onsdag, februari 10, 2010

Medveten politisk dualisering av våra medier

I den sista opinionsmätningen ställdes de två blocken mot varandra i mätningen på ett mycket tydligt sätt. Man fick då också en naturlig orsak till att inte nämna ett visst parti som står och knackar på riksdagens port. Det är en mycket tydlig dualisering av det politiska landskapet i vårt land av våra medier. Allt handlar om de två blocken och ingen behöver nämna ett visst parti som utmärker sig för sin politiska inkorrekthet.

Det verkar alltså som om Hägglunds gnäll vid den senaste partiledardebatten i Agenda och annat liknande gnäll gett ett visst resultat. Hägglund förklarade ju med harm i rösten att SD:s framgångar beror på den massmediala bevakning som partiet erhållit den senaste tiden. Taktiken verkar klar, förtig SD helt och hållet och koncentrera all bevakning på kampen mellan de två blocken. I en svarsbox på DN har läsarna fått svara på vilket parti de tänker rösta på i riskdagsvalet. Stapeln ”annat parti” har när jag läser tidningen fått 16 procent av rösterna. Vi undrar försynt vilka partier som kan rymmas i denna rätt rejäla stapel?

5 kommentarer:

z999 sa...

Röstar man på något av de två blocken så är man inte intresserad av jobb eller skatter.

Anonym sa...

De törst inte sätta ut Sverigedemokraterna som enskilt parti, för få de ohemult många röster måste DN hitta på någon lögn om att omröstningen har manipulerats. Precis som de var tvungna att göra med text-TV-röstningen.

Det är jobbigt att hitta på lögner så då undviker man det genom att dölja Sverigedemokraterna under rubriken Ett annat parti. Simsalabin har man trollat bort Sverigedemokraterna! Finurligt va!?

Goten sa...

Nej, det är inte så finurligt. Vad man gör är att varje läsare, SDare eller inte SDare, inser att DN försöker att dölja något.

Om DN och Sveriges politiska elit tycker att denna metod är bra, ja då kan vi förvänta oss i stort sätt vad som helst från dem i fortsättningen.

Vad som helst utom demokratiska metoder.

Stig sa...

Med "annat parti" måste väl menas de utomparlmentariska partierna SD, ND, PP och FI men det låter ju som om det var ett enda specifikt parti (typ Parti X).
Jämfört med United Minds senaste väljarbarometer skulle sossarna ha förlorat 19 procentenheter! Låter högst osannolikt, än har väl inte Mona Muslim konverterat till wahabism eller tagit timeout fram till september pga ny Tobleroneaffär.
ND, PP och FI kan inte ha mer än 5 % tillsammans och i så fall skulle SD ligga runt 10 %. Även det osannolikt idag men kanske inte i september... ;-)

Varför står det "resultatet skall inte ses som representativt för allmänheten och inte heller för internet-användare"???
Är DN-läsare och internetröstare en så apart eller exotisk folkgrupp att de inte ens är en del av allmänheten??
Eller skriver man så på DN när man inte gillar slutresultatet, dvs det där Parti X som fick 16 % (om det bara var ett enda parti).

F.ö. skall man ta alla webbfrågor och opinionsundesökningar med en nypa salt. Men kul/intressant är det ändå av någon anledning.

Stig sa...

@Robsten
"Taktiken verkar klar, förtig SD helt och hållet och koncentrera all bevakning på kampen mellan de två blocken."
Det har dom sagt länge nu men det hjälper inte när SD har så duktiga valarbetare i Rosengård, Bersjön och Rinkeby som BRINNER av entusiasm. Och alla hängivna islamister som visar vilket val vi står inför på lång sikt.
Och signalementen som nämns i TVs Efterlyst.
Skall massmedierna förtiga ALLT DET?!