upplevda otrygghet inte ökat. Enligt BRÅ så har den upplevda otryggheten inte ökat i vårt samhälle. Det står dock inte något i artikeln om vilken nivå denna otrygghet består i. En undersökning som en kommun gjorde i en Stockholmskommun visade att över 75 procent av invånarna kände sig otrygga i sitt närområde, målet för kommunen var att få ned otryggheten till 66 procent. Det är ju glädjande att sådana siffror åtminstone inte ökat, men nivån är på en skyhög nivå redan från början.

Det skrivs i SvD:s artikel om att våldet huvudsakligen sker mellan kriminella gäng, och alltså inte drabbar den laglydiga allmänheten. Vi har alla ett ansvar för brottsligheten anser SvD, även om den inte i så hög grad drabbar allmänheten. Visst, men denna utveckling är dels en effekt av vår immigrationspolitik som våra politiker ensam får bära ansvaret för. Är man kritisk till den förda politiken utmålas man ju som ”främlingsfientlig”. Dels har den att göra med globaliseringen och Europapolitiken med alltmer öppna gränser. Om man samtidigt har låga straff och mycket höga beviskrav i våra domstolar så blir Sverige ett idealland för organiserad brottslighet. Politikerna i riskdag och regering kan inte vara helt ovetande om dessa faktorer.

I boken ”Svensk Maffia” av Lars Weirup och Matti Larsson så beskrivs utvecklingen av den organiserade brottsligheten i detalj. Den började i Skåne och spred sig logisk över hela vårt land. Våra politiker stod och såg på denna utveckling, utan att ens avslöja vad som skedde för vår befolkning. Det är också alldeles uppenbart att denna utveckling av brottsligheten inte hade varit möjlig utan våra öppna gränser, vår generösa immigrationspolitik och vår relativt mjuka kriminalpolitik. Det är lika uppenbart att enbart en striktare kriminalpolitik inte räcker för att vända utvecklingen, de andra faktorerna måste också åtgärdas. Så vi frågar oss, vem bär ansvaret för denna utveckling?

Länk SvD

5 kommentarer:

Goten sa...

Att BRÅ medvetet ljuger känns idag som en realitet.

För svenska politiker, journalister och institutionsanställda handlar det om att kapsla in verkligheten i sina lögner så länge det bara går.

"Krimminella gäng" är ännu en omskrivning av invandrarrelaterad brottslighet.

Läs Fula Gubbens parlör för Medievänsterns vokabulär, och vad deras ord egentligen betyder:

https://www.flashback.org/t479982

Stig sa...

Även om man inte känner sig direkt hotad av att svenska maffians inre strider skulle drabba en själv så känner man sig otrygg i ett samhälle som för en okontrollerad och slapphänt migrationspolitik i kombination med underbemannad poliskår, flumliberala polischefer, dialogpolis, straffsatser från ett helt annat Sverige på 70-talet, föga avskräckande anstalter snäppet under trestjärnigt hotell.
Det är inte varkens maffian, massinvandrarna eller islamisterna i sig som är det största problemet utan att de som ska ansvara för sveriges och svenskarnas trygghet men sviker på punkt efter punkt.
Det är inte ett sådant här vilda västern vi gammelsvenskar vill ha.
Det är både en välsignelse och en förbannelse att man minns det homogena och trygga Sverige från 60- till 80-talet.

z999 sa...

Nu har det ju spårat ut ännu mer...
http://www.dn.se/nyheter/sverige/gomda-flyktingbarn-foreslas-fa-ratt-till-skolgang-1.1038134


"Dessutom ska skolans skyldighet att anmäla kontakt med gömda flyktingar till polisen tas bort.

– Vi tror att det kan motverka att barnen kommer till skolan, för om man riskerar en polisanmälning kommer inga familjer gå dit och lämna sina barn. Polisens nytta av regeln är dessutom ganska liten, så vi tror inte att det skadar så mycket, säger utredaren Margareta Åberg."

Robsten sa...

Väl talat Stig

Robsten sa...

Tänkte skriva några rader om det, när jag får tid..