måndag, februari 08, 2010

Varför inte utvisning?

En man har dömts till 10 års fängelse av tingsrätten för ett knivmord på en bekant. Den mördade kamraten fick 12 knivhugg varav 10 livshotande enligt SvD. Dådet skedde i Söderhamn förra året. Så här står det i artikeln.
Enligt obduktionen ska 27-åringen fått motta 12 hugg i kroppen varav tio hugg gett livshotande skador.
Mannen döms att betala drygt 80 000 kronor till den dödade mannens närstående.
Tingsrätten avslog dock åklagarens yrkande om att mannen skulle utvisas efter avtjänat straff.

Varför avslog tingsrätten utvisning efter avtjänat straff? Mannen kan inte vara svensk medborgare eftersom åklagaren då aldrig skulle ha yrkat på utvisning. Om den dömde mannen nu gjort sig skyldig till mord och ändå inte blir utvisad, vad skall man då göra sig skyldig till för att utvisas, dubbelmord?

Det är här vi märker att all sans och vett saknas i vårt rättssystem, ett rättsystem som våra politiker har det yttersta ansvaret för. Är man inte svensk medborgare skall man utvisas om man gör sig skyldiga till grova brott. Mord är ett grovt brott oavsett vad tingsrätten tycker. Förståelsen och lojaliteten med vårt rättsystem urholkas och snart har ingen medborgare respekt för rättsystemet längre. Våra politiker undergräver hela systemet i sin outsinliga felriktade humanism.

Länk SvD

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det man vill uppnå med detta?
Ett löjes skimmer sträcker ut sig över juridiken.

Henrik Hanell sa...

Trodde också att syftet med utvisning var att det skulle gälla vid grova brott. Ett brutalt knivmord är inte grovt nog?

Vad gäller det ekonomiska sen...
80 000 spänn? Muslimen som vägrade skaka hand med en kvinna fick 60 000 i skadestånd. Sverige är så sjukt, så sjukt.

MS sa...

GM har säkert ett eller flera barn på bygden och då blir det i princip aldrig utvisning då barnens rätt att träffa sin far går före vett, sans, moral och rättvisa. Att han sedan knappt ser dom eller skiter fullständigt spelar ingen roll. Någon batikkärring i rätten får svallningar och säger " tänk på barnen"

Det grövsta fallet läste jag på sexbrott.com när den fanns. En man, tror det var en tunisier, dömdes för flera grova våldtäkter. Flera av dom begicks när han var utvisad från Sverige för dom andra våldtäkterna han har begått. Jag tror det var Göta Hovrätt som ogillade åklagarens äskande på utvisning med motivationen att GM hade 5 barn men 5 olika kvinnor här i Sverige. Dom skrev även i domen att dom inte hyser någon som helst tvekan om att han kommer begå flera våldtäkter men barnens rätt till att träffa sig far en ggr om året går före oss kvinnors rätt att gå säkra. Svart på vitt!

Sammanfattat: SOCIALISTFLUM

Anonym sa...

I mina ögon finns det ingen anledning att någon överhuvudtaget som inte nu har erhållit svenskt medborgarskap får stanna i Sverige efter en dom. Om man satte gränsen vid 1 års fängelse skulle ingen kunna protestera. Robsten har givetvis rätt i sin analys-som alltid, men jag tror inte Sverige går att rädda på parlamentarisk väg längre. Någon sa att enda chansen stavas stadskupp, jag är faktsikt benägen att hålla med!

Anonym sa...

Räkna med att brottslingen inte kommer att kunna betala skadeståndet utan Brottsoffermyndigheten gör det med skattepengar.

Mustafa Godda sa...

Jag tycker det är diskriminering faktiskt!

Stig sa...

Precis som anonym säger så är det skattebetalarna som straffas och får betala skadestånden för vad mordiska vettvillingar och våldtäcktmän ställer till med.
Vi ska kanske tolka det som ett straff för att vi inte gör revolution/statskupp och sedan rensar upp i träsket av invällande skurkar,sexdårar och parasiter.

Hur många betalar böterna någonsin?
Hur stor blir den sammanlagda summan per år? Skulle vara intressant att veta men någon sådan undersökning kan man bara drömma om.
Det mest rättvisa vore att döma till straffarbete tills bötessumman uppnåtts och därefter livstids utvisning.