onsdag, februari 03, 2010

Skall vi rasera vårt land för att undvika "diskriminering"?

Doktoranden Mosa Sayed har i sin doktorsavhandling propagerat för att sharialagar skall införas i vårt land för de som så vill detta. Motiveringen till denna grundlagsändring skall vara hänsyn till att vi nu lever i ett mångkulturellt samhälle. Författaren och journalisten Dilsa Demirbag-Sten har skrivit en mycket bra och genomtänkt artikel om Sayeds doktorsavhandling. Så här skriver hon bl.a. i sin artikel.
En ny doktorsavhandling propagerar för att sharialagar ska kunna tillämpas vid arvsskiften i Sverige om den döde antas önskat detta. Detta motiveras med att hänsyn bör tas till mångkulturen,

Nu kommer det alltså krav på ändrad lagstiftning med hänsyn till islam och det mångkulturella samhället. Det är precis, exakt vad vi som var emot det mångkulturella samhället befarat och varnat för. När vi varnat för dessa krav har vi kallats för islamofober och xenofober, tydligen så led vi inte av någon fobi trots allt. Låt oss påminna oss om att det mångkulturella samhället införts i vårt land utan folkligt stöd. Våra politiker har aldrig frågat folket vad det tycker om att ändra samhället i mångkulturell riktning. Om våra politiker skulle genomföra en lagändring i denna riktning representerar inte de längre det svenska folket, ens formellt. Vidare i artikel så står det så här.
På det moraliska planet måste man fråga sig varför ett samhälle som garanterar alla individer lika fri- och rättigheter, borde se det som önskvärt att övergå till ett samhälle där vissa grupper av individer inte längre har samma rättigheter som andra. För vem är detta en positiv utveckling? 

För de troende muslimerna, skulle Sayed svara. Men varför skulle ett sekulärt samhälle som menar sig värna individens frihet och medborgarnas jämlikhet tillgodose religiösa gruppers önskan om särlagstiftning? Därför att annars diskriminerar vi mot dem, deras tro och kultur, blir svaret. Det är den multikulturalistiska argumentationen i ett nötskal – kulturer har rättigheter, inte individer.

Vi skulle alltså, också enligt Demirbag-Sten, gå från ett samhälle med en gemensam lagstiftning till ett samhälle med särlagstiftning. Med en sådan politik skulle sönderfallet i vårt samhälle, som redan börjat, fortskrida med stormsteg. Vi skulle naturligtvis inte diskriminera någon grupp bara för att vi inte inför särlagstiftning. Alla som väljer att bosätta sig här får godta vår lagstiftning, hur svårt kan det vara? Precis alla förstår detta, möjligen med undantag av några politiker i vårt land. Alla har samma rättigheter och samma skyldigheter i vårt land, eller skall ha det i alla fall. Inga hänsyn skall tagas till speciella religiösa eller etniska grupper.

Bara att kraven framförs, i detta fall i form av en doktorsavhandling, är ett allvarligt varningstecken. Om inte ett parti som just nu befinner sig utanför riksdagen, men knackar på riksdagens port, skulle skrämma våra riksdagspartier så vet vi inte hur långt vi skulle gått med särlagstiftning och hur dessa krav skulle tagas emot. Tyvärr kan vi inte längre lita på våra politiker och deras sunda förnuft, vi litar mer på att hot om tappade röster (till ett speciellt parti) får dem att besinna sig en smula.

Länk SvD

23 kommentarer:

Milla sa...

Ingen rök utan eld brukar man säga.. Behöver inte egentligen ge ett mer utvecklat och intelligent svar än så.

Bara början..

LP sa...

Tips:

Johan Lundberg har skrivit om detta. Läs kommentarerna under hans artikel. Några är bra.

http://www.axess.se/blog/post/2010/01/31/Akademiska-friheten-maste-tolerera-aven-det-avvikande.aspx

LP sa...

Missa inte "Halal-TV Cherin-stena dem-Awads" kommentar på hennes blogg (obs, lägg till http: framför länkadressen):

//cherinomohammed.blogg.se/2010/january/stolt.html

robban sa...

eh, det är ju bara en sketen avhandling. det man kan ifrågasätta är hur handledarna tänkte som godkännde innerhållet. fan kolla på vilka doktorsavhandlingar som har gjorts genom åren om all möjlig skit och det blir ingen reaktion över huvud taget. förövrigt så kan man inte ta det göttaste i sharialagen utan det är allt eller inget.

Stig sa...

@Robsten

” Låt oss påminna oss om att det mångkulturella samhället införts i vårt land utan folkligt stöd. Våra politiker har aldrig frågat folket vad det tycker om att ändra samhället i mångkulturell riktning.”
Detta har du ju sagt förut… :-) Och det är bra att du upprepar det igen..Och igen… Med en dåres envishet måste man upprepa vissa saker hur självklara de än kan verka för att det ska nå ut. Bra Robsten!

Jag skulle vilja höra fler protester från sekulariserade muslimer som har flytt från de muslimska diktaturerna med just sharialagar men dessa stackare - med politiskt intresse - har väl sugits upp av Mona Muslims och Fredde Barbars partier och övriga Riksdags-sjuklövern.

”Vi skulle naturligtvis inte diskriminera någon grupp bara för att vi inte inför särlagstiftning”.
Att införa särlagstiftning för att tillfredställa den lede muslimens alla krav (+ ragga musse-röster) är ju särbehandling av en viss grupp och är det inte just särbehandling som är diskriminerande - mot andra invandrarfrupper och svenskar som inte årnjuter detta privilegium? De flesta av oss svenskar är inga vänner av gräddfiler ö.h.t.

Nu är det fritt fram för romer, judar, buddhister, hinduer, mormoner m.fl. att kräva en särlagstiftning som passar dem.

” Tyvärr kan vi inte längre lita på våra politiker och deras sunda förnuft, vi litar mer på att hot om tappade röster (till ett speciellt parti) får dem att besinna sig en smula.”
En fullpoängare! Röster, makt, inpissat revir på Helgeandsholmen och pengar är det enda som intresserar dem.

Kravet på sharialagar enbart beträffande sharians familjelagstiftning kan tyckas vara en petitess för många svenskar (gissar jag). Men det är bara steg ett. Sedan kommer nästa krav och nästa och nästa… och ju fler muslimerna blir i Sverige ju fler och högre krav har de ju rätt att ställa, i demokratins namn.
För Sverige och andra EU-länder anser jag att de är ett allvarligare hot än militanta muslimer för dessa ”fromma muslimer” verkar inom det demokratiska systemet ungefär som en trojansk häst. De är street-smarta och vet att föra sig väl i kontakterna med makthavarna.

Dessutom hävdar troende och/eller fundamentalistiska muslimer att de för alla muslimers talan trots att en stor del är sekulariserade muslimer. M.ao. de utnyttjar även det stora och växande antalet icketroende muslimer i landet för att motivera sina krav.

z999 sa...

Jag har min årliga (inte månatliga) antirasistvecka. Det betyder nolltolerans mot rasism och total intolerans mot alla som är negativa mot invandringen.

Först vill jag, i likhet med TV4, inleda med att tala om vad rasism är. Det handlar om en magkänsla som man kan få när man märker att man sagt något som kan få en att förlora jobbet eller bli utesluten ur facket, detta har även TV4 sagt (ungefär, i alla fall att det handlar om en magkänsla). Det är en signal att det är dags att falla för grupptrycket.

Sverigedemokraterna har ju talat kulturnationalism vilket är en solklar omskrivning av ren och skär rasism. Så som sverigedemokraterna säger så skulle ju invandrarna vara lika kapabla som oss svenskar att anpassa sig till svensk/västerländsk kultur. Detta är naturligtvis genetiskt omöjligt och en av många av sverigedemokraternas lögner.

Karpstryparn sa...

Svar till z999: Om du nu stör dig så himla mycket på vad Robsten har skrivit, varför kommer du då med argument istället för att komma med lögner om Sverigedemokraterna? Eller beror det kanske på att du inte har några argument? Sådana typer som du har det nämligen aldrig, och om ni nu någon gång skulle ha det så kan ni inte behärska er, i vilket fall som helst så är ni förlorare hela bunten. Personer som du är inga antirasister, däremot är ni ett av de största hoten emot demokratin. För ni är inga demokrater.

Vad beträffande total intolerans så har jag och många med mig det mot sådana typer som dig. Och det är vi jävligt stolta över!

Magnus sa...

Robsten: "Bara att kraven framförs, i detta fall i form av en doktorsavhandling, är ett allvarligt varningstecken".

Det är mer -- snarare en naturligt fenomen i en mot detta positiv akademisk miljö, men du har rätt i att krav nu kommer, men jag anser att man i det närmaste bjudit in dessa. Påpekar det inte som kritik, men vet att denna syn har nötts in på akademiska fakulteter i minst 5-10 år och kanske mer (filosofiska grunden är säkert 30-40 år gammal) -- så detta är ingen nyhet och bör inte komma som en överraskning för den som följt utveckling i akademisk miljö.

Vill gärna nämna att Sakine Madon härom veckan hade debattartikeln "En smart röst om integration" i Expressen, där hon tar upp särrättigheter och en röst från Storbritannien om att det är ett problem där. (Skrev föresten nu senaste kommentar vid Madons artikel.) Men de flesta reflekterar dessvärre inte över problemen som finns här, utan förordar positiva fraser med särrättigheter samtidigt som de menar att enhetskulturens värden står starka. Det är en ogörlig paradox och ju längre tid det får gå innan den avslöjas desto djupare ner i en mångkulturell samhällsupplösning sjunker vi.

Mångkulturalismens ställning inom akademiska ämnen tror jag betytt att politiker och media har de naiva positioner de har.

-
Här är förresten Sayeds rapports innehållsförteckning, vilken säger en del. (Det torde gå att vetenskapligt, med referenser till erkända relativistiska västkritiska forskare, driva en hur extrem ståndpunkt som helst inom "gummidiscipliner" inom samhälle och humaniora, men om detta strider mot RF borde kanske utredas; för en doktorsavhandling på UU bör ha inflytande.) Någon som vet om och var rapporten kan laddas ned?

Stig sa...

Där kom den, äntligen.

Stig sa...

Jag menar Z999 antirasistvecka.

@Karpstryparn
Z999 ironiserar. För bra tydligen!

Anonym sa...

Jag skulle vilja veta hur genusperspektivet togs upp i denna avhandling. Det perspektivet är ju numera ett måste inom all forskning. Var står det att finna? Vilken sida?

Anonym sa...

Jag skulle vilja veta hur genusperspektivet togs upp i denna avhandling. Det perspektivet är ju numera ett måste inom all forskning. Var står det att finna? Vilken sida?

Magnus sa...

cavatus. Bra fråga. Det låter som en punkt som gör att avhandlingen måste placeras i papperskorgen. Men det är klart, de kommer väl att väga det och perspektivet att författaren inte är vit medelålders man.

Magnus sa...

"väga det *mot* perspektivet", menade jag. Skriver som en kratta.

z999 sa...

Förslaget att införa sharialagar är naturligtvis för att det passar bättre för invandrare än för människor. Det är väl inget svårt att begripa väl?
Om vi tar in invandrare så måste vi ta hand om dom, annars så blir det utanförskap. Eller har ni tänkt att dom ska tand om sig själva? Resonerar ni likadant om ni köper hund?

Robsten sa...

Det här med varningstecken, kan ju låta milt, men vi har ju faktiskt ingen särlagstiftning ännu, och i.o.m. ett visst partis framgångar finns det en chans att vi inte får någon sådan heller.

Däremot har vi ju en kraftig särbehandling, det är därför FPs integrationsminister heter Sabuni, det är därför den som går emot särlagstiftningen heter Demarbag.

Upplösningen av samhället har redan börjat. Det skjuts vilt in mot en ungdomsgård i Fittja, det finns 50 personer som inte blir skadade i lokalen, ingen ringer polisen.

markus sa...

cavatus: "Jag skulle vilja veta hur genusperspektivet togs upp i denna avhandling."

Multikulti-kortet trumfar alltid såväl genus-kortet och HBT-kortet. Så är reglerna.

Johan sa...

Det lät väl lite intressant tycker jag. Att ha två parallella lagstiftningar måste ju ställa till en del problem. Väl värt att skriva en avhandling om så att man kan visa hur dumt det är.

Vill man nu ändå ändra något hade ju faktiskt det enklaste varit att var och en får testamentera precis som de vill. Enda anledningen till att det finns ett problem är ju att svensk lag avgör var arvet ska gå och inte den som dör.

Svarten sa...

Dilsa Demirbag-Sten var närvarande vid Mosa Sayeds disputation, men hon föredrog, klokt nog, att tiga.

Dilsa hörde, precis som alla andra närvarande, att Mosa Sayed i inledningen av sin disputation tydligt klargjorde att han INTE föreslår några lagändringar, utan bara diskuterar olika möjliga tolkningar som kan göras inom de ramar som dagens lagar redan medger.

Grundprincipen i svensk arvsrätt är att vid arvsfördelning i Sverige följa medborgarlandets lag, med förbehållet att det inte får kränka grundläggande principer i svensk lagstiftning.

När arvet efter till exempel en iranier bosatt i Sverige med iranskt medborgarskap skall fördelas tillämpas alltså iransk arvsrätt.

Mosa Sayed sa till Upsala Nya Tidning:

- Man kan tänka sig ett arv från en iransk medborgare som flytt Iran på grund av den islamiska revolutionen. Då menar jag att domstolarna måste ta hänsyn till att personen flytt ett land med islamisk arvsrätt, och förmodligen inte vill att de principerna ska tillämpa.

MS sa...

Mer på temat.

Saxat ur PI. Gäller en skola i Rosengård. Vad ska man säga? Rektor och Co är villiga att offra de duktiga elevernas framtid och lärarnas psykiska och fyskiska hälsa istället för att tala ur skägget och sätta ner foten. Detta är dagens Sverige och det är inte vackert. Snart i en skola nära dig.


"Skyddsombud larmar arbetsmiljöverket – stökiga MENA-elever vid Rosengårdsskola
Skolan är namngiven efter Värner Rydén, som var socialdemokratisk politiker och satt i regeringen i början av förra seklet. Skolan har adress Hårds väg och ligger i ytterområdet av ökända Rosengård. Eleverna är till största delen från MENA-länder. Skolan är utsatt för skadegörelse, mordbränder, inbrott m m. Stökiga gäng hänger på området om kvällarna och lever rövare.

Skyddsombudet har skrivit brev till Arbetsmiljöverket efter flera fall av våld och hot mot både elever och lärare som fått nog. Läget bedöms som så akut och ohanterbart att snabba åtgärder krävs. Det är ett mindre gäng som håller igång på högstadiet sedan i höstas. Totalt ska det handla om cirka 15 tonåringar, men enbart ett fåtal av dessa ska vara direkt drivande.

– Situationen är ohållbar. Det finns elever som inte vågar gå till skolan i rädsla för att bli misshandlade. Och vi har lärare som utsatts för hot och våld som är sjukskrivna. Dessutom är det ett stort antal personer som känner sig stressade och mår dåligt av allt som händer, säger Per Lundström, skyddsombud på Värner Rydénskolan.

Skolan har vidtagit en rad olika åtgärder för att försöka komma till rätta med problemen, men hittills har de inte haft någon avgörande effekt. Istället har det hänt att elever blivit överfallna och slagna mitt framför lärare. Vid olika tillfällen har hela skolverksamheten tillfälligt fått avbrytas.

Ledningen har kallat in de berörda tonåringarnas föräldrar till upprepade samtal. Och även andra åtgärder med terapi har satts in, men utan att ha någon märkbar effekt. Skolan har den senaste tiden gjort ett flertal polisanmälningar om hot och misshandel. En av tonåringarna som polisanmälts ett stort antal gånger har ofta blivit avstängd från skolan.

– Men eleven befinner sig ändå i skolan när han får lust. När polisen skulle avstänga honom var fyra polismän här i två timmar. Och när skolledningen senast bad om hjälp för att åter kunna avhysa eleven meddelade polisen att det inte fungerar i långa loppet att ringa efter dem. Istället hänvisades till att skolan måste ha en handlingsplan. Men vi har en handlingsplan, problemet är att eleven inte följer den, säger Per Lundström.

//

Skolans hemsida: De flesta av våra elever talar ett annat modersmål än svenska. Vi arbetar därför språk- och kunskapsutvecklande med både modersmålet och svenska språket. Det viktigt att allas åsikter kommer till tals och att alla respekterar varandras likheter och olikheter. Skolan ska ta vara på det positiva som finns i vår mångkulturella miljö. All personal arbetar aktivt med värdegrundsarbete för att eleverna ska trivas och må bra"

//

Denna enda mening säger allt om problemets kärna. Samhället och vuxenvärlden har abdikerat från allt vett och sans. Det är för fan en 15-åring vi talar om och ändå säger den ansvariga;

"Men vi har en handlingsplan, problemet är att eleven inte följer den, säger Per Lundström."

Kan dom inte få en 15-åring att uppföra sig så är det bara att dra åt tumskruvarna när det gäller ungens föräldrar. Lever dom på bidrag så är det bara sätta hårt mot hårt.Uppfostra ungen eller dra! Detta daltande måste få ett slut!

Terapi?Dom här snorungarna beter sig så här för att dom vuxna TILLÅTER dom att göra det. Det kommer ingen terapi i världen kunna ändra på. 68-flummet måste bort från skolans värld en gång för alla annars är det kört.

Robsten sa...

Ord och inga visor MS ;-)

Robsten sa...

@Svarten

jag har läst din kommentar två gånger nu, jag får fortfarande inte ihop det riktigt. Om nuvarande lagar kan följas, vad är då problemet? varför ens disputera i saken? Då borde allt vara frid och fröjd.

Eller vill Sayed göra en tolkning som förmodligen ingen annan kommer att ställa upp på? Nä,,,något stämmer inte här.

LP sa...

@Robsten

Svarten har gjort ungefär samma inlägg på Johan Lundbergs Axess-blogg.

Citat från Svartens inlägg ovan:

"Dilsa Demirbag-Sten var närvarande vid Mosa Sayeds disputation, men hon föredrog, klokt nog, att tiga."

Denna formulering påminner väldigt mycket om formuleringen som Cherin Awad (ja ni vet, otrohet skall bestraffas med stening och sedan Halal-TV, hon alltså). Citat från Awads blogg:

"Kan ni gissa vem som var där? Både Dilsa Demirbag Sten och Sara Mohammadi var där, för en gångs skull var de dock kloka nog att hålla truten, ämnet var uppenbarligen långt från deras kunskapsområde."


Nu verkar ju varken Svarten eller Awad (kanske samma person) förstå vad det handlar om; den springande punkten är inte de juridiska teknikaliteterna, utan frågan om hur man öht kan diskutera att vi skall tillämpa ett "rättsystem" som grundar sig i sharia. Dessutom, och än viktigare, handlar det om vi skall bedriva identitetspolitik alá multikulti på ett sätt som innebär att vi målar in folk i grupper utifrån religion, etnicitet mm, tille förbannelse? Eller skall vi alla kalla oss svenskar och i första hand vara svenskar när vi har svenskt pass och bor i sverige. Sedan kan vi ha våra hobbies och underidentiteter som vi vill, så som är brukligt i ett fritt samhälle.

Dilsas båda artiklar (Exp och SvD är mycket bra eftersom hon sätter fokus just på det sistnämnda.


Svarten hänvisar till Uppsala Nya Tidning i sitt citat ovan. Från UNT:

"Grundprincipen i svensk arvsrätt är vid arvsfördelning i Sverige följa medborgarlandets [alltså den lag som råder i det land där den aktuelle personen har sitt medborgarskap, mitt tillägg] lag, med förbehållet att det inte får kränka grundläggande principer i svensk lagstiftning."

vidare skriver man:

"- Vi har nyligen haft ett seminarium i Uppsala om straffrätt. Ska vi ta kulturella hänsyn när vi utdömer straff? Det finns också områden där jag inte tror att Sverige kommer att ge efter, som i vårdnadsfrågor och rätten att skilja sig, säger Mosa Sayed."


Man har i en Indonesisk provins 2009 infört stening för otrohet och piskning för homosexualitet, allt enligt den islamska sharialagen. Om vi i förlängningen tänker oss att den mångkulturella linjen skall gälla fullt ut då det gäller rättsskipning i Sverige, är det alltså möjligt att svenska domstolar, i nationalitetsprincipens namn, måste utdöma dessa straff.
Alternativet är att man istället tillämpar hemvistprincipen, alltså att den lag skall gälla som tillämpas i det land man bor, alltså svensk lag om man bor i sverige, oavsett man är svensk medborgare eller ej. Detta är det enda vettiga!----------

Cherin Awad stening:
www.svd.se/.../...igurer-i-svt-program_1972377.svd

och

muslimskafriskolan.blogspot.com/.../...straff.html

Stening i Indonesien:

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/amnesty_international__svenska_sektionen/pressrelease/view/indonesien-lag-om-stening-och-piskstraff-maaste-dras-tillbaka-320433

Dilsas artiklar:

http://www.expressen.se/kultur/1.1860136/undantagslag

och

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/rattsforakt-i-mangkulturens-namn_4197415.svd

Läs även Statsvetaren Andreas Johansson Heinös bloggning om saken:

http://andreasjohanssonheino.blogspot.com/2010/01/for-vem-bor-svensk-lag-galla.html