tisdag, februari 09, 2010

Dessa rubriker

Det står i en fet rubrik så här ”Högerextremister i bråk på skola”. Vi undrar vilka dessa ”högerextremister” var i bråk med? Var det mittenväljare? Eller kanske bråkade de med Socialdemokrater? Det kan väl inte ha varit några extremister av någon annan schattering de var i bråk med? I alla fall nämns AFA (som ju stod för motståndet) inte som extremister utan som ”aktivister”. Man undrar på allvar om det är sönerna till redaktionsmedlemmar som styrde ut sig i svart mundering och gick till angrepp under AFA-flagg, så ensidig är rapporteringen och rubriksättningen. SvD:s rubriksättning var bättre denna dag med ”Tumult på gymnasium”

Bakgrunden är att ND fick tillträde till en gymnasieskola med ett bokbord. Nu skall rektorn gisslas i vår demokrati. En ung gymnasieelev fick stå i Rapport och beskriva hur fel det var med att släppa in sådana extremister på sin skola. Jag har talat med andra gymnasieflickor som under hela sin skoltid varje dag blivit kallade ”svennehora”, dock har inte det rönt några rubriker. Som kuriosa kan nämnas att ND förmodligen ligger till vänster om Socialdemokraterna i ekonomisk politik, för långt till vänster enligt min smak. Det blir som vanligt inte många siffror rätt när våra politiskt korrekta journalister beskriver den verklighet som ligger utanför det Söder (Södermalm) där de allesammans bor och trivs.

Länk DN

Länk SvD

17 kommentarer:

z999 sa...

Utan det militant politiskt korrekta afa så hade det inte blivit något bråk alls. Medias idiotförklaring av läsarna med sin rubriksättning undergräver ytterligare mitt förtroende för media. Och polisens slöa agerande underblåser mer tönterier från afa.

Robsten sa...

Nja, polisens agerande är väl lite tidigt att uttala sig om. De flesta poliser jag talat med hyser ingen som helst sympati för AFA. De står snarast på vår sida många gånger, efter all skit dom sett antagligen.

z999 sa...

Jag tänker inte på polisens agerande på plats, mer hur hela rättsväsendet hanterar politiskt våld. Hotet mot Billström nu nyligen bland annat.

Robsten sa...

Ja, jag reagerade också på det.

Henrik Hanell sa...

"Högerextremist"? Vad betyder egentligen det ordet i dagens Sverige?

Om man som ND förespråkar förstatligande av företag (läste att partiledaren ville "nationalisera SAAB" som han uttryckte det) men inte tror på marxismens klassteori så är man "högerextrem"?

Vi får ju heller inte glömma att ND också är "rasister", "främlingsfientliga", "hatare" och "hetsare".

Alla dessa okvädningsord som slängs mot motståndare till massinvandringen är ord med stark laddning.

Det är en mycket, mycket farlig utveckling när man låter sådana ord appliceras alltför lättvindigt på alla och envar som inte delar PK-elitens åsikter. Det rättfärdigar politiskt våld i många människors ögon.

Detta är naturligtvis medias fel. De har klistrat orden på alla som öppet vågar tycka att Sverige låter asylrätten bli missbrukad eller att ett brutalt knivmord skall vara skäl för utvisning av en utländsk medborgare.

När man sedan låter epitetet "aktivist" pryda varenda AFA-terrorist blir kontrasten påfallande bjärt.

Ola sa...

Nationaldemokraterna kallas "extremister" och Afa kalla "aktivister". Som vanligt. Varför inte "anti-rasister"?

Mats J sa...

Thoralf hade en intressant teori på sin blogg. Han menade att det kanske var så i vissa fall att journalister skrev just med tanke på att reta upp vanligt folk och driva dem i famnen på SD.

Eftersom det är förbjudet att vinkla nyheter så att det gynnar SD, ens att berätta för läsarna att partiet går fram i en opinionsmätning, så är det näst bästa att vinkla nyheter mot SD - på ett övertydligt sätt.

Jag hade aldrig tänkt den tanken tidigare men nu kommer jag faktiskt att läsa vad en del journalister skriver litet mer noggrant. Vad är det egentligen de menar?

Pops sa...

Eftersom merparten av våra journalister är sossar eller kommunister vill de inte besudla "vänstern" med ytterligare "tokgrupper" utan tar avstånd från de grupper de tycker mest illa om genom att kalla dem "extremhöger" oavsett om de är vänster eller ej.
En liknande fint gjorde de när kommunistländertna kapsejsat och det inte kunde råda något tvivel för någon vilka ondsinta idioter kommunisterna varit. Då började svenska journalister att kalla de gamla kommunisterna för "de konservativa" och de som segrat över dem för de radikala. Allt för att ge våra konservativa (moderaterna) dålig klang och framställa den radikala vänstern i Sverige som beundransvärd.

z999 sa...

Tjena Pops! Kul att se ditt alias(?) här.

z999 sa...

Jo, nog är ND vänster alltid. Och etnopluralismen som dom har på programmet är inte heller höger.

MS sa...

Det hela är mycket enkelt. ND hör inte till inneklicken inom Vänstern och då är det logiska att klassa dom som högerextremister då att stå till höger är ett brott värre än döden i detta sosseland. Har ingen som helst koll på ND så detta är inget försvar för dom utan bara en observation hur det fungerar i ankdammen Sverige. Är du emot Mona, Lasse och deras stormtrupper så är du de facto en högerextremist. Oavsett reell politisk inriktning.

Anonym sa...

Enligt mig ligger ND till vänster.

Skogman.

z999 sa...

Man behöver inte försvara ND, men civiliserade människor brukar anse att det är fel att bruka våld mot människor med fel åsikter. Och hur avskyvärda åsikter någon än har så kan man väl inte låta en lynchmobb ge dom godtyckligt med stryk?

Fast afa skulle inte existera om dom inte hade ett visst stöd från riksdagspartierna. Detta stöd behöver inte vara direkt uttalat, det räcker med att dom känner det subtilt. Samtliga riksdagspartier hade inga problem emd att marschera tillsammans med afa under gay pride för några år sedan. Dom enda som reagerade var gay pride arrangörerna som stängde av afa året efter.

Stig sa...

Riksdagspartiera är principiellt sett inte emot politiskt våld, bara det riktas mot "högerextrema" partier.
Attacker, misshandel och ett mordförsök mot sverigedmokrater har de inte ens kommenterat (låter tjatigt kanske men det gör Förintelsen också...).
Den som tiger, den samtycker.

Robsten sa...

Förtjänas att upprepas Stig, vi får tjata tills de skäms helt enkelt. Assertiv pedagogik.

Anonym sa...

Har försökt ge en belysning av svenska mediers ruttna klimat på

http://cavatus.wordpress.com/2010/02/11/crisis-swedish-media/

Robsten sa...

Ja cavatus, det är ungefär vad vi alla säger om media, men de bryr sig inte. Finns bara ett sätt, att inte bara komma in i riksdagen utan att bli fjärde största parti, det är en magsmäll de inte kan ignorera.